-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
karolinkaa77 > 20-10-2013, 21:24
U mnie tez było zle dosyć ale ze względu na to ,że rzucam studia prawnicze i lece na inny kontynent , najwięcej czas pomaga ale moim zdaniem powinnaś powinnaś pokazać im ,że jesteś pod opieką biura USA i w PL ,że zarówno Ty jak i rodzina jesteście gruntownie sprawdzani , opowiedz o koordynatorce lokalnej jak sytuacjia wygląda gdybys zle się rodziną czuła ,to tylko rok z Twojego zycia a dużo może Ci pomoc etc. Najlepiej używać logicznych argumentówW Polsce tez możesz mieć niewolnicza pracę ;p a co do tego że nie wrócisz wytłumacz im ,że to nie jest tak latwo i to ,że teraz USA nie są rajem dla Polakow ( w finansowym sensie ) Będzie dobrze daj im i obie trochę czasu Z czasem będą musieli zaakceptować decyzje bo nie masz lat 16 tylko 25 i to nie jest cos co sobie wymyliłas bo masz kaprys
Moi rodzice już się pogodzili z wizją wyjazdu i już planują przyjazd do mnie na 2 tygodniechociaż dalej się martwią ale taka ich rola
I WTF z forum? -
Gość > 21-10-2013, 10:38
C osie stało z forum??????????????????? Kompletnie nie ogarniam -
Gość > 21-10-2013, 20:09
mam to samo beznadzieja, dostałam email że będą zmiany ale jest fatalnie.. najgorsze jest to, że nie moge się zalogować.
women -
Johnson > 22-10-2013, 2:20
Już wszystko działa -
Johnson > 22-10-2013, 2:21
sylwia_sp89 napisał(a):2, 5 tys to serio mistrzostwo.
Ile ogólnie płaciliście za sam program? Chodzi mi o opłatę agencyjną, ubezpieczenie, polski pośrednik? Wydaje mi się, źe rożnice w ostatecznej cenie będą wynikać właśnie stąd.
martaj napisał(a):Johnson z jaka agencja jechałeś ze nie płaciłes ubezpieczenia roszerzonego???
Jak ktos chce grosze wydac na wyjazd to tylko GAWO i Prowork sa najtansze. CC jest najdroższe i ubezpieczenie roszerzone jest obowiazkowe.
Cultural Care
Ja jeszcze nie musiałem brać ubezpieczenia
a opłata programowa wyniosła mnie niecałe 1400 zł -
nutella > 22-10-2013, 14:22
martaj,przecież w CC nie trzeba brać dodatkowego ubezpieczenia... -
Ana > 22-10-2013, 15:23
karolinka77 mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo jak u Ciebie. Zrobię tak jak mi radziłaś.
Miałam rozmowę z CC i od jakiegoś czas ubezpieczenie jest obowiązkowe -
martaj > 22-10-2013, 17:14
to znaczy ze jak na stronie CC jest napisane- opłata programowa - 1990 zł (zawiera ubezpieczenie na 12 miesięcy) - płatna dopiero po znalezieniu rodziny goszczącej!
P.S. Nie podoba mi sie nowe forum -
karolinkaa77 > 22-10-2013, 17:33
Nowe forum jest beznadziejne ale plus ,że w końcu można się zalogować , Ana trzymam kciuki i zobaczysz ,że będzie dobrze
Ja chce już wizee odebrać , 3 tygodnie i mnie nie ma a dla mnie to na razie na tyle nie realne ,że czuje jakbym miała po prostu wakacje , jak zawsze w rozsypce i tylko planuje wyjazdy do mojego kochanego krk <3 .
Ma ktoś liste rzeczy do zrobienia przed wyjazdem ? Tzn. wiem ,że będą różnice ale jakoś wydaje mi się ,że mam bardzo mało do zrobienia i to mnie wręcz martwi -
Ana > 22-10-2013, 17:43
Gdy byłam na rozmowie dziewczyna powiedziała mi, że opłata za program kosztuje 1990zł plus ubezpieczenie za 1900, które jest obowiązkowe. Wyszło dość dużo i dlatego z nich zrezygnowałam.