• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

yamisouls > 01-01-2014, 22:07

Super dziewczyny! Missbigdreams wydaje się super i lokalizacja marzenie! Ja skończyłam pisać list i teraz będę sklejać filmik i chce jutro albo pojutrze iść na to big interview (APiA). Chce mieć już otwarty room! 

Ja też wam życzę wszystkiego dobrego, dużo matchy a przede wszystkim tego perfect jak najszybciej!     

yamisouls > 01-01-2014, 22:09

Women napiszesz coś więcej o tym interview w APiA? Ogólnie staram się nie przejmować i sterować jakoś ale nie wiem czego mogę się spodziewać

missbigdreams > 01-01-2014, 22:40

To prawda, lokalizacja marzenie, po opisie i zdjęciach wydaje się na prawdę okej. Niestety zdążyłam się już naczytać o single parents a przede wszystkim o samotnych matkach :/ Coż, jest dużo minusów - więcej obowiązków, zrzędliwa i narzekająca na świat mama (!) itp. No ale nie ma co poddawać się stereotypom, skontaktuje się ze mną to wtedy będę mogła osądzać. W APiA musicie stawić się osobiście w siedzibie?

yamisouls > 01-01-2014, 23:21

A umówiłaś się z nią na rozmowę jakoś? Tak, jest taka duża rozmowa, w większości po ang i jakiś test

missbigdreams > 02-01-2014, 17:57

No właśnie czekam aż ona do mnie napisze, nie minęły jeszcze 24h. To host rodzina powinna odezwać się pierwsza czy jak to jest? 

Divertissante > 03-01-2014, 1:50

Patik tutaj z forum jest u single mom od wrzesnia i ma się świetnie! Nie uprzedzajmy się, zawsze można trafić lepiej i gorzej

Słuchajcie laski, proszę sprowadzić mi women do pionu, wszystkiego się dowiaduję na forum, bo pipeczka nic nie mówi!!!! (Mam nadzieje, że to już się nie powtórzy, może publiczne przemówienie coś pomoże )

Gratulacje roomów, matchów i interków! Ogólnie wiem, że łatwo mówić, ale strach ma wielkie oczy, wszystko tak źle wygląda a potem przychodzi do interview i okazuje się nie takie złe  
    Co do rodzinek. Widzę, że tylko u mnie taka cisza! Czyli muszę coś poprawić, zmienić albo nie wiem co ^^

women > 03-01-2014, 2:10

Stara Ty mnie nie denerwuj , bo Ci wcZoraj mówiłam jak sytuacja wyglądada więc spokój u góry ♥ nic się nie martw i na Ciebie przyjdZie czas, jeśli nie -Ty wiesz co <3

Miss możesz napisać pierwsza, ze dziękujesz za zainteresowanie i ZE czekasz na kontakt ;-) Yami divertissante wypowie się w kwestii Apia chyba najlepiej ;-)

Divertissante > 03-01-2014, 15:38

Myślę, że każda z nas, która ma do czynienia z APiA powie od siebie coś mądrego Ja od czerwca nauczyłam się jednego - każda sprawa jest INDYWIDUALNA. I można brać pod uwagę, że ktoś coś tam, ale jednak nie wiemy jak to będzie z nami No i trzeba uzbroić się w zapas cierpliwości - chociażby do wypełniania tych wszystkich papierków! ^^

missbigdreams > 04-01-2014, 5:21

Dobry wieczór a raczej noc moje kochane, dziś o 20 zadzwoniła do mnie moja host mama! Oczywiście mądra Anita - z myślą o prześladowczo-maniakalnych dręczycielach wcześniej ustawiła sobie automatyczne odrzucanie numerów zastrzeżonych. Tak własnie nagrała mi się na pocztę głosową. Oddzwoniła po godzinie, stres, majty pełne! Ale to ona więcej gadała niż ja, tak czy inaczej - było świetnie!
    Rozmawiałyśmy 15 min. Chwile po tym napisała mi maila "[font=arial, sans-serif;font-size:13px]Lovely talking with you!"[/font] i podala wszystkie szczegóły, o których zapomniała oraz plan dnia jej i małego.
    * pobudka 5-6 rano ale UWAGA cytuję - ja nie mam sie co tym martwić, bo to ona jest "morning person"! Ona odprowadza go do przedszkola, ja mam odbierać go między 13-14 i opiekować się nim do 18.
    * ma sprzątaczke więc "no cleaning" jak to ona napisała tylko oczywiście po łobuzie.
    * w miesiącu opiekuję się nim 3 pełne (24h) dni - ona ma dyżury (jest chirurgiem).
    * wakacje spędzają u babci w Portland ii ... w Nowym Jorku u jej rodziny! [font=arial, sans-serif;font-size:13px]- "[/font]Would you like to spend this time with us?" - no ba! xd 
    * godzina policyjna? W weekendy mam totalnie wolną rękę, mogę robić co chce. W tygodniu jednak wolałaby żebym wracała do domu do północy. 
    * dodatkowo jedna, jedyna zasada w jej rodzinie - każde problemy, smutki czy zmartwienia rozwiązujemy razem! Hostka wierzy, że rozmowa potrafi zdziałać cuda więc żadnego ukrywania smutków.
    * udostępnia mi swój samochód
    * chce zaraz wysłać mi liste szkół/uniwersytetów itd w San Jose

Co myślicie? Ja jestem oczarowana, a to dopiero jedna rozmowa telefonicznia i jeden mail!

Agnes26 > 04-01-2014, 12:04

Super!! Żyć nie umierać Trzymam kciuki !!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia