• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

balbina > 29-10-2013, 8:03

Divertissante - no mało z neta korzystam, a jak korzystam to nie na forum
    Przed przyjazdem tutaj spędzałam tyyyyyyyyyyyyyle dni na forum - zobacz ile postów napisałam więc teraz trochę odpoczywam od kompa

karolinkaa77 napisał(a):New Providence , New Jersey - 25 mil do NY

A teraz pytanie do tych co są w US , planuje zabrać swojego laptopa i wiem ,że w US jest inne napięcie jak sobie z tym radzilście??

nie ma z tym problemu, kupcie na allegro konwertery - ja kupiłam po złotówce i do tego była au pair mi zostawiła sporo tego więc jest git, ale na allegro po 1 zł kupicie kupcie kilka sztuk, na szkoleniu możecie komuś dać dla tych sierot co zapomniały

karolinkaa77 co do twojego 'rachunku'
     jest kosmiczny ;x
    nie wydałabym na prezentu 550zł
    jak już pisałam ja wydałam około 130 zł , no 200zł jeszcze bym zrozumiała, ale 550zł ?

super to wygląda -> to swierdzenie, a zaraz po nim podana cena "  nawet jeśli okażą się psychopatami to nie będę załowala - 550 zł" - KOSMOS.

Dziewczyny nie wydawajcie tyle! 
    Nie ma sensu, prezenty to tylko tak symbolicznie, żeby było że przywiozłyście - możecie nawet nasrać na worka i tak będzie reakacja " OO JAKIE TO CUDOWNE, JESTEŚ WSPANIAŁA BLA BLA BLA JAK NAM SIĄ TRO PODOBA" 
    oczywiście, że to powiedzą, bo inaczj byłoby głpio kupcie coś taniego i tyle

niepodrodze > 29-10-2013, 16:44

Divertisssante- nie opaca sie wracac do PL. Nie wiadomo, czy akurat w tym czasie dostaniesz tez urlop. A bilety kosztuja 800-1000$ za round trip. W moim przypadku jest to ok 10 godzin lotu do Warszawy i 5 godzin autobusem do domu. Gdzie jeszcze musisz dodac czas spedzony na lotnisku-nadanie bagazu/odebranie bagazu, cala odprawa, przyjechanie tez wczesniej na lotnisko, moze pozniej czekanie na autobus do domu. Czyli na przylot i powrot masz dwa dni masz wyjete z zycia. Zostaje 5 dni w Polsce. Ja bym nie wracala.

Sushi > 29-10-2013, 17:28

Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Znacie tańszą możliwośc dostania się z hotelu Sheraton w NJ do NY np na Manhattan? W sensie prywatnie, taniej niż wycieczka oferowana przez APC Będę wdzięczna za jakieś rady!

karolinkaa77 > 30-10-2013, 1:24

balbina napisał(a):Divertissante - no mało z neta korzystam, a jak korzystam to nie na forum
    Przed przyjazdem tutaj spędzałam tyyyyyyyyyyyyyle dni na forum - zobacz ile postów napisałam więc teraz trochę odpoczywam od kompa

nie ma z tym problemu, kupcie na allegro konwertery - ja kupiłam po złotówce i do tego była au pair mi zostawiła sporo tego więc jest git, ale na allegro po 1 zł kupicie kupcie kilka sztuk, na szkoleniu możecie komuś dać dla tych sierot co zapomniały

karolinkaa77 co do twojego 'rachunku'
     jest kosmiczny ;x
    nie wydałabym na prezentu 550zł
    jak już pisałam ja wydałam około 130 zł , no 200zł jeszcze bym zrozumiała, ale 550zł ?

super to wygląda -> to swierdzenie, a zaraz po nim podana cena "  nawet jeśli okażą się psychopatami to nie będę załowala - 550 zł" - KOSMOS.

Dziewczyny nie wydawajcie tyle! 
    Nie ma sensu, prezenty to tylko tak symbolicznie, żeby było że przywiozłyście - możecie nawet nasrać na worka i tak będzie reakacja " OO JAKIE TO CUDOWNE, JESTEŚ WSPANIAŁA BLA BLA BLA JAK NAM SIĄ TRO PODOBA" 
    oczywiście, że to powiedzą, bo inaczj byłoby głpio kupcie coś taniego i tyle
    Ok balbina może wyglądac to nie wygląda za dobrze , ale generalnie moja puenta jest taka ,że ja po prostu lubie kupować prezenty , wiem ,żę bardzo możliwe ,żę tego nie docenią i już może koszta się zmniejsza bo mój brat zjadł polowe slodyczy " bo myslal ,że się zepsują " , nie wierze ,że za mniej niż 2 tygodnie będe w Stanach

Konwertery kupione ! Dzięki za wskazówke

Divertissante > 30-10-2013, 20:25

Balbina - wiem wiem, przecież byłaś stałą bywalczynią! A teraz jak wszyscy "wakacyjni" wyjechali to trochę się to forum uspokoiło Czekamy na nowe nabytki

niepodrodze - jazda autobusem już u mnie odpada, bo pewnie rodzice by po mnie przyjechali, więc jazda z Warszawy do mnie jakieś 3h, całkiem spoko mi się wydaje. Poza tym... na razie nic nie planuje Po pierwsze: najpierw muszę być w USA hahaha, a po 2, myślę, że na miejscu wyjdzie co i jak. Będę się starać, jasne, bo w końcu mam dość ważny powód i myślę, że nawet nie miałabym problemu żeby się poświęcić i przyjechać tylko na 4 dni! (co po odliczeniu podróży daje 2 dni w pl ) Po prostu pytam czy ktoś może coś takiego już robił i wie jak wyglądają koszty. Tak czy siak, 800-1000$ bilet.. nie wiadomo czy bym uzbierala

Divertissante > 31-10-2013, 15:03

UWAGA 
    Mam match, hahaha. Drugi 3dzieciaczki (3,2, 1,5miesiaca) lokalizacja: TEXAS, jakas godzina od Austin.
    Co myślicie o tej lokalizacji? Wydają się być spoko, dzisiaj będziemy rozmawiać

vanessa > 31-10-2013, 17:51

Hej Jak myślicie? Lepiej wybrać rodzinke, która już miała au pair, czy rodzinkę, która au pair jeszcze nie miała ? Pozdrawiam wszystkich

Ana > 01-11-2013, 0:59

Mam pierwszy mach.  Rodzina z Michigan, mają 4 dzieci (10,8,7,4).  Kobieta jest Polką. Czy w takiej rodzinie będę w stanie nauczyć się angielskiego??

Divertissante > 01-11-2013, 2:08

nessie - moim zdaniem to już twoja decyzja, musisz rozpatrzyć za i przeciw, rodzinka z doświadczeniem juz pewnie ma swoje zasady wobec au pair itp. a z rodzina u ktorej bedziesz pierwsza au pair bedzie wszystko dla obu stron nowe

ana - mysle, ze jesli tylko jeden rodzic jest polakiem to spoko, dwoje to juz za duzo poza tym angielski... bedziesz miala znajomych z innych krajow, w szkole tez bedziesz musiala angielskiego uzywac, jednak mimo wszystko najwiecej w domu - tak mi sie wydaje

karolinkaa77 > 01-11-2013, 13:33

Divertissante jak tam Twój match ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia