-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
Johnson > 23-10-2013, 0:20
Dokładnie tak jak Ana mówi
1900 za program + niestety obowiązkowe ubezpieczenie rozszerzone -
Divertissante > 23-10-2013, 0:39
Kiedy ja miałam rozmowe z CC laska mi powiedziała, że jeszcze mam wybór, ale niedługo ubezpieczenie rozszerzone będzie obowiązkowe (rozmawiałam z nią w lipcu).
Moi rodzice.. Cóż, najbardziej przeraziło ich to, że nie chce iść na studia ("skonczylas technikum, masz jakis zawod ale co z tego? studia tez trzeba skonczyc" takie tam ich gadanie). Zdecydowana byłam od razu, namawiałam ich już w trakcie rozmów z agencjąW końcu uszanowali moją decyzję i teraz tylko denerwujemy się razem tym, że już październik niedługo się kończy a tu brak daty wylotu... Mimo, że mówią że wiedzą , że to nie moja wina, że się tak ciągnie, to jakoś nie czuję się z tym dobrze. Nawaliłam, agencja też i przez to mam nerwy xd
Mnie forum tez nie przypada do gustu , nie umiem się tu odnaleźć! -
Ana > 23-10-2013, 1:22
Divertissane lepiej dowiedz się czy masz wybór. Umowy jeszcze nie masz, więc lepiej dmuchać na zimne.
musi być dobrze :-) mam nadzieję że już wkrótce wszyscy spotkamy się w USA :-) -
nutella > 23-10-2013, 21:20
Johnson napisał(a):Dokładnie tak jak Ana mówi
1900 za program + niestety obowiązkowe ubezpieczenie rozszerzone
Johnson napisał(a):Dokładnie tak jak Ana mówi
1900 za program + niestety obowiązkowe ubezpieczenie rozszerzone
to jestem w szoku! przed obowiązkowym ubezpieczeniem byli już najdroższą agencją. kto teraz będzie z nich korzystał?
a wiecie może do kiedy jest wybór? -
Divertissante > 23-10-2013, 23:08
Z tego co wiem, to miało się to zmienić we wrześniu, czyli pewnie już nie można wybierać. Ale tak jak Ana mówi, warto pytaćJa z CC zrezygnowałam, co było głupie i pochopne z mojej strony -
nutella > 23-10-2013, 23:29
Divertissante napisał(a):Z tego co wiem, to miało się to zmienić we wrześniu, czyli pewnie już nie można wybierać. Ale tak jak Ana mówi, warto pytać
Ja z CC zrezygnowałam, co było głupie i pochopne z mojej strony
ja mimo tego ubezpieczenia chciałabym u nich składać aplikację mimo wszystko. Od roku jestem z nimi w kontakcie i ze wszystkich agencji mają na pewno najlepszy stosunek do przyszłych au pairek. AUiA- okej, Prowork- żenada :angry: -
Divertissante > 23-10-2013, 23:30
Ludziska! Właśnie debatujemy z women na temat kursów. Problem mamy taki:
Wyobraźmy sobie HIPOTETYCZNĄ sytuację, że Au Pair jedzie do stanów, ale po pół roku, kiedy zrobiła kursów za... powiedzmy 15kredytów (czyli wystarczająca ilość, aby ukończyć program) postanawia przerwać program i wrócić do rodziny. Co się dzieje z kursami? Po ukończeniu dostajemy jakieś papierki, zaświadczenia, prawda? Czy w momencie przerwania programu, stają się one nieważne/zabiera się je nam/ w ogóle ich nie dostajemy???
Myślę, że to ważne pytanie, dlatego łączmy siły i orientujmy się! -
aupair14 > 24-10-2013, 1:01
To nie ma ze sobą związku. Szkola to jedno a kredyty to drugie. z uczelni mozesz dostac papier ze skonczylas taki i taki kurs. P.S w pol roku nie wyrobisz 15 kredytow, no way
A co do CC, ja z nimi wyjechalam no i jestem bardzo zadowolona. koszt nie jest maly ale mialam dwie znizki wiec wyszlo mnie tyle co w APiA i ubezpieczenie wzielam z wlasnej nieprzymuszonej woli. Nie zalujebalabym sie bez niego. -
doti > 24-10-2013, 1:08
ejjj! przez to dziwne nowe forum nie dostawałam maili ze cos piszecie!! no nic..
Co do tych kwot kurde noo... tak liczę i wcale mi dużo nie wychodzi.. nie wiem jak wy to robilyście
Agencja- 890
przesyłki ja-agencja - 50
wniosek o niekaralnosci/paszport/prawko/ - 50/80/30 - 160
wiza - 528
Razem: 1628
Walizke dorwałam za 200zł wiec taniutko..
Prezenty: jak narazie wydałam 220zł.
Razem troszke ponad 2000zl, no i jestem w Proworku gdzie ubezp rozszerzone jest w cenie
-
nutella > 24-10-2013, 1:16
Tak sobie właśnie liczę ile kasy powinnam uzbierać. Jest jakiś oddzielny wątek na ten temat? Bo tak szperam, szperam i nie widzę...