• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oczekiwanie na rodzinke

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Oczekiwanie na rodzinke

• Oczekiwanie na rodzinke
  • Re: Oczekiwanie na rodzinke

Agnes666 > 12-03-2013, 16:29

A czy polecacie biuro "Au Pair in America" ???

balbina > 12-03-2013, 20:03

ja polecam

kasiag3 > 12-03-2013, 20:05

Ja też jak najbardziej polecam to biuro

Agnes666 > 12-03-2013, 20:53

Dzięki! Kasiag widze,że jesteś z Łodzi i masz planowany wylot w lipcu Ja jestem z Tomaszowa Mazowieckiego i tez planuje w lipcu

kasiag3 > 12-03-2013, 21:38

Taaak Takkk, byłoby genialnie gdybym leciała z kimś z okolicy D a masz już otwartą aplikację? miałaś już jakąś rozmowę z rodzinką?

Agnes666 > 12-03-2013, 21:49

Jestem w CC i miałam juz 4 matchingi i właśnie zobaczyłam,że mam kolejna rodzinkę z tym,że mają bliźniaki 3-letnie,więc nie wiem... Rozmawiałam jak narazie z 2 rodzinami i byli super ale niestety mnie nie wybrali. a Ty masz już rodzinkę? )

magda-lenka > 12-03-2013, 21:55

AuPair in America ma fatalne warunki ubezpieczenia -nie wyobrażam sobie pobytu bez ubezp. rozszerzonego, a nawet to pozostawia WIELE do zyczenia.

porownajcie oferty roznych agencji pod tym wzgledem (nie wiem, jak jest w innych firmach), bo to tutaj naprawde wazne.

mozna zakladac, ze nie bedziemy chorowac, ale wypadki sie zdarzaja. a ceny w Stanach za uslugi medyczne sa okropne.

nieporownywalne do polskich.

przyklad: 2 mies temu znalazlam sie na pogotowiu, rachunek to 3.500$ (za ok 3 h na pogotowiu)

mam rozszerzone, wiec nie place co-pay (20% od uslugi do 2500 w APiA przy ubezp. podst. -oprocz stalej oplaty tzw. deductible oczywiscie..),

ale...

w polisie jest zapis, ze firma placi 'rozsadne stawki za dane uslugi', wiec jesli np. lekarz/ szpital wyceni cos na 500$, a firma ubezp. chce zaplacic tylko 300$ -reszte doplacacie w wlasnej kieszeni.

poza tym oczywiscie ubezp. nie placi za chorby przewlekle, ciaze oraz choroby/ urazy, ktore nastapily pod wplywem alkoholu.

czasami mysle sobie, ze jak wypije jedno piwo, potkne sie i zlamie noge to bedzie to piwo o wartosci dobrego samochodu

aha -i wyleczcie zeby i powyrywajcie 8mki.

z dentysta miala problem moja kolezanka -dostala infekcji zebow madrosci i rachunek opiewal na 1500$

-przy opcji podstawowej ubezp. nic nie zwraca, przy rozszerzonej -zwraca Wam 500$ (pod warunkiem, ze to naprawde bylo emergency)

Pisze tutaj, bo zapewne nie przeczytacie o tym w zadnych kolorowych folderach. A z ubezp. naprawdę kolorowo nie jest.

Jarzebinka > 13-03-2013, 3:45

a wiesz jak wyglada rozszerzone ubezpieczenie w innych agencjach? dużo się różni?

magda-lenka > 13-03-2013, 4:05

nie mam pojecia -ale polecam doglebna lekture polisy ubezpieczeniowej...zwlaszcza to co malym druczkiem ;-))) -czyli informacje o ktorych nie powiedza Wam przed wylotem, czy tez na szkoleniu.

ostatnio 'smialysmy sie' (czarny humor) z kolezankami, ze gdyby agencje au pair podawaly szczegolowe i rzetelne informacje na temat plusow i minusow programu, to nikt nie przyjechalby do Stanow :]

wiec moze i dobrze ze podaja tylko to co ladne i przyjemne. bo warto!

ale..

kruczki, paradoksy i absurdy oczywiscie sa!

DominikaDomi > 13-03-2013, 12:50

podejrzewam, ze w kazdej agencji tak wlasnie wyglada kwestia ubezpieczenia co jest dosc przykre.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia