• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Agnes26 > 14-11-2013, 13:56

merti napisał(a):ja bylam w rodzince z dwoma au pair. Nie polecam mozna poczytac u mnei na blogu jak to sie skonczylo. Generalnie to jeszcze byc ta ktora przyjedzie pierwsza to jdzie, ale ta"druga: juz nie.

Trochę mnie nastraszyłaś. Z drugiej strony gdyby było aż tak źle dziewczyny nie spędziłyby z rodziną 2 lat.

Rozmawiałam z HF w niedzielę, napisali mi że skontaktują się z APC i od tego czasu cisza. Nie mam od rodziny żadnych informacji. Ile trwa załatwienie takich spraw w USA? Nie ukrywam, że zaczynam się trochę niepokoić.

karolinkaa77 > 14-11-2013, 15:06

Pozdrowienia z NY a już wieczorkiem z NJ

ewelinagr88 > 14-11-2013, 16:21

Karolinko dawno tu cię nie było ja też miałam rodzinkę w IE ale mi nie odpowiadali, tak mogłabym być już w grudniu w NY idzie wolno zapisałam się też do apia i mimo, że pisałam na blogu o tym jak apia szybko zatwierdza aplikacje tak u mnie trwa to już 2 tygodnie a niedługo będzie 3, oczywiście u moich koleżanek był to równy tydzień. tak wiec to chyba mam jakiegoś pecha z tym wyjazdem, wszystko komplikuje się od samego początku Karolinko może założysz bloga??pozdrawiamy

nikki > 14-11-2013, 19:45

Hej mam problem, mam rodzinkę 2 dziewczynki 9 i 6. Wiek dzieci fajny, ale problemem jest dla mnie to, ze mieszkają na małej farmie. Wiecie, króliki i inne zwierzęta. Lokalizacja w sumie fajne, bo 1h od NY. Ale sama nie wiem, czy cos takiego mi odpowiada. Co sądzicie?

Baskah > 14-11-2013, 19:53

Myślę, że są plusy i minusy mieszkania na farmie. 
    Ja kocham naturę uważam że dziewczynkami o wiele wiecej będzie można zrobić na dworzu (zabawy itp) niż w mieście.
    Ale też musisz się liczyć z brakiem znajomości (chyba że sąsiedzi) i mniej poznasz Amerykę (taką jak niektóre osoby opisują na blogach) 
    Decyzja należy do Ciebie, co czujesz nie co inne Au pairki ci powiedzą

nikki > 14-11-2013, 20:03

No wlasnie, a chyba zależy mi na Poznaniu Ameryki. No coz umowilam sie na skype na sobotę, zobaczymy co z tego wyjdzie

Baskah > 14-11-2013, 20:13

No pewnie, pogadać zawsze można!  
    Ja już się pierwszych rozmów nie mogę doczekać. chociaż bardzoooo się boję, że z wrażenia nic nie powiem ^^

women > 14-11-2013, 21:50

Baskah, Ty oczekuj na PF !!!!
    Nikki
    Jeśli chodzi o mieszkanie przy farmie.
    Musisz się dokładnie zapytać jak to wygląda bo może być tak że mają "gospodarstwo" na dobrym osiedlu, gdzie wszystko jest. farma nie do końca oznacza izolację od świata! także spokojnie wypytaj się dokładnie wszystkiego. 1h drogi, to nie mało ale pytanie czy miałabyś swój samochód do dyspozycji zawsze czy jednak musiałabyś postawić na dojazdy, bo godziną w tą i godziną w tą nie brzmi zachęcająco chyba że biorąc pod uwagę, iż nie które osoby mają 6 h do NY Ale najpierw wypytaj o wszystko wszystko a potem kochana decyduj. coś zaradzimy )

Karolinka i Ewelina, widzicie kuczę jak to jest. Wszystko jedzie indywidualnie. Nie ma niestety tak żeby wszystko szło jak po maśle i było tak samo. To chyba każdą z nas denerwuje. Takie...czekanie załatwianie i nie wiadomo co jeszcze! Ale i tak damy radę a blogów powinno być jak najwięcej ;-)

nikki > 15-11-2013, 10:45

Ja tez sie boje rozmowy, ale przygotuje listę pytań wlasnie głownie dotyczącej tej farmy,a potem cos pomyśle odezwę sie w sobotę po rozmowie i moze cos pomyślimy razem dzieki

ewelinagr88 > 15-11-2013, 20:56

women masz racje co do takich odległych miejscowości to pamiętajcie, żeby spytać o samochód do dyspozycji ale JAK JESTEŚCIE OFF ALBO NA WEEKEND to ważne bo często jest tak ze rodzinki mówią ze jest samochód i będzie do dyspozycji a potem się okazuje ze tylko aby zawieść lub przywieźć dzieci albo pojechać do supermarketu.women a ty już masz rodzinkę??
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia