-
-
Re: Oszustwo?
Metallinka > 27-08-2010, 19:58
Oj, ale śmierdoli ta oferta, na kilometr...Do UK żadnych wiz nie potrzebujemy... -
Katka > 27-08-2010, 20:29
napisz jej, że w programie au pair to hosci płacą za bilet, a do tego ty się zapytałaś swojej koleżanki która pracuje jak au pair w anglii ze nie potrzebujesz wiz ;D
jestem ciekawa jak zareagujepociągnij to, zobaczymy co z tego wyjdzie - w sensie dla przestrogi dla innych dziewczyn, nie po to byś miała tam pojechać... -
Sylvana > 28-08-2010, 12:49
Hello Sylwia,
But you need a work permit in other to work here in the UK. Get back to me.
Tjaaa... -
au pair_ala > 28-08-2010, 16:01
ale ściema... od razu kosz :mrgreen: -
Yoanna > 28-08-2010, 20:16
buahhahah :lol:
potrzebujesz to WRS ale jak juz masz normalna prace, jako au pair nic nie potrzebujesz ;D -
Coco > 16-09-2010, 21:17
Hej Sylvana.
Ciągnęłaś jeszcze sprawę? Bo jestem ciekawa jak się skończyło? (znalazłam posta przypadkiem)
I skąd wzięłaś kontakt do tej Pani Moor? Szukasz rodziny na własną rękę, czy to przez agencję znalazłaś kontakt?
Nie wiem czy to jeszcze potrzebne i pomocne, ale jestem w Anglii (moja Mama tu mieszka) i jedyne co musiałam zapłacić, żeby móc pracować (nie jako au pair a u zwykłego pracodawcy) to 50f (płaci się tylko raz w życiu - przy pierwszej pracy ). Nie pamiętam gdzie to płaciłam, bo byłam wtedy niezorientowana i polegałam na mojej Mamie, ale jeżeli komuś by było potrzebne mogłabym ją zapytać jakiej instytucji płaciłyśmy.
Pozdrawiam -
Yoanna > 16-09-2010, 22:04
50? ja 3 lata temu za wrs placilam 90 i z tego co sie orientuje dalej to tyle kosztuje -
Coco > 16-09-2010, 23:29
Co to jest wrs? Chyba masz rację, może i 90 to było, dla Home Office'u. -
hiszpankaa > 17-09-2010, 1:45
Ci oszuści to mnie już denerwują! Ja już chyba 2 maile dostałam od jakiegoś kolesia z USA. Wpisałam to w google a tam mi wyskoczyło jakieś zagraniczne forum au pair i normalnie, że to jakiś oszust. I też pisał, że muszę mu coś wysłać na vize ... Ehhh, ja nie wiem, czy Ci ludzie myślą, że my takie naiwne jesteśmy?!
Aha, a co do wrs (cokolwiek to jest bo nie wiem) my jako au pair nie zarabiamy pieniędzy. Au pairkowanie to nie jest praca zarobkowa. Wiem, bo ostatnio jakąs ustawę czy coś takiego czytałam. W związku z tym nasze kieszonkowe nie jest opodatkowane ani nic(to Europy dotyczy) Jedyne co musimy robić przy pobytach dłużysz niż 3 miesiące to zgłosić się albo na posterunku policji albo w czymś w rodzaju biura emigrantów -
Coco > 17-09-2010, 2:43
Wiem, wiem, że au pair nie "pracują" jako tako - to była tylko taka dygresja. W Anglii nie byłam au pair. A to biuro to potocznie zwany Home Office ;-)