• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair world, easy au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• au pair world, easy au pair

• au pair world, easy au pair
  • Re: au pair world, easy au pair

Pyśka > 21-08-2010, 14:48

tez chcialam do Holandii ale nie widzialam na au pair world;|

przoczylam chyba;|

a tam mozna zaznaczyć kilka panstw? moge to zrobic jeszcze teraz?

wczoraj zalozylam konto ,i odrazu 2 wiadomosci od tej samej babeczki. nie odpisywalam jej a ta juz dzisiaj zadzwonila. jeeej szybko.

powiedzialam jej ze napisze jje mejla z odpowiedzią bo musze pomyslec.

(prawde mowiac wczoraj mialam matcha w CC i zakochalam sie w tej rodzinie choc musze czekac na ich ruch.;| jesli mialabym mejla to bym im napisala cos. )

i teraz jestem w kropce,musze chyba poczekac . jak to mowia czas najlepszym sędzia czy jakos tak

no wiec tej Irolce odpisalam na wczorajszego mejla plus dodalam pytanie jak bedzie wygladac sprawa z oplacaniem szkoly.ona mnie troche wyprzedziala ze "zapomniala dodac ze tygodniowka to 90 e" .

Katka > 21-08-2010, 16:20

a gdzie jedziesz?

W holandii jest full rodzin.. ja poczatkowo celowałąm w Danię, ale nie znalazlam fajnej rodziny.. a ta z NL wydaje sie bardzo w porzadku.. zobaczymy co będzie

na au pair mozesz wybierac tyle pańsw ile chcesz i zmieniac dane w profilu w zaleznosci od humoru ;D

Pyśka > 21-08-2010, 16:43

no wlasnie kilkanascie minut temu dodalam Holandie. łał jestem mega geniusz,ze wczoraj tego nie widzialam xD

z CC gdzie jade? no narazie nigdzie choc ta rodzina ,ktora akurat przeglada moj profil jest z Filadelfi.. zobaczymy jak oni sie nie zdecyduja to juz juz dluzej nie bede wegetować i wybiore sie gdzies z au pair world.

od wczoraj dostalam kilkanascie mejli chyba ,lekkie natezenie nie nadążam odpisywac choc z Holandii jeszcze nikt sie nie odezwal.

Katka > 21-08-2010, 20:00

czyli albo stany albo europa?

Poszukaj Ty kogoś teraz jest gorący okres, bo ludzie szukaja na ostatnią chwilę... lepiej sprawdzać każdego dobrze ;]

Pyśka > 22-08-2010, 18:23

taaak

w sumie plan byl tany i nic wiecej ;d

ale dla mnie to szukanie rodziny trwa troche za dlugo. zdecydowalam sie na ten wyjazd w 3/4 po to zeby podszkolic angielski . co moge zrobic rowniez np na wyspach.

szukam ,szukam moja skrzynka emailowa obecnie tonie od mejli xD nie wiedzialam,ze bedzie takie zainteresowanie.

Kasia2027 > 22-08-2010, 20:46

Pyśka jak Ty to robisz... masz chyba świetny profil Zzdroszczę...

Kasia2027 > 22-08-2010, 20:49

A co do płac... to w Irlandii widziałam to 100 euro niektórzy płacą, a najczęściej to 80 euro( za 3 dzieci!!!) Na easy aupair widziałam po 130 euro ... dziwne od czego to zależy :???

Pyśka > 23-08-2010, 11:54

no wlasnie. babka ktora ma 2 dzieci napisala mi ze placi 90 e i za szkole ja sama musze sobie placic.

znowu druga babka pisala ze za 3 dzieci placi 100E.

a facet z anglii ze 8 funtow na godzine i praca 40 h tygodniowo. plus kasa na komunikacje miejska i telefon z jakimis minutami .

brzmi fajnie ale akurat do samego faceta(jego zona ponoc przeprowadza badnia w USA) bym sie chyba troche obawiala jechac xD

A Ty gdzie sie starasz wyjechac ?

Katka > 23-08-2010, 14:01

zależy od rodziny do której jedziecie...

ja mam umowę że 350euro miesięcznie, czyli niecale 90e tygodniowo, do tego oplacony kurs językowy lub prywatne lekcje i jakiś abonament na telefon. Z tym, że jeśli będę się czuła na siłach i tak jak ich poprzednie operki posprzątam raz na jakiś czas tak porządniej (mają sprzątaczkę) czyli okna, etc plus jakies nocki z dziecmi dodatkowe to obecna operka zarabia 450e/miesiecznie. Czyli w sumie wszystko zależy tylko i wyłacznie ode mnie i od nich ;] oby to była prawda, no ale wierzę na słowo ich obecnej operce, która wydaje sie być też w porządku ;]

Yoanna > 23-08-2010, 15:36

[quote name="Pyśka"] a facet z anglii ze 8 funtow na godzine i praca 40 h tygodniowo. plus kasa na komunikacje miejska

[/quote]

jako au pair? czy niania live out? bo takie zarobki to ma niania live out..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia