-
-
Re: Ubezpieczenie
89dzoana89 > 02-07-2010, 14:50
Taaaa to tanio do wszystkich kraji poza USA....bo zeby sie do USA ubezpieczyc to z tego co gdzies znalazlam placi sie 3,50zl ( czy jakos tak) za kazdy dzien ubezpieczenia!!!! Pomnozcie to przez 365dni i wychodzi ladna sumka.... :mrgreen: -
tosia_ > 27-07-2010, 2:40
@ dziewczyny, które wyrabiały kartę EURO26
Czy oprócz dowodu będę jeszcze potrzebować jakiegoś dokumentu? -
Katka > 27-07-2010, 9:59
zdjęcie i legitymację. -
Ina7 > 27-07-2010, 14:42
I pani 'robi' Ci to ubezpieczenie na miejscu. 10minut i jesteś ubezpieczona :p Ja kartę Euro26 miałam już 2razy i sobie chwalę. Dodatkowo z tą kartą masz zniżki w PL np. do restauracji, klubów, na sprzęt sportowy, usługi kosmetyczne....wszystko co tylko :p Oczywiście zniżki nie są wysokie, ale zawsze coś -
Katka > 27-07-2010, 16:20
nie tylko w Polsce. Dostaniesz ksiazeczke z cala listaale na stronie www tez mozna znalezc.. sa tez znizki na hostele i takie tam. -
tosia_ > 27-07-2010, 18:27
Tak, tak, o zniżkach itp. wiem, chciałam się tylko dowiedzieć, czy podstawowe dokumenty mi wystarczą.
Dziękuję za odpowiedzi. -
mloda > 27-07-2010, 19:04
Tosia mozesz tez zamowic przez internet -
Emyska > 13-09-2010, 13:20
Dziewczyny odświeżę wątek..
Te karty to jest normalne, pełne ubezpieczenie zdrowotne? Z tego co czytam, to tak, ale mam pewne wątpliwości, gdyż taka karta kosztuje niecałe 100zł, a ubezpieczenie w PZU czy Hestii 1600!
Jestem trochę ciemna w tej kwestii, ale jeśli kupię takie ubezpieczenie i np bedę musiała odwiedzić lekarza bo zachoruję dajmy na to na grypę, to za wizytę będę musiała płacić czy zostanie ona w jakimś stopniu pokryta z tego ubezpieczenia?
Jest jeszcze trochę bardziej dramatczne pytanie, mam nadzieję że ta wiedza mi się nie przyda, ale jednak.. W PZU powiedzieli mojemu tacie, że wezwanie karetki w Brukseli (tam wyjeżdżam) kosztuje 3 tysiące euro!! Potężna kwota!! I czy ubezpieczenie z tej karty pokrywa te koszty? -
karolinka > 13-09-2010, 19:03
z tego co wiem, to to ubezpiecznie dziala na zasadzie, ze Ty z wlasnej kieszeni placisz wczesniej, a jak wracasz do Pl to zglaszasz sie do ubzepiczyciela i on oddaje Ci kase! -
Emyska > 14-09-2010, 0:11
Kurczę, jeśli tak jest, to było by trochę krucho.. Ale jak czytałam, to pisało tam coś o cenrtum alarmowym, które uruchamia całą procedurę i od razu pokrywa koszty, a ze swojej kieszeni płacę najpierw za recepyt czy cos...