• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

ewelinagr88 > 01-11-2013, 17:30

też mam pierwszy match 5 dzieci Weston MA i  niestety im podziękuję chyba z Divertissante poczekamy jeszcze na  PF, mam nadzieje że w apia będę mieć więcej rodzin i pójdzie szybciej.

vanessa > 01-11-2013, 19:04

Ja mam otwarty room w APiA od 10 września i jak na razie mialam trzy matche. Chyba jakiś 'przestój' teraz jest

Baskah > 01-11-2013, 19:09

Nessie a kiedy chcesz lecieć?
    Ja już skonczyłam "lepić" aplikacje. mam nadzieje ze na otwarcie roomu nie bede musiała miesiac czekac

vanessa > 01-11-2013, 19:33

Baskah - mam ustawiona datę dostępnosci od teraz do końca grudnia. Ja na otwarcie roomu w APiA czekałam 7 dni

Baskah > 01-11-2013, 19:51

A dzwonili do Ciebie ze Stanów w sprawie jaka rodzinke chciałabyś mieć?  

vanessa > 01-11-2013, 20:18

Tak, dzwoniła bardzo miła pani i pytała też jak po rozmowach z innymi rodzinkami i w ogóle

Divertissante > 02-11-2013, 1:51

Rozmawiałam z hm tylko 10min - ja byłam po pracy, była godzina po 1 w nocy i padałam z nóg. Spytała mnie o moje doświadczenie, ogólnie o moje zainteresowania, powiedziała trochę o jej dzieciach i okolicy(tata jest soldier ) i kazala mi iść spać Ogólnie wydaje mi się mega sympatyczną osobą, napisałam jej dzisiaj meila, ale mi nie odpisała. Ogólnie... Texas??? To chyba nie to.. Nie mam konkretnego miejsca (chociaż wiadomo, ny to my dream ) ale bardziej mnie interesuje cała wschodnia strona USA Jeśli będzie chciała gadać jeszcze raz to z chęcią dowiem się szczegółów i wtedy zadecyduję Nie mówię nie, nie mówię tak, na razie za wcześnie

merti > 02-11-2013, 4:11

hej hej. Wiem, ze nic nie piszę i bloga też olałam wiec chociaz tu sie odezwe
    Na własnej skórze widzę, że lepiej brać rodzinki które juz wczesniej mialy au-pair bo znaja zasady i wiedza czego oczekiwac a czego nie. MIeli te wszytskie pojebane rozmowy o curfew, babysittingach sprzataniu itp i wiedza o co chodzi. Nowe rodziny w programie z mojej i kolezanek obserwacji oczekują niewiadomo czego i albo Cię wyjebują, wkurzają albo sama chcesz uciekać. Serio, nie polecam. 1 przypadek na milion jest zadowolony z takiej rodzinki a reszta po miesiacu sie zawodzi i stweirdza ze to nie to.

Divertissante TX fajny, chetnie bym tam była, ale W miescie,a nie na wsi.

U mnie na STaten spoko. Jestem na Manhattanie średnio 4-5 razy w tygodniu, załatwiłam sobie coś , co pozwala mi imprezować haha więc jest coraz lepiej. Niedługo wybieram się do Kanady i może jakiś Boston póki ciepło?

Ostatnio kolezanka z Cali mnie odwiedziłą, więc mam nadzieję, że w marcu/kwietniu mi się uda do niej polecieć

No i miałąm urodzinki w poniedzialek. Hostka ogarnełapolskie pierogi, krokieciki, ciasto, świeczki, balony, zaśpiewali mi happy birthday i dostałam prezent. Aż się popłakałam ze wzruszenia. A potem kupiłam sobie najleoszy prezent ever-iphona 5 <3

A halloween to najlepsze święto na świecie, zwłaszcza w NYC, w gejowskiej dzielnicy West Village była parada<3 tylu zakreconych zajebistych ludzi naraz dawno nie widzialam. Bary potem fajnie wygladaly <3 

karolinkaa77 > 02-11-2013, 16:15

merti to mnie troszke przestraszylas moja HF nie miala wcesniej au pair , wiec za tydzien sie dowiem jak to jest a za jakies 2 miesiace dam Wam znac czy trafilam na tą normalną rodzinęczy nie  fajnie ,że w koncu jestes zadowolona z rodzinki i wszystkiego najlepszego

Divertissante powodzenia i trzymam kciuki zebys znalazla PM

vanessa > 02-11-2013, 18:09

Ja miałam teraz rozmowę z HM, ogólnie wydaje się być miła. Mamy się umówić na następną rozmowę. Praca do godziny 18, oraz w weekend kilka godzin.
     No i muszę sobie to wszystko dobrze przemyśleć bo nie wiem co robić ...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia