-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
Piotr > 01-05-2011, 22:42
Poproszę o ten e-mail do au-pair jak by nie chcieli podać to szukam kolejnej rodziny,od wczoraj od 20 cisza może już coś im się nie podoba,a byli tacy entuzjastycznie nastawiani.Ja wszystko sprawdzę jestem za ostrożny żeby mnie ktoś kręcił jak jest rodzina która by wykorzystywała au-pair to niech sami wychowują dzieci.Czekam na zdjęcia i na odpowiedzi na moje multum pytań i obowiązkowo e-mail do byłe au-pair muszą dać.Nic nie wspominali o au-pair pytałem czy w pobliżu są jakieś au-pair nie było odpowiedzi na to pytania.Tylko na profilu są pytania mieliście au-pair jest że tak.Nie chwalili się,może być tak że au-pair była jakaś nieodpowiedzialna lub miejsce nie pasowało nie będę domysłów robił koniecznie poproszę o e-mail.Dzięki za radę.
Jak was pytali o kieszonkowe ile podaliście?,ja tak dyplomatycznie trochę napisałem że zależnie od ilości przepracowanych godzin zazwyczaj około 30 w Anglii.Oni konkretów nie pisali ogólnie krótkie te ich e-maile,inne rodziny zadają dużo pytań a tu tak,ja się nigdzie nie wybieram jak ich nie sprawdzę.Jak sprawdzę a będę miał wątpliwości zaproponuję program ciekawe co by na to powiedzieli,mnie nikt nie będzie kręcił znajdę haka jak kręcą.Kłamstwo ma krótkie nogi.Potrafię zadawać niewygodne pytania aczkolwiek takie które nie naruszy ich prywatności.We wczorajszym e-mailu to chyba z 50 pytań im zadałem myślą co odpisać.Sami mogli by coś napisać jak ja,poczekam ze 2 dni jak będę milczeć to znaczy że finish.Jeszcze z dwiema rodzinami rozmawiam ta trzecia więc luzik,dopiero początek maja,a czerwiec lipiec chciał bym już wyjechać.Ja muszę rodzinie dopasować i na odwrót więc trzeba szukać,nic na siłę.
Ps.
Fajne to zdjęcie powyżej facet wygląda jak szef mafiiuśmieszek też taki na siłę,dziecko trochę wystraszone. -
rosario > 01-05-2011, 22:46
[quote name="Piotr"]od wczoraj od 20 cisza może już coś im się nie podoba[...]Czekam na zdjęcia i na odpowiedzi na moje multum pytań[/quote]
i naprawde sadzisz, ze to jest podejrzane, ze rodzina przez cala NIEDZIELE nie zdazyla ci odpisac?
hehe, spokojnie, nie martw sie na zapas, czasem przez kilka dni nie odpisuja, bo sa zabiegani itp -
dosiunia > 01-05-2011, 22:53
No co Ty, ja muszę czekać czasami kilka dni, żeby mi odpisali moja ex-rodzinka, przy 4 dzieci mają spoooooro roboty, a na dodatek teraz są bez operki -
Piotr > 01-05-2011, 23:14
[quote name="rosario"]
[quote name="Piotr"]od wczoraj od 20 cisza może już coś im się nie podoba[...]Czekam na zdjęcia i na odpowiedzi na moje multum pytań[/quote]
i naprawde sadzisz, ze to jest podejrzane, ze rodzina przez cala NIEDZIELE nie zdazyla ci odpisac?
hehe, spokojnie, nie martw sie na zapas, czasem przez kilka dni nie odpisuja, bo sa zabiegani itp[/quote]
Martwi mnie ich brak zadawania pytań i po części unikanie zadanych pytań,pytałem o au-pair a oni cisza,na inne pytania odpowiedziały.Jest niedziela więc poczekamy ze 3 do 4 dni na e-mail,każdy ma swoje życie,ale każda rodzina zadaje pytania.Nawet takie że co byś zrobił jedno dziecko chce malować czy rysować w domu drugie wyjść na dwór co robisz?(w tym samym czasie te zajęcia chcą robić) i wile podobnych o oni no nic.
Ten brak zadawania pytańnie chodzi mi o to że w niedziele nie odpisuje,nawet to normalne.Z tego co mi się wydaje to jej na czasie zależy żeby jak najszybciej kogoś znaleźć a z drugiej strony może mąż na wojnie jak wojskowy i sama się opiekuje dzieci,brak czasu.Ja jej tych pytań nazadawałem musi z 30 minut poświęcić na odpowiedzi . Trzeba z kilkoma rodzinami na raz rozmawiać jak jest taka możliwość i wybrać najlepszą. -
rosario > 01-05-2011, 23:27
[quote name="Piotr"]
[quote name="rosario"]
hehe, spokojnie, nie martw sie na zapas, czasem przez kilka dni nie odpisuja, bo sa zabiegani itp[/quote]
Martwi mnie ich brak zadawania pytań i po części unikanie zadanych pytań,pytałem o au-pair a oni cisza,na inne pytania odpowiedziały.Jest niedziela więc poczekamy ze 3 do 4 dni na e-mail,każdy ma swoje życie,ale każda rodzina zadaje pytania.Nawet takie że co byś zrobił jedno dziecko chce malować czy rysować w domu drugie wyjść na dwór co robisz?(w tym samym czasie te zajęcia chcą robić) i wile podobnych o oni no nic.
Ten brak zadawania pytańnie chodzi mi o to że w niedziele nie odpisuje,nawet to normalne.Z tego co mi się wydaje to jej na czasie zależy żeby jak najszybciej kogoś znaleźć a z drugiej strony może mąż na wojnie jak wojskowy i sama się opiekuje dzieci,brak czasu.Ja jej tych pytań nazadawałem musi z 30 minut poświęcić na odpowiedzi . Trzeba z kilkoma rodzinami na raz rozmawiać jak jest taka możliwość i wybrać najlepszą.[/quote]
fakt, z tym brakiem pytań to już jest coś nietypowego. jezeli ci odpiszą i nadal tak lakonicznie i bez zadnych pytan, to wprost im napisz, czy na pewno nie chca jeszcze czegos sie dowiedziec o tobie.
ale jesli moge byc szczera, to widzac twoje wypowiedzi na forum, to wrecz wylewasz z siebie potoki slow.podejrzewam, ze jak pisales np o sobie, swoim doswiadczeniu itd, w mailach to rowniez wszystko dogłębnie wyjasniles, wiec moze po prostu oni juz naprawdę wszystko wiedza, co ich interesowało i stąd ten brak pytań z ich strony -
Nathalie > 02-05-2011, 10:07
To dobrze, ze tyle piszejak ja przegladałam moje rozmowy z host rodzinka to tez walilam jak karabin maszynowy. Jak to mówi moja babcia: ten kto pisze dobrze i mądrze, potrafi sie sprzedać(polonistka z 48-letnim stażem)
Ale z tymi pytaniami było różnie: jedni zapytali mnie jaka lubię muzykę, a drudzy o hobby. A jeszcze inni wcale. Tak wiec... Trzeba poczekać, aż to sie wyjaśni -
Piotr > 02-05-2011, 11:43
Wczoraj w nocy przesłała mi aż 2 e-maile odpowiedziała na kilka pytań i dała zdjęcia.
Na pytanie o au-pair mieli ale znalazła gdzieś indziej pracę,trochę niepokojące,co jej tam nie pasowało?poprosiłem o e-mail do niej.Co do zdjęć jedno jest straszne(nie wiem jak tu zamieścić jak byście pomogli)reszta zdjęć ok,tak mi się wydaje ale to jedno jej z mężem minę ten facet zrobił ni to uśmiech taki skrzywiony,może dlatego że to tylko sama twarz praktycznie.Chyba sam robił to zdjęcie,jej zdjęcia z dziećmi i samych dzieci wydają się być ok,ale dała zaledwie 4 zdjęcia poprosiłem o więcej.Martwi mnie to co pisała o ilości pracy ilości godzin,dzieciaki budzi o 6:50 sama do pracy o 7:10 jedno do szkoły drugie przedszkole,dzieci z przedszkola wracają o 15 znaczy kończą sami nie wrócąW czasie gdy oni w pracy dzieci w przedszkolu co wy wtedy robicie? Wiadomo wszystko związane z dziećmi wszystkie czynności jak najbardziej należą do mnie.Wykonujecie jakieś dodatkowe prace coś wspominała o dbaniu o dom.Pisze że nie ma czasu żeby gdzieś zapytać dowiedzieć się czy jakaś au-pair w pobliżu zapracowani są,z drugiej strony lubią aktywny wypoczynek robią to często.Nie chcę żadnych domysłów ale coś mi nie gra może ja jestem przeczulony żeby nie trafić źle.Napisałem jej że w Anglii au-pair max 35 godzin pracują,chyba tak jest? no za 70funtów. Bo pisała że czasami z pracy wraca później (co co czasami teraz spytałem ile to jest to czasami)że też sporadycznie ale w nocy pracuje musiał bym wtedy siedzieć z nimi,jak by to był weekend to fatalnie
W nocy się śpi ale różnie to bywa u dzieci,co wy na to? oboje pracują w armii może się zgadza wszystko.Co do tej byłej ich au-pair śmiem podejrzewać że musiała za dużo pracować lub znalazła większe miasto.Jak by nie dała e-maila do au-pair mam się martwić?? Jak byście mi pomogli wkleić tu ich zdjęcie (JPG) a jak nie to na priv to e-mailem mogę podać te zdjęcie jedno mi coś nie pasuje.Jak by trochę scamer,ale scamerrzy raczej pieniądze chcą za coś tam tak myślę tak jest z tymi z USA za wizę za co sobie wymyślą.Do Anglii no nie wiem nie chciał bym wyjechać i za chwilę wracać. -
Nathalie > 02-05-2011, 13:13
Piotr na gorze, po lewej stronie od URL masz img i tam wrzucasz to zdjęcie; -
lolka > 02-05-2011, 15:12
Ej nie mogę !!!
Kobieta napisała do mnie z prośbą, żebym podała jej numer telefonu stacjonarnego, a ja powiedziałam że nie mam stacjonarnego, więc zapytałam o Skype, a ona mi odpisała: Hi, sorry I do not use skype !!! haha
No myślałam że walne, i co tera ?? kolejna masakra jakaś :/ buuuuuu -
KajaWroc > 02-05-2011, 15:19
daj jej numer, moja rodzina tez napisala ze nie uzywaja skype'a - wiesz jednak niektorzy mysla ze przez skypa mozna gadac jedynie przez kamere,niektorzy nie maja mikrofonow, niech zadzwonia do ciebie!