• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Australia

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Australia

• Australia

• Australia
  • Re: Australia

angel303 > 21-07-2011, 23:09

[quote name="Ash"]kurde dziś zaczęłam zastanawiać się nad australią [/quote]

ja myslę na Nowa Zelandią, ale z tego co widzę nie ma już wiz da Polaków do lutego 2012

dariettavita > 05-08-2011, 10:52

Hej dziewczyny!

Widzę, że jesteście bardziej doświadczone, więc liczę, że mi pomożecie. Chciałabym wyjechać za rok w czerwcu tj. 2012r. do Australii lun Nowej Zelandii na pół do roku czasu. Główną motywacją jest chęć doświadczenia czegoś nowego. Nie chcę już pracy w biurze (chyba dopada mnie wypalenie zawodowe i potrzebuję przerwy na przygodę). Czy mogłybyście orientacyjnie powiedzieć mi, jak zabrać się za załatwianie formalności dotyczących wyjazdu? Kiedy zacząć przygotowania? Czy w Polsce są jakieś biura zajmujące się organizacją wyjazdów właśnie w te dwie części świata?

Wiem, że pewnie polecicie mi organizację wyjazdu samej, ale ja nie mam na to czasu. Mam dużo pracy, studia i różnego rodzaju kursy. Byłam już 2 razy operką, ale w Europie.

Jeżeli orientujecie się, czy mogłybyście napisać, ile orientacyjnie może kosztować kurs językowy w Nowej Zelandii i Australii. Jak wysokie kieszonkowe otrzymuje au-pairka w tych dwóch krajach? Czy trzeba spełnić jakieś szczególne warunki żeby móc wyjechać? jak długo czeka się na wize i kiedy najlepiej zabrać się za jej wyrabianie?

no i co najważniejsze...Jakie są wasze wrażenie z takiego doświadczenia w kontekście tych dwóch krajów? Czy byłyście zadowolone? Będę wam bardzo wdzięczna za pomoc

ahoj!

ivaanka > 06-03-2012, 14:37

Hej

Minęło już trochę czasu ale mam pytanie do dariettavita- udało ci się w końcu z wyjazdem? Marzę o Australii , więc może jesteś w stanie udzielić fachowych porad Do jakiej agencji warto się zgłosić? A może lepiej organizować wyjazd na własną rękę?

Pozdrawiam

Karolina

pandora85 > 10-03-2012, 3:28

Na stronie Fostera są informacje wyjeździe do Australii jako au pair.

Heh. Moim zdaniem jak się opłaci college to nic forsy już nie zostanie na zwiedzanie, więc takie trochę to...

marvellous > 11-04-2012, 22:33

Zainteresowalam sie au pair w Australi ale tylko przez chwile i szybko mi sie ta mysl usunela z glowy- masakra

1. placisz bilet sam w dwie strony

2. trzeba oplacic kurs zanim sie jeszcze wyjedzie

3. wiadomo kasa na wize i dla agencji

4. trzba zalpacic rodzinie za pierwszy tydzien 140 $!

5. rodzinka placi minialnie 50 wiec moze byc taka ze zaplaci 50 dolarow a inna 70 ale to jest tak malo!!

szkoda australia pelna pieknych widokow, pogody, palm, papug i kangurkow odejdzie w marzenie

podliczajac wyjazd wynioslby 10 tysiecy zlotych a wyjazd i tak sie moze odbyc tylko na czas kursu wiec po kursie trzeba wracac do domu

WhiteDove > 08-05-2012, 14:06

Z tego co przeczytałam (bo też się zainteresowałam), to tam jest to trochę inaczej rozumiane, nie jako praca przy dziecku, ale jako możliwość darmowego mieszkania na czas studiów w zamian za pomoc w domu czy przy dzieciach, więc w sumie powinno być dużo mniej pracy i nauka na pierwszym miejscu...

Piotr > 14-05-2012, 12:51

Tak to nie jest jak napisaliscie,ze tylko na czas nauki.

Jesli jedziemy z programem to mamy wize na np. rok.

Au-pair w Australii jest kosztowniejsza niz au-pair w USA.

Tu mam jakis link do programu do Australii

http://www.newaupair.com/aupairs_jobs_australia.aspx

nie jestem pewny czy Polska cytuje: "In order to work as an au pair in Australia, an au pair must be a national of one of the countries that have a Working Holiday Scheme agreement with Australia (see the section on visas for more information).

Tu kolejna strona: http://childint.co.uk/au_pair/abroad/australia

To sa strony skierowane dla obtwateli UK.Jesli chcecie sie dowiedziec jak jest z obywatelami polski,na stronie jest kontakt.

To co napisaliscie to jakas bzdura,ze au-pair zarabia 50$ placi rodziie itp.To jest normalny program,wiza jest chyba drozsza niz ta do USA,a bilet moze jest program w ktorym rodziny placa.

Kto wie czy w przyszlosci sie tam nie wybiore

koniczyna1310 > 23-01-2013, 15:22

Hey

Mam pytanie nie dałoby rade wyjechać np od razu po maturze w połowie maja na pół roku ( ok 5 miesięcy ) do Australii a potem jak wrócisz na rok do USA . A potem w wieku 20 lat zacząć studia ? Bo w sumie to tyle wyjazdów i nie wiem czy ktoś już tak zrobił ?

kingulath > 17-03-2013, 13:25

hej, czy ktoś wie, ile kosztuje wiza do australii?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia