-
-
Re: Reading
duskaklb > 28-09-2011, 18:11
Hej ja jestem z Ascot, 20 minut od Reading, jeżeli ktoś ma się ochote spotkać pisać <a href="mailto:k_kupijaj@wp.pl">k_kupijaj@wp.pl</a> . Pozdrawiam Kasia -
Piotr > 02-10-2011, 22:19
Ja jestem z Woodley 5 może 6 km od Reading busem 20 min -
fallingdown > 03-10-2011, 17:02
hej,
będę mieszkać w Reading od 9 października, jednak nie wiem czy zdecydować się na tą rodzinę, mało kasy a sprzątania ful , plus pastowanie podłogi O.o, muszę przyznać, że się przeraziłam. Moim zdaniem cała idea programu au pair to zasłona dymna dla housekeeper itp -
Piotr > 03-10-2011, 23:08
. -
Piotr > 03-10-2011, 23:08
Z tego co czytam i słyszałem znam kilkanaście au-pair ale nie z Polski to ja mam perfekcyjną rodzinę.
Nie prasuję nie piorę (tylko swoje)nie kładę młodego spać nie budzę nie muszę nu gotować bo rodzice każą tosty mu dawać.Dzieciak ma dwa i pół roku. Muszę 5 dni w tygodniu zmywarkę opróżnić trochę kuchnię ogarnąć.Dwa razy w tygodniu dywany odkurzyć.Młody głównie bajki ogląda a ja w tym samym pokoju na komputerze.Ja bym wolał gdzieś z nim wychodzić ale mały nie chce,chyba że po szkole z godzinkę.Dają mi 60 funtów nie wiele za 32 godz no nie pracy tylko siedzenia z młodym.
Czasami mam coś extra np. wycieczka na Wimbledon całą sobotę z nimi ale za free dodam że kocham tenis.Bilet do Londynu pociąg i bilety na Madame Tussaund's i London Eye za free.Raz zawiozłem dzieciaka do Birmingham gdzie go odebrali dziadkowie miałem z 6 godzin na zwiedzanie bilet z Reading 100 funtów w obie strony.Chyba najlepsze wakacje na Lanzarote za free do tego host zafundował nurkowanie surfing,kłady,zwiedzanie wyspy.
Żeby nie było że się chwalę opisuję co od nich dostałem tym samym czy te 60 funtów to ok?
Ogólnie nawet skoro nie robię prac domowych,ale muszę być z dzieciakiem każdą minutę praktycznie.
Dodam że dziecko bardzo ułożone spokojne niemal "niezależne" tak jak by był z pół roku starszy.
W wieku 2 lat 3 miesięcy i 19 dni zacząłem się nim opiekować.Nie było pieluch wózka sam zajadał i no te tosty lub płatki na śniadanie.
W domu mieszkają dwoje dzieci hostki z pierwszego związku 12 lat i 14 ale są niezależne w 100%.
Mam zastrzeżenia co do pokoju jest malutki.
Jak myślicie taka płaca jest ok???(mogli by dać bilet miesięczny na busa do Reading?) facet nie znajdzie babysittingu o hausekeeping też mogę zapomnieć poszukiwane są dziewczyny.Chciał bym pozwiedzać marzy mi się pojechać na mecz Arsenalu.
Są jakieś au-pair z Reading czy okolic a mają wolny jakiś weekend(i chciały by się spotkać) to niech się odezwą na priv.
To już zupełnie nie na temat będzie ale w niedzielę wybory jeżeli chcecie spełnić obywatelski obowiązek punkt wyborczy będzie w polskim kościele katolickim w Reading.Najpierw trzeba się zarejestrować na stronie konsulatu trwa to 5 min. -
sylwiaQ > 04-10-2011, 0:29
Masz mało kasy Piotr, bo ja w sumie mam podobnie (dostaje 80), mam 2lata3miesiące dziecko, sama je, sama potrafi się zabawić. dla zabicia czasu chodzę z nią na playgroup, tam się wyszaleje potem śpi, także jest ok, do tego dostaje bilet jak host jest w domu, na strefy 1-4 w londynie, także nie narzekam.
Wpadnij kiedyś do Londynu -
Piotr > 06-10-2011, 14:59
W ten weekend w moim miasteczku w parku będzie taki duży plac zabaw również dla dużych dzieci jak au-pair
Miejscowość Woodley koło Reading bus 13 lub 14.Będą różne duże huśtawki jakieś samochody myślę,że będzie się można dobrze bawić.Tym bardziej że nie daleko od Reading 6km 20 min busem(zatrzymuje się na każdym przystanku).Może nie potrafię zachęcić,ale jest to już prawie wszystko zbudowane,przygostowne,wygląda naprawdę fajnie.Dosyć duże konstrukcje.To nie Disnayland,ale raczej nie rozczaruje.
Jeżeli ktoś zainteresowany to ja mogę do Reading pojechać busem żeby się spotkać i przyjechać z wami.
Jeżeli ktoś chętny lub jakieś pytania to śmiało.
W ten weekend ma nie padać na pewno nie będzie 25 stopni jak w ostatni weekend ale około 15 powinno być.
Myślę że fajne miejsce żeby się spotkać zabawić i zapomnieć o codziennej rzeczywistości.
Najlepiej w Sobotę cały dzień będę wolny,lub w Niedzielę koło południa może 1pm. z powodu wyborów na które zamierzam iść. -
sylwiaQ > 06-10-2011, 20:15
U mnie to też było, jednak mało mnie zachęca tracenie kasy na takie coś -
Piotr > 07-10-2011, 15:03
[quote name="sylwiaQ"]U mnie to też było, jednak mało mnie zachęca tracenie kasy na takie coś[/quote]
Jeżeli uważasz że 5,99 funtów za nielimitowaną liczbę przejażdżek to dużo i strata pieniędzy.
Ogłoszenia są że za 5,99 for unlimited rides.Ja uważam że to nie wysoka cena za prawdopodobnie dobrą zabawę.
No ale cóż każdy ma prawo do swojego zdania.
Nikt się nie zainteresował więc jadę z hostami do Francji na weekend,zaproponowali mi w czwartek,ale jak nie ma chętnych na fajną zabawę.To zdecydowanie wybieram weekend we Francji.Jak się pytają co robię w weekend to już wiem że szykuje się darmowa wycieczkadosyć często gdzieś wyjeżdżają.
Może jest jakaś au-pair która lubi piłkę nożna i chciała by obejrzeć mecz Arsenalu na żywo??
Miałem już termin kiedy mam jechać z niemieckim au-pair ale rodzinę miał fatalną i wrócił do domu,nie ma żadnego mele au-pair w Reading?Może ktoś zna?
Więc nie aktualne. -
Ash > 07-10-2011, 15:21
na arsenal to ja chętnie bym się wybrała ;d