-
-
Re: wasze blogi:)
Aisling > 22-02-2011, 21:29
Dziewczyny! Jak czytam te wasze blogi to tak wam zazdroszcze! Nie jedne posty przesledzilam od samej mysli zlożenia aplikacji i szukania rodziny, do zdjęc ze Stanów czy innych pieknych zakątkow i tak mi się jeszcze bardziej zamarzyło znaleźć na miejscu każdej z was. Podziwiam jednocześnie za odwagę i wytrwałość. Może i moje marzenia się za jakiś czas spełnią.
Pozdrawiam! -
szeptMotyla > 22-02-2011, 21:34
Aisling - a chcesz wyjechać?jak tak, to gdzie? -
Aisling > 23-02-2011, 18:51
szeptMotyla, marzy mi się USA, oczywiścieale na chwilę obecną jest to niemożliwe, bo muszę skończyć szkołę. Kręci mnie też wizja UK, na początek. Aby i te okolice poznać, nauczyć się języka, zrobić coś ze swoim zyciem. Więc na chwilę obecną poszukuję oferty dla summer au pair w Angli, głównie. Na razie na własną rękę, ale niebawem będę poważniej myśleć nad zgłoszeniem się do agencji. Bo baaaardzo chciałabym zostać au pair! I nie wiem czy dam radę dłużej czekać, jak tylko jest możliwość już teraz stawić kilka kroków w operowaniu.
Jak z Tobą? -
szeptMotyla > 23-02-2011, 19:18
Ja pracowałam rok w Holandii, ale w normalnej pracy. Byłam też 4 miesiące au-pair we Francji.
Teraz też myślę żeby wyjechać .. i nie wiem czy jako au-pair czy do pracy.. a do stanów też bardzo chcę
kiedy chcesz wyjechać? -
Aisling > 23-02-2011, 19:25
Jeśli mowa o UK, to w czerwcu, byłabym w stanie nawet urwać się trochę ze szkoły. Więc w połowie, bądź nawet na początku czerwca. Zależnie od propozycji ewentualnych hostów.
A do USA (co jest niestety bardziej odległa wizja) za rok, zaraz po maturce.
Ja nie wiem czemu, ale mimo wszystko wydaje mi się, że duzo bardziej wole au pair niż normalną pracę za granicą. Przynajmniej na początek -
Aisling > 05-04-2011, 17:36
No i ja się doczekałam! Ale pewnie ku waszemu zaskoczeniu wybieram się jednak do Madrytu!
Już teraz zaczęłam zdawać relacje z mojego przyszłego operskiego życia. A do wakacji i nocnego życia hiszpani już niedługo!
http://au-pair-ana.blogspot.com/ -
Gobarakago > 23-04-2011, 16:27
-
julita883 > 24-04-2011, 17:19
-
KajaWroc > 11-05-2011, 13:21
dziewczyny poczytalam Wasze blogi i mnie zainspirowalyscie - tez co napisze