-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
ewelinagr88 > 08-11-2013, 0:18
Ana nie rozbawiaj mnie chyba nie myślisz, że ktoś dałby zdjęcie z imprezy????U mnie zdjęcia wszystkie są z dziećmi w czasie jakieś akcji albo zaraz po niej natomiast na filmiku jest pokazane jak się z nimi bawię.tylko u mnie jest problem bo jestem w IE a poza tym jeszcze muszę dosłać jeden dokument bo mam zaznaczone że moja aplikacja jest niekompletna ale już niedługo będe mieć otwarty room w apia.Natomiast IE miałam match w tym samym miesiącu co otworzyli room więc może coś się ruszy.Wydaje mi się ze dużo dziewczyn ma niepozowanych zdjęć podczas zabawy.mam pytanko myślicie że zbyt wysokie kwalifikacje może być problemem żeby znaleźć rodzinę???chodzi mi głownie o funkcje kierowniczą w pracy. Słyszałam kiedyś że rodzinki wolą wybierać czasem kogoś młodszego i niezbyt doświadczonego żeby było łatwiej manipulować taka która nie odmówi ich propozycji i zgodzi się na wszystko ,tak się zastanawiam czy funkcja kierownicza może zniechęcić ich troszkę??? -
Divertissante > 08-11-2013, 0:46
Ana, ile masz lat? Wiek też ma znaczenie, z tego co słyszałam. -
vanessa > 09-11-2013, 0:22
Ja również mam zdjęcia niepozowane z dziećmi, z wakacji z nimi itp., a w filmiku mam też ujęte 'sceny' takie, które powstały równiez np. na wakacjach z dziecmi czy też podczas różnych wycieczek.
Ehh... i jeszcze dopadł mnie teraz mały problem z połączeniem internetowym, więc mam nadzieję, że nie ominie mnie dużo nowosci na forum
Trzymajcie się -
ewelinagr88 > 09-11-2013, 1:29
nessie na pewno już niedługo znajdziemy rodzinkęszkoda tylko ze znowu mnie ominą święta w PL jak dla mnie lepiej byłoby gdym miała ciszę na room'ie przez 2 miesiące bo tez będę mięć problem z internetem -
women > 09-11-2013, 16:08
Wszystko ma znaczenie! słuchajce, każda rodzina patrzy na coś innego, Jedna wybiera ze względu na hobby druga na video a trzecia na doświadczenie! Nie mamy , my jako au pair za bardzo wpływu na to. Jedyne co możemy zrobić, to na chwilę zamienić się w "family" i zastanowić się, na co byście wy zwrócili uwagę wybierająć au pair ( Nianie, pracujące w zawodzie wiedzą o co chodzi)
Co do Ana, kochana wiesz co. Będąc z dodatkową au pair ma plusy ogromne ale minusy też wiadomo. Przede wszystkim powinnaś móc z nią porozawiać, abyś zobaczyła kim ona jest! Natomiast wybranie drugiej rodziny z taką ilość zajęć dodatkowych może Cię przyswoić o zawroty głowy, jeżdżenie tam i z powrotem, dostępność cały czas w razie czego. Ale trochę czasu mogłabyś mieć dla siebie, w ciągu dnia.
Sama wiesz, że są dwie strony medalu!
Ewelina nie sądzę by wysokie kwalifikacje przesądzały o tym, czy rodzina Cię wybierzę czy też nie. Z racjonalnego punktu widzenia, kazdy chce dla swoich dzieci jak najlepiej, im więc masz ambicji i doświadczenia tym lepiej jednak są pseudorodziny które jak sama zaznaczyłaś skupią się na mniejszym doświadczeniu, młodszej dziewczynie której będzie można wciskać kitWG mnie, kwalifikacjami nie powinnaś się stresować ! poza tym rodzina ma wtedy pewność, że nie jedziesz na "imprezy" tylko przeżyć coś wspaniałego (o ile, wszystko jest pięknie ładnie, wiadomo jak to bywa na miejscu)
-
Agnes26 > 11-11-2013, 2:28
Cześć wszystkim!!
To mój pierwszy post ale od jakiegoś czasu z to forum stało się moją ulubioną lekturą.
Muszę się pochwalić, że znalazłam PF! Wylatuje 6.01. Lecę do San Diego (Ana liczę na Ciebie ). Rodzina ma 5 dzieci (Arieli i Noeli 3lata, Izabell i Dallas 2lata i Annabell 5mc-y) i będę z drugą au pair. Rodzina i dzieci spoko. Ale wiadomo wszystko okaże się na miejscu. Na razie jestem zachwycona i nie mogę uwierzyć, że wszystko udało się w tak ekspresowym tempie.
Czy ma ktoś pomysły co mogę kupić rodzince i au pair? Dzieciaki mają mnóstwo zabawek, więc nie wiem czy następne do kompletu to dobry pomysł. -
ewelinagr88 > 11-11-2013, 12:12
agnes gratulacje a z jakiej agencji jestes od kiedy masz room otwarty??? -
Agnes26 > 11-11-2013, 12:38
ewelinagr88 napisał(a):agnes gratulacje a z jakiej agencji jestes od kiedy masz room otwarty???
Jestem w APC, room otworzyli mi 8 dni temu. -
merti > 13-11-2013, 5:33
ja bylam w rodzince z dwoma au pair. Nie polecammozna poczytac u mnei na blogu jak to sie skonczylo. Generalnie to jeszcze byc ta ktora przyjedzie pierwsza to jdzie, ale ta"druga: juz nie. -
vanessa > 13-11-2013, 15:09
Agnes26 - Gratuluję!
merti - Cieszę się, że teraz u Ciebie jest wszystko dobrze !