-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
Gosia1423 > 13-03-2014, 0:03
Była mniej więcej godzinka z angielskim, ale nie z książką. Wymyślałam co się da i teatr, memory, zabawę w piratów, i zbudowaliśmy miasto i ćwiczyliśmy pytania o drogę, trochę stworzonych przeze mnie kserówek do kolorowania, "lekcje" czasami też przenosiły się do basenu itd. A zmuszenie go do nauki ang po za tym czasem, graniczyło z cudem, zawsze słyszałam "Gosia chcę się z tobą bawić, ale po hiszpańsku." i weź tu człowieku dogódź wszystkim...
Cassie super, że dzieciaki z Tobą tak świetnie współpracowały i wykazywały zainteresowanie nauką angielskiego. Mój młody też chętnie mi tłumaczył jakieś słówka jak nie rozumiałam, ale tylko po hiszpańsku. -
Cassie > 13-03-2014, 0:16
Noo dzieciaczki mialam kochane mimo wszystko -
ka.wa > 13-03-2014, 13:10
Wydaje mi się, że zauważyli, że to nie ma sensu i sami mi powiedzieli, że muszę póki co rozmawiać z nimi w dwóch językach. Noo moi w ogóle języka nie potrafią, a tu nagle przyjeżdża jakaś laska i do nich tylko po angielsku mówi. Też bym się wkurzyła.
Co do lekcji to też nie robię z nimi sztywnych zajęć bo to dzieciaki 6 i 3 lata, nie da się tak chyba!
Tylko przez zabawę. Moi jeśli tylko robię coś 'plastycznego' to są zadowoleni, więc to w większości jest nauka. -
prettyvisitors > 13-03-2014, 13:42
Moje tegoroczne dzieci na szczęście chcą się uczyć angielskiego, widać to było w rozmowie na Skypie, rzadko się zdażało, żeby użyły hiszpańskiego, tylko czasem tłumaczyłam im jakieś słówko. Miła odmiana, bo rok temu coś ciężko to szło dziewczynkom.
eewcia555, no to się widzimy chyba! nie mieszkam jakoś blisko Ciebie, ale będę częstym gościem w moim kochanym Madrycie -
eewcia555 > 13-03-2014, 16:29
prettyvisitors byłoby super!to mój pierwszy wyjazd jako au pair i pierwszy do Hiszpanii, więc gdyby ktoś miał ochotę się spotkać i pomóc mnie biednej odnaleźć się w nowym mieście to ja jestem chętna -
pariolla > 14-03-2014, 20:40
Dziewczyny o czym rozmawiać, o co pytać dzieciaki podczas pierwszej rozmowy na skype? -
Cassie > 14-03-2014, 23:38
Hmm. O jakieś głupotki . Z tego co pamiętam to pytałam o ulubiony kolor ,zabawkę itd.
Wiedziałam, że są fanami serialu Violetta , więc zapytałam o to . I wtedy sie zaczęło przynoszenie zabawek itd.
Potem młodej powiedziałam, że słyszałam, że robi impreze urodzinową w następny tydzień. A ona przyniosła i pokazała mi wszystkie zaproszenia a potem pokazała kolejne i powiedziała " to jest dla Ciebie " . Czym mnie tak rozczuliła że szok hah -
NataliaAupair > 19-03-2014, 19:14
Witam wszystkie aupairki!
Jestem u polskiej rodziny w Deni, Valencia. Chętnie wymienie sie z wami informacjami i możemy zorgaznizować spotkanie, zwiedzanie, podróżowanie..: ) Jestem od 3 tygodni a zostaje do wakacji bo rodzina przeprowadza sie do Barcelony i wyjeżdża na wakacje. Moją rodzine zalazłam przez facebooka i nie korzystałam z agenciji chciałam sie dowiedziec jak to wyglada u was. Z tego co czytam kieszonkowe mamy podobne, ale jak z obowiązkai. Co robicie codziennie itd...
Btw. super forum -
cookiemonster > 22-03-2014, 23:39
Większość dziewczyn szuka rodziny na aupair-world.com, zajrzyj tam do zakładki Host countries- Spain i powinnaś znaleźć odpowiedzi na swoje pytaniaZ własnego doświadczenia będę mogła powiedzieć dopiero w tym roku.
Dziewczyny będzie ktoś może na północy kraju (okolice Santiago de Compostela) w te wakacje? Lub byłyście tam na wycieczce i mogłybyście coś powiedzieć- jak pogoda, ludzie, język, ciekawe miejsca do odwiedzenia? -
unusualyou > 23-03-2014, 1:48
cookiemonster napisał(a):Dziewczyny będzie ktoś może na północy kraju (okolice Santiago de Compostela) w te wakacje? Lub byłyście tam na wycieczce i mogłybyście coś powiedzieć- jak pogoda, ludzie, język, ciekawe miejsca do odwiedzenia?
Hej! Obserwuje to forum juz od jakiegos czasu a twoj post sklonil mnie zeby wkoncu zalozyc konto
Ja bede w tych okolicach od konca czerwca do konca wrzesnia. Moze nie tak blisko bo w Ourense ale tez chetnie bym sie dowiedziala o ciekawych miejscach do zwiedzenia itp.
To bedzie moja pierwsza przygoda jako Au pair wiec fajnie by bylo poznac kogos w tej samej sytuacji w okolicy
Gdzie dokladnie mieszka Twoja rodzinka?