-
-
Re: USA wrzesien/ październik?
martyna > 01-08-2010, 21:28
no ale np na match czekałam od piątku do poniedziałku więc albo tak długo szukali albo maja zamknięte. A rozmowa z rodzinami może się odbywać bez pośrednictwa biurazależy jak się umówicie
jestem ciekawa następnej rodziny!! -
Victoria > 01-08-2010, 21:34
Chyba jak dzwonia przez biuro to maja za darmo -
martyna > 01-08-2010, 21:38
no możeczęść z nich pewnie i tak nie zwraca uwagi na rachunki -
Victoria > 01-08-2010, 22:10
Ufff, w końcu ta rodzinka zniknela mi z profilu... czyli czekam na kolejny match!
A jak tam postep, dziewczyny? -
martyna > 01-08-2010, 22:12
no to czekamy razemmiło że nie jestem sama czekamy do jutrzejszego popołudnia, wcześniej pewnie nic się nie wydarzy :/ -
kamyk > 01-08-2010, 22:28
To ja też się przyłączę.Ja chcę jechać może nawet bardziej w październiku/listopadzie, ale przynajmniej częścią terminu łapię się na wątek. :wink: Złożyłam aplikację online do CC, w piątek rano dostałam hasło do konta, wieczorem był pierwszy match. Rodzinka z CT, ojciec Amerykanin, mama Chinka, dwóch chłopców 5 lat i 4. Mam jedynie krótki opis, więc nie za wiele o nich wiem. I do tej pory się nie odezwali. Więc ja też czekam. Zobaczymy może się odezwą, może nie. W Connecticut ponoć nie jest źle, ale mi się marzy najbardziej Kalifornia. Muszę jeszcze zrobić video.
A to czekanie jest chyba najgorsze ze wszystkiego... -
martyna > 01-08-2010, 22:45
zapraszamy do naszej poczekalni
im nas będzie więcej na ten termin tym lepiej, bo większe szanse, że polecimy w grupkach
co do stanów, to mnie póki co trafiły się tylko rodziny ze wschodu -
ell > 02-08-2010, 12:17
dziewczynki to jest tak - amerykańskie CC działa też w weekendy (i wiele rodzin wtedy dzwoni, bo mają taką opcję, że to biuro Was będzie łączyło - więc zadzwoni do Was kobitka i powie, że rodzina chce z Wami rozmawiać i czy możecie teraz rozmawiać i dopiero wtedy Was łączy).
A co do maili - jeśli zaczyna się on od: "Cultural Care Host Family Match" to znaczy, że rodzina dostała waszą aplikację do przejrzenia. Jeśli im się nie podobacie, znikną z profilu po 2 dniach. Jeśli wyrażą zainteresowanie wami lub sami o was poproszą (np. po obejrzeniu filmiku) mail zaczyna się od "You have a match!" -
maria_kujpom > 02-08-2010, 12:32
Wiem, ze strasznie panikuje.
Rozumiem, ze zwlekaja- sama napewno robila bym tak samo, musza sie zastanowic, maja spedzic z au pair caly rok- a przedewszystkim zostawic jej pod swoja opieka swoje dzieci!
Jezeli przedluzyli ogladanie mojego profilu to jeszcze nie trace nadziei- az mi glupio, ze tak ich polubilam, wydaja mi sie byc naturalni i szczerzy.
Przestaje panikowac, ell dzieki za informacje- jestem jeszcze zielona i zbyt panikuje. -
Victoria > 02-08-2010, 15:20
Ell, dzieki za info
No to chyba moja aplikacja tez taka zla nie jest, az tydzien ja rodznka ogladala :lol: :lol: i teraz nie mam jeszcze nowego matcha.
Zycze i Wam i sobie cierpliwosci :wink: