• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

women > 17-11-2013, 12:45

Ja caaaaaaały czas aplikuje, (obecnie już jestem au pair)
     ale duchem jestem ze wszystkimi którzy szukają PF
    Miałam pytanie dotyczące video, ale! no jakoś się udało !!!

Samochód bardzo ważna sprawa!

Nikki i co i co i co ?!!

karolinkaa77 > 18-11-2013, 7:28

Hej wszystkim

Ewelinagr88- na razie bloga nie planuje zakladać bo nie wydaje mi sie zebym byla w tym dobra

Na razie jestem zafascynowana moja host family , dogadujemy się swietnie , zaden z negatywnych stereotypow o amerykanach sie na razie nie sprawdza w moim wypadku , spedzam z nimi duzo czasu ale nie dlatego ,że musze tylko dlatego ,że chce - odebrali mnie w czwartek i nie moglismy przestac rozmawiac , w piatek już prowadziłam pierwszy raz samochod -  i tu od razu do dziewczyn nie bojcie sie tego - prowadzenie samochou w USA jest bajecznie proste znaki są ogromne i się powtarzaja , w sobote do mojej HF przyjechaly 3 siostry z męzami i dzieciakami zeby mnie poznac , obawialam sie tego bardzo ale bylo swietnie wypilismy shota zubrowki za moj przyjazd . mam nadzieje ze nic sie nie zmieni , dzieciaki są dobrymi dzieciakami ale to ciagle dzieci wiec trzeba bedzie nad nimi popracowac   Zaczelam łamać swoje wlasne zasady i przejelam dzisiaj zaproszenie od mojej host mom na faceboooku a pozniej od jej siostry , z  ktora sobie pogadalam na facebooku - zobaczymy czy to byl dobry pomysl ) Mam tylko nadzieje ,ze tak zostanie i trzymam za Was wszystkich kciuki ,że znjdziecie swoja wymarzoną rodzinę

ewelinagr88 > 18-11-2013, 13:06

karolinka to dobrze trafilas, ja ostatnio przekonalam sie jak amerykanie potrafia byc sympatyczni, mialam rozmowe wczoraj z rodzinka i juz po 30 minutach rozmowy stwierdzili ze sa mna zafascynowanie  dzieci bardzo mnie lubia duzo z dziecmi rozmawialam bylam w szoku ze tak szybko i zapytali mnie czy kolor pokoju mi sie podoba a jak nie to pomaluja na moj ulubiony kolor dodam ze dla tej rodziny bylam na NIE ale po rozmowie mam duze watpliwosci bo wydaja sie naprawde fajni i ich polubilam.

nikki > 18-11-2013, 21:02

Odzywam sie po wielu zawiłościach gadaliśmy dopiero dzisiaj i zdecydowałam, ze to nie jest to. Nie dość, ze ta "farma" to jeszcze po prostu nie odpowiada mi styl życia. Rozmowa była strasznie sztywna i jakos no po prostu, czułam ze to nie to. Sami mi powiedzieli, ze raczej nie będę miała za duzo czasu, żeby cos zwiedzać itp, raczej ciagle siedzenie w domu, a to nie jest to, czego chce.

Czekam dalej na moja Perfect <3

ewelinagr88 > 18-11-2013, 21:07

nikki i dobrze zrobiłaś lepiej poczekać niż łapać się na pierwsza lepsza rodzinkę i potem męczyć się to czekamy razem ja tez dziś odmówiłam rodzince mimo ze byli fajni ale kilka rzeczy mi nie pasowało

nikki > 18-11-2013, 22:25

No wlasnie to samo pomyślałam. Nie mam, az takiego parcia, ze juz musze jechać. A po co to wszystko, jak juz jechalabym ze złym nastawieniem? Potem męczyć sie re-matchem. Wole spokojnie sobie wybrać rodzinkę i cieszyć sie na wyjazd, a nie zamartwiać. no wiadomo, to jednak jest rok i trzeba naprawdę dobrze to przemyśleć ) no to czekamy, mam nadzieje,ze juz niedługo <3

Baskah > 19-11-2013, 10:40

Hej dziewczyny!
    Mam problem. Otóż znalazłam na stonie ApiA ale amerykanskiej kwote jaką Au pair powinna dostawac. nie wiem czy dobrze to rozumiem Pokaże wam!
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);">Au Pair - provides up to 45 hours of child care for approximately $356 per week - per family, not per child!
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);">Extraordinaire - 45 hours of child care for approximately $432 per week. This program is the program of choice for families who seek au pairs who have a formal educational child care degree or two years full-time experience.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);">EduCare in America - 30 hours of child care for approximately $286 per week. This cost-effective program is the choice for families with full-time school-age children who require care primarily during the early morning and after school hours, with some weekend and evening hours. Available in select communities only.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);">Year2 Au Pairs - au pairs may extend their stay to remain an additional 6, 9 or 12 months after their first year on the program. Some elect to be placed with a different family during the extension term and bring a unique level of experience having already spent one year in the U.S.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);"> 
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;background-color:rgb(239,249,251);">a na polskiej to:
    • kieszonkowe:
      • Au Pair in America: USD 195,75 tygodniowo (ok. USD 10,200 rocznie)
      • Au Pair Extraordinaire: USD 250,00 tygodniowo (ok. USD 13,000 rocznie)
      • EduCare in America: USD 146,81 tygodniowo (ok. USD 7,600 rocznie)

yamisouls > 19-11-2013, 10:55

Baskah napisał(a): 
    Hej dziewczyny!
    Mam problem. Otóż znalazłam na stonie ApiA ale amerykanskiej kwote jaką Au pair powinna dostawac. nie wiem czy dobrze to rozumiem Pokaże wam!
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);">Au Pair - provides up to 45 hours of child care for approximately $356 per week - per family, not per child!
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);">Extraordinaire - 45 hours of child care for approximately $432 per week. This program is the program of choice for families who seek au pairs who have a formal educational child care degree or two years full-time experience.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);">EduCare in America - 30 hours of child care for approximately $286 per week. This cost-effective program is the choice for families with full-time school-age children who require care primarily during the early morning and after school hours, with some weekend and evening hours. Available in select communities only.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);">Year2 Au Pairs - au pairs may extend their stay to remain an additional 6, 9 or 12 months after their first year on the program. Some elect to be placed with a different family during the extension term and bring a unique level of experience having already spent one year in the U.S.
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);"> 
    <p style="color:rgb(51,51,51);font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;background-color:rgb(239,249,251);">a na polskiej to:
    • kieszonkowe:
      • Au Pair in America: USD 195,75 tygodniowo (ok. USD 10,200 rocznie)
      • Au Pair Extraordinaire: USD 250,00 tygodniowo (ok. USD 13,000 rocznie)
      • EduCare in America: USD 146,81 tygodniowo (ok. USD 7,600 rocznie)

To co znalazłaś na amerykańskiej stronie to są koszty dla przyszłych host rodzin

Baskah > 19-11-2013, 10:56

Ah ^^ widzisz ;p sierotka ze mnie

Divertissante > 20-11-2013, 0:18

Ja i tak to zrozumiałam, jako, że oni dają 350$ au pair za tydzień xD
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia