-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
natgreen > 12-01-2012, 22:03
ja mam 3 -
izzieem > 12-01-2012, 22:24
ja ma 2, ale tak myślę sobie żeby jakoś jeszcze spróbować. w zeszłym roku pomagałam koleżanki siostry córce w angielskim. myślisz, że mogłabym to jako referencje dać? -
natgreen > 12-01-2012, 22:38
no pewnie! ja mam referencje ze szkoły główniewiec no możesz ze spokojem dać-ze pomagałas w angielskim a ile godz ogólnie masz? -
izzieem > 12-01-2012, 23:18
mam ok 1800 -
natgreen > 12-01-2012, 23:26
aaa no to ze spokojem-wiecej nie potrzebujesz! ja mam dużo mniej -
Piotr > 13-01-2012, 1:02
Ja mam z 3 tys godz doswidcznia (zadne fuck)nad disableb children tez.Obecnie au-apir w UK u popieprzonej rodziny i dylemat czy USA to dobry pomysl co doradzicie,jak trafie na podobna??.Wracam do Polski na tydzien w lutym zeby referencje zebrac itp.Czy USA to dobry pomysl?? fajna przygoda ale czy nie strata roku??
Chyba z moim doswiadzceniem bede przebieral moge w UK zostac wiem mam mozliwosc zeby trafic na fajna rodzinke w miescie najlepiej duzym.
Trzymam kciuki za was moze bedziemy w okolicy au-apir.Rozmowy z rodzina,na luzie nawijaj pytania same przyjda.
CHOLERA DWA RAZY SIE DODALO TO SAMO SORRY -
Piotr > 13-01-2012, 1:02
Ja mam z 3 tys godz doswidcznia (zadne fuck)nad disableb children tez.Obecnie au-apir w UK u popieprzonej rodziny i dylemat czy USA to dobry pomysl co doradzicie,jak trafie na podobna??.Wracam do Polski na tydzien w lutym zeby referencje zebrac itp.Czy USA to dobry pomysl?? fajna przygoda ale czy nie strata roku??
Chyba z moim doswiadzceniem bede przebieral moge w UK zostac wiem mam mozliwosc zeby trafic na fajna rodzinke w miescie najlepiej duzym.
Trzymam kciuki za was moze bedziemy w okolicy au-apir.Rozmowy z rodzina,na luzie nawijaj pytania same przyjda. -
balbina > 13-01-2012, 1:57
E tam leć do USA jak dla mnie to nie byłaby żadna strata tylko super rok -
Piotr > 13-01-2012, 12:00
[quote name="aguta"]E tam leć do USA jak dla mnie to nie byłaby żadna strata tylko super rok[/quote]
W UK mam stracony i mam uzasadnione obawy ze tak moze byc w USA.To nie jest zasada ale ibawy mam.
Zawsze praca w UK przyjechac tu latwo praca tez nie jest trudno tylko zarobki
Zapisze sie na program i musze znalezc fajna rodzine w duzym miescie zeby sie luzowac i odreagowac ten rok.Jezeli sie nie uda pozostanie zostanie tu i moze dalsze szukanie az znajde idealna rodzine i miejsce.
Nie bede czekal na rodzine wegetujac i nic nie robiac zeby miec kolejna luke w CV nie moge sobie na to pozwolic.Jezeli mam posiwcic kolejny rok zycia to nie po to zeby tylko ulatwic zycie hostom,ale spedzic wspanialy rok zycia ktory bede wspaniale wspominal.Mam mozliwosc zostania tu co daje mi mozliwosc czekania na rodzine i przebierania.Mam przestroge wiem o co pytac rodziny zeby nie bylo tak jak tu. -
videlka > 13-01-2012, 12:23
Piotr, a mógłbyś podzielić się swoimi przejściami i wrażeniami z ostatniego roku? to znaczy o co pytać rodzinę, żeby nie było nie domówień? Ja chyba zadałam wszystkie możliwe, ale zastanawia mnie jakie ty masz w planach zadać jako doświadczony au pair, żeby nie trafić do takiej rodziny jaką masz obecnie? I czemu piszesz, że byli nienormalni? Mógłbyś rozwinąć ten temat? Z góry dzięki.
A co do Twojej sytuacji to nie będę się wymądrzać, bo dopiero będę zaczynać swoją przygodę i jestem w tym wszystkim zielona jeśli chodzi o praktykę, o tym jak to tam wygląda wiem jedynie tyle ile przeczytam i usłyszę, ale może rzeczywiście zrób tak jak mówisz, jeśli masz taką możliwość. Czyli złóż papiery w Polsce, wracaj do Anglii i czekaj na fajną rodzinę, z Twoim doświadczeniem nie powinieneś mieć problemów.