-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
Nathalie > 29-04-2011, 23:13
Ja nigdy nie zapomnę faceta co proponował jacuzzi itp. I pensja...1500 euro miesięcznie i 400 na tydzień xD
Czy ci scammersi myślą, ze jesteśmy takie(tacy) tepe(tepi)? -
rosario > 30-04-2011, 0:27
[quote name="dosiunia"]rosario, lepiej mieć pewność : ))[/quote]
oczywiscie
ale chodzilo mi o to, ze mogla psot tam umiescic, a nie tylko przeczytac -
Aisling > 30-04-2011, 12:33
Nathalie, to co Ty tu jeszcze robisz? Powinnaś w tym jacuzzi siedzieć!
Nie wiem co oni sobie myślą, ale skoro to robią to może im się opłaca.. Nie mam pojęcia ;P -
Nathalie > 30-04-2011, 14:08
Bo chcieli to robic nago;P i miałabym być gosposia dla jego 20- letniego synaale ten syn tez lubił nago xD -
Aisling > 01-05-2011, 13:31
O fuck. Zajebioza. Haha. -
Nathalie > 01-05-2011, 13:54
Po prostu plakalam ze śmiechu. Ci ludzie myślą, ze jesteśmy taaaaaakieee naiwne. -
Piotr > 01-05-2011, 19:04
Jeżeli warunki pobytu są nad wyraz dobre to trzeba się zastanowić że może być coś nie tak.
Mam pytanie co myślicie o skromnym e-mailu od rodziny z Anglii pierwszy ich e-mail był taki
Good morning.
I have just been looking through your profile and like what I see.
Can I just ask you a few questions please?
When are you looking at starting?
How much are you looking at getting paid?
Are you happy to be working for a family who's dad works away, some times for a couple of months. So it would be me and the two kids.
Have you been to the UK before?
I look forward to hearing from you soon.
Nic niepokojącego nie widzę kilka e-maili wymieniliśmy wydają się być fajni,to mnie martwi że nie wiedzieli ile zaproponować mi pieniędzy sami mnie o to pytali mieliście tak??. Rzekomo mąż pracuje w armii i często po za domem nawet pół roku bo na misje jeździ,ona też w wojsku ale normalne godziny pracy do 17.Jeżeli coś podejrzewacie mogę dać kolejne ich e-maile tu lub na priv.Niby blisko bo w Anglii można wrócić,ale chciał bym dobrze trafić.Ogólnie mało pytań zadawali ja sam opisałem siebie moje doświadczenie i co mi do głowy strzeliło to napisałem.Za to ja im multum pytań zadaję czekam na odpowiedz(już na dużo mi odpowiedzieli) i na zdjęcia ja im kilka przesłałem(nie wiem czy dobrze zrobiłem).Lokalizacja średnia małe miasteczko 17 tyś mieszkańców,ale pociągi jest stacja w tym miasteczku więc ok. koło 20 km od stonehenge to miasteczko.Lokalizację bym zaakceptował jak nie odpiszą to spokój a jak odpiszą podam im numer i niech dzwoni już wspominałem że ze 2 lub 3 razy musimy przez telefon porozmawiać obowiązkowo.Pisałem że chciał bym chodzić na kurs angielskiego,to napisała że się postara znaleźć taki kurs wydaje się być miała(wy chodzicie na kursy?).Wydawało mi się że jest zadowolona co do mojego doświadczenia i co do mojej osoby,napiszcie mi co o tym myślicie.Macie większe doświadczenie i może coś tu nie gram,ta mała ilość pytań i ich strony mnie martwi piszę im żeby mnie pytali o co chcą.Sam opisałem gruntownie siebie ale zawsze coś powinni pytać ja o wszystko pytam dosłownie o wszystko,o dzieci o nich o miejsce w którym są czy sa jakieś atrakcje,czy są au-pair,wszystko co mi do głowy przyjdzie pytam.Podobno mieli au-pair,może poproszę o e-mail do niej???Musze ich zweryfikować jak się tylko da. -
rosario > 01-05-2011, 19:10
taak, zdarzylo mi sie pare razy, ze rodzina pytala jakiego kieszonkowego oczekuje. wiec to nie jest raczej podejrzane
jesli 'chcesz dobrze trafic' to koniecznie popros o namiary do ich poprzedniej au pair, od niej sie najwiecej prawdy dowiesz o rodzinie -
Nathalie > 01-05-2011, 19:37
Mnie tez pytali, ale obecna rodzinka podała mi namiary na 5 au pair wstecz(!!) musisz poprosić o namiary, bo sam w sobie ten mail nie wyglada na scamopodobny -
anetaar > 01-05-2011, 22:12
Dobrze jest sprawdzic rodzine z tej strony, zdecydowanie tez lepiej o nich swiadczy, jezeli ssami proponuja,ze podadza kontakt do bylej au pair, to znaczy,ze nie maja nic do ukrycia.