• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Divertissante > 02-11-2013, 19:27

Okay dziewczyny, Texas mi napisał, że wybrali au pair z Chin. Szczerze się cieszę, bo mi lokalizacja nie odpowiadała CZEKAM DALEJ!

Co do reszty... Moim zdaniem my tez sobie wyobrażamy Bóg wie co i później załamane z rykiem wracamy (l.mn bo mówię o ogóle au pair), a chodzi o to, żeby właśnie umieć zmierzyć się z tymi różnicami kulturowymi i ich zasadami i wgl ze wszystkim. Życzę Wam i sobie powodzenia w tym wszystkim, ale wiemy, że się da Więc nie jest źle.

Ana > 03-11-2013, 12:44

Mój Au Pair room jest otwarty 6 dni i już mam 3 macht. Rodzina z San Diego ma 6 dzieci i do tego bliźniaki (2,3 i 4). Nie chcę opiekować się taką gromadką, gdzie rodzice zaznaczyli, że będę z nimi sama. Czy muszę rozmawiać z rodziną, której na pewno nie wybiorę??

karolinkaa77 > 03-11-2013, 14:58

Ana napisał(a):Mój Au Pair room jest otwarty 6 dni i już mam 3 macht. Rodzina z San Diego ma 6 dzieci i do tego bliźniaki (2,3 i 4). Nie chcę opiekować się taką gromadką, gdzie rodzice zaznaczyli, że będę z nimi sama. Czy muszę rozmawiać z rodziną, której na pewno nie wybiorę??
    Zmusic Cie nikt nie może ale moim zdaniem warto rozmawiać z jak najwiekszą liczbą rodzin dla samego doświadczenia ,może dzięki temu nasuną Ci się pytania lub "wyrobisz" sobie sposob patrzenia na przyszłe potencjalne rodziny .

nutella > 03-11-2013, 18:33

Divertissante napisał(a):Rozmawiałam z hm tylko 10min - ja byłam po pracy, była godzina po 1 w nocy i padałam z nóg. Spytała mnie o moje doświadczenie, ogólnie o moje zainteresowania, powiedziała trochę o jej dzieciach i okolicy(tata jest soldier ) i kazala mi iść spać Ogólnie wydaje mi się mega sympatyczną osobą, napisałam jej dzisiaj meila, ale mi nie odpisała. Ogólnie... Texas??? To chyba nie to.. Nie mam konkretnego miejsca (chociaż wiadomo, ny to my dream ) ale bardziej mnie interesuje cała wschodnia strona USA Jeśli będzie chciała gadać jeszcze raz to z chęcią dowiem się szczegółów i wtedy zadecyduję Nie mówię nie, nie mówię tak, na razie za wcześnie

Texas jest absolutnie przefantastyczny! Mój prowadzący nauczyciel był z Austin, drugi z Dallas. Tyle się od nich nasłuchałam, że nie wyobrażam sobie żeby tam nie zawitać nawet na chwilę. Akcent mają bardzo zabawny!  Piosenka stanowa, którą nas cały czas raczyli: http://www.youtube.com/watch?v=VGF4ibgcHQE

Ana > 03-11-2013, 21:38

Rozmawiałam z nimi tylko 10 minut.

Ana > 03-11-2013, 21:38

z moją pierwsza rodziną. byli mili ale 6 dzieci....

Divertissante > 04-11-2013, 1:04

Ana- jeśli nie czujesz, że Ci pasują, to nie bierz na siłę 6 dni i 3 match?!?!?! W jakiej agencji jesteś?!?!? Mi niedługo wybiją 2miesiące i tylko 2 matche

nutella - piosenka mega! mam wielkie marzenie, żeby zwiedzić każdy stan <3 zobaczymy... póki co, nie wiem gdzie będę mieszkać

Divertissante > 04-11-2013, 2:53

AAAA POMOCY!! Czy ma ktoś szybki, dobry i sprawdzony sposób jak zmniejszyć rozmiar filmiku bez uszczerbku na jego jakości??? BYLABYM MEGA WDZIĄCZNA!

Ana > 04-11-2013, 21:28

Divertissante napisał(a):Ana- jeśli nie czujesz, że Ci pasują, to nie bierz na siłę 6 dni i 3 match?!?!?! W jakiej agencji jesteś?!?!? Mi niedługo wybiją 2miesiące i tylko 2 matche

Trochę dziwi mnie zachowanie HM. Przez cały czas rozmawiałam tylko z HD, HM w ogóle nie była zainteresowana rozmową. Siedziała na kanapie i oglądała TV. Trochę dziwne. Prawda??
    Jestem w Proworku. Sama jestem zdziwiona. Nie spodziewałam się, że sprawy nabiorą tak szybkiego tempa.

Divertissante > 05-11-2013, 0:55

Racja, trochę dziwne, że wcale nie chciała gadać, przeważnie właśnie to matki szukają au pair a ojcowie tylko później mówią, czy są za czy nie! Prowork. Czyli APC. To tak jak ja! Życzę Ci szczęścia i oczywiście dawaj znać na bieżąco co i jak!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia