• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Piotr > 13-01-2012, 16:24

[quote name="videlka"]Piotr, a mógłbyś podzielić się swoimi przejściami i wrażeniami z ostatniego roku? to znaczy o co pytać rodzinę, żeby nie było nie domówień? Ja chyba zadałam wszystkie możliwe, ale zastanawia mnie jakie ty masz w planach zadać jako doświadczony au pair, żeby nie trafić do takiej rodziny jaką masz obecnie? I czemu piszesz, że byli nienormalni? Mógłbyś rozwinąć ten temat? Z góry dzięki.

A co do Twojej sytuacji to nie będę się wymądrzać, bo dopiero będę zaczynać swoją przygodę i jestem w tym wszystkim zielona jeśli chodzi o praktykę, o tym jak to tam wygląda wiem jedynie tyle ile przeczytam i usłyszę, ale może rzeczywiście zrób tak jak mówisz, jeśli masz taką możliwość. Czyli złóż papiery w Polsce, wracaj do Anglii i czekaj na fajną rodzinę, z Twoim doświadczeniem nie powinieneś mieć problemów.[/quote]

Moze dla jednych blache zeczy.Czy maja psa a czy szczeniak,moi kupili jak tu przyjechalem,pies i dziecko 2 i pol roku ojj mieszanka.Tak bylo cicho fajnie bez psa,tak to maly go kopnie czy cos pies go udrabie i tak czesto.Nie polecam rodziny ze szczeniakiem,glupi ten pies jest.Czy rodzina lubi balagan chodza po domu w butach po dywanie i bloto wnosza a ja z dzieciakiem sie tam mam bawic.Straszny syf maja i nie dbaja o to ja tylko sprzatam tam gdzie sie bawie reszta jest syf moge tak napisac syf.Koniecznie wypytac poprzednia au-pir czy da sie z nimi na kompromisy isc cos za cos,czy mozna porozmawiac czy potrafia doradzic.

Mnie ten pappy to do szalu dobrowadza,a pies gryzie koc jego i wyciaga wate czy cos takiego pelno tego jest.Jak ja jestem na dole to nie daje mu do living roomu gryzc ten koc.

Moze to wydawac sie smieszne czy zalosne powody,ale to mi uprzyksza zycie tu.

Tak milo bylo sie bawic z dzieckiem jak psa nie bylo a tak to ,no juz oduczylem go nie lizac,ale dzieciak czesto ma plecy podrapane.

Wciaz tu jestem bo pitalas jak tam bylo wcaz jest,bedac tu bede szukal rodziny wUSA zeby ni miec luki w CV.

Ciezko bedzie trafic na podobie durnego psa i syfiasta rodzine ale ja mam przestroge.

Pies ma chorobe lokomocyjna,czasami jak gdzies jedziemy,a on z nami (ma Voiagera 7 osob)to jeszcze auto nie ruszy a on juz sie slini a po 20 minutach zwymiotuje.To sie moze wydawac zabawne,ale nie jest.

To co mnie tu najbardziej denerwowalo nie moze tego byc w USA,a bedzie to wspanialy rok.

Reszte pytan no to mozesz znalezc powiedzmy na blogach np. Maja Sikora tam sa fajne pytania do rodziny.

Jeszcze jedno hosci byli we Francji no i nie potrafi jezdzic jak jest snieg mial wypadek,teraz on ma moje auto a ja musze busami jezdzic.Niedlugo ma cos kupic to bede mial,ale to tez nie fajne niech sam z buta chodzi ja potrafie kierowac po tej ich lewej stronie.

Pytaj o najmniejsze zeczy co ci przyjdzie do glowy co cie nurtuje.To tu nic nie wiesz o nich o okolicy o niczym oni maja twoj list i cos wiedza.Blache zeczy moga utrudnic caly rok.

izzieem > 17-01-2012, 17:18

Hahaha. Dostałam maila od kogoś z CC. Kobitka napisała mi, że jakaś ekipa nie zaakcepotwała mojego video. Że nie za bardzo by pomógł w parowaniu z rodziną. Za bardzo skupiłam się na swoim domu itd. Nie powiedziałam nic dlaczego chce byc au pair itd. Jaaa pierr... wiecie co. bull shit. Najpierw piszą we wskazowkach: - nie siedź monotonnie przed kamerą, - pokaż swój dom, swoich rodziców...a potem odrzucają. śmieszne.

natgreen > 18-01-2012, 0:13

o ja no to naprawde smieszne! heh a ja filmiku jeszcze nie zrobilam, ale mam kolejna rodzine! wiec jestem baaardzo zadowolona

monix90 > 27-01-2012, 16:45

Hej

Ja zamierzam leciec do USA sierpień/ wrzesień. Biorę pod uwagę nawet lipiec, jesli trafi się fajna rodzinka

Obecnie zastanawiam się pomiędzy Gawo a pROWORKIEM, Generalnie ceny maja zbliżone,ale.....

Mam 2 pytania odnośnie agencji:

1)Szkolenia z jednej jak i drugiej agencji odbywają się w hotelu SHEREaton Z tym,że z Gawo w NEW jersey,a z Prowork w NYC. Są to faktycznie 2 rożne hotele czy po prostu PROWORK 'podpiął' sobie NEW JERSEY po NYC??

2) Czy W Prowork jest wymagany ORIENTATION PROJECT, tak jak w GAWO?

Ogolnie jak wam idą przygotowania aplikacji itp??

MaDziulka > 27-01-2012, 19:42

hej hej opowiem wam jak u mniejestem już po całej procedurze zwiazanej z aplikacja...szybko poszło... mam otwarty room w CC od 17 stycznia i dziś po południu mam pierwszy match nie spodziewałam sie ze tak szybko bo planuje wylot we wrześniu teraz o rodzince:

rodzinka z Lake Barrington, IL, to jest chyba jakaś wioska z tego co czytałam na necie

mają 3 dzieci, 3 dziewczynki: 3 latka i bliźniaczki 1 rok mama jest lekarzem tata prawnikiem napisze wam co sobie mówia: My husband and I both work, chores we try to complete in the evenings and weekends. Maddie, our 2yo goes to school 2 days out of the week and twins go to school 1 day out of the week. I work 4 days out of the week and my husband works from home 1 days out fo the week.

sa katolikami, mają psa i co Wy na to??to mój pierwszy match więc jestem excited

blonde > 28-01-2012, 19:30

A ja jestem po spotkaniu informacyjnym dzisiaj I przekonałam się i upewniłam w tym, że chcę jechać!

I teraz zabieram się ostro za aplikację (podobno jak ją wypełnię w 2 tygodnie od spotkania, to dostanę zniżkę 10%, zawsze to coś). Ajj, czuję, że wyjazd jest coraz bardziej w zasięgu mojej ręki!

Tina > 29-01-2012, 13:54

[quote name="MaDziulka"]hej hej opowiem wam jak u mniejestem już po całej procedurze zwiazanej z aplikacja...szybko poszło... mam otwarty room w CC od 17 stycznia i dziś po południu mam pierwszy match nie spodziewałam sie ze tak szybko bo planuje wylot we wrześniu teraz o rodzince:

rodzinka z Lake Barrington, IL, to jest chyba jakaś wioska z tego co czytałam na necie

mają 3 dzieci, 3 dziewczynki: 3 latka i bliźniaczki 1 rok mama jest lekarzem tata prawnikiem napisze wam co sobie mówia: My husband and I both work, chores we try to complete in the evenings and weekends. Maddie, our 2yo goes to school 2 days out of the week and twins go to school 1 day out of the week. I work 4 days out of the week and my husband works from home 1 days out fo the week.

sa katolikami, mają psa i co Wy na to??to mój pierwszy match więc jestem excited[/quote]

MaDziulka chcesz wyjechać we wrześniu i już się rodziny zgłaszają? takie co potrzebują na wrzesień? 8O

MaDziulka > 29-01-2012, 18:30

tak tak chce we Wrześniu i to jest moja pierwsza rodzinka....mam dylemat ogromny bo ta rodzinak jest naprawde super,fajne warunki,jestem umowiona z nimi na rozmowe zobaczymy co dalej.....

Tina > 29-01-2012, 18:49

wow no to super. Ja się bałam, że na lipiec to jeszcze zawsześnie.... :roll:

daj znać jak poszła rozmowa z rodzinką.

MaDziulka > 29-01-2012, 19:11

rozmowe mam jutro chyba boje sie jej baardzo... ogólnie rodzinka jak narazie wydaje się okej, ale tez z drugiej strony nie chce brać tak pierwszej od razu
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia