• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

karolinkaa77 > 15-10-2013, 13:43

Dostalam w piątek Vise ale oczywiście musi być ze mna jakeis "ale" najwyraźniej zapomniałam wziąć oryginału DS-2019 i wzielam tylko kopie jak bylam jeszcze w Warszawie babeczka z ambasady zadzwonila do mojej mamy ze musze kurierem to doslac , siedze od 14 godzin i szukam i szukam i nie mam pojęcia gdzie mogłam to rzucic zwłaszcza ,że dokumenty z au pair mam w jednym miejscu !

patik > 15-10-2013, 13:47

Właśnie, Panie Johnson - harcerzu , też byłam

Odkurzanie to chyba nie taka ciężka sprawa Ja u siebie w rodzince sporo rzeczy robię,ale głównie dlatego, że moje jedno host dziecko jest od 9-16 w domu a matka pracuje od rana do wieczora ( singielka ), wiec ktoś nad domem kontrole trzymac musi i odkurzenie, mycie naczyń, pranie i ogólne ogarniecie problemu nie robi, wręcz się cieszę, że traktuje dom troszke jak ''swój'', a nie jak hotel wiec takimi sprawami chyba nie ma sie co ''przejmowac'' , jeśli rodzinka jest fajna

Kolejna osoba w NY ( o ile się zdecydujecie ), wow !

patik > 15-10-2013, 13:51

Karolcia, what the fuck, że tak powiem ? Szukaj, szukaj ! Musi gdzieś być !

karolinkaa77 > 15-10-2013, 14:30

Patik myslalam ,że z wiekiem bycie sierota miją albo chociaż się zmniejsza ! Ale niee ( bynajmniej nie w moim wypadku )

Dokumenty znalazłam - zamawiam kuriera żeby je wyslac do Wawy jak najszybciej - nie mogłam ich znaleźć tyle czasu bo oczywiście bylam przekonana ,że to są luźne kartki wiec nie przegladalam całej sterty papierów spiętych razem , a powinnam jedyne co mnie zastanawia to fakt czy lepiej wyslac im wszystko czy tylko DS-2019 o kore prosili .

Jestem niesamowita ciekawe co jeszcze zgubie /zapomnę przed wyjazdem do USA

ewelinagr88 > 15-10-2013, 16:54

Karolcia don't worry be happy napewno następnym raz już lepiej przygotujesz się i nic nie zapomnisz przed wyjazdem gratuluje tym co już znaleźli PF i życzę cierpliwości tym,którzy jeszcze czekają bo na roomie coś cisza hahaha, czyżby sezon na rodzinki się skończył???hahah

karolinkaa77 > 15-10-2013, 17:10

Bardzo bym chciala ale ze mna nie wiadomo , juz mnie drażni to moje rozkojarzenie , teraz mam koljeny problem , babka z ambasay powiedziala ,ze musze wyslac papiery przez TNT w ramach wyhmiany dokumentow za ,ktora rzekomo mam juz zaplacone , Czy ktos wie jak to dokladniej działa ? Czy musze jakieś druczki czy polecenia wysyłki ogarnąć ? Ani w ambasadzie ani w biourze TNT nie są w stanie mi pomoc ;/ a ja chce juz miec to z glowy...

ajłona > 16-10-2013, 0:50

Piona ! Ja też była harcerką ale chyba nie mam zadnych cyfrowych zdjec z tego okresu zdjęcia "bez akoholu" no wlasnie tu jest proooblem ;P

A ja mam jutro 2 rozmowy- jedną z rodzinką której nie jestem pewna, a oni mnie chcą- i musze do wieczora podjąć decyzję- aaaa!!!

i drugą z jakąś nową... 3majcie kciuki

Johnson > 16-10-2013, 15:12

Co do TNT oni mają podpisaną umowe z ambasadą i konsulatem w sprawie bezpiecznego przesyłu dokumentów. Wydaje mi się ,że będziesz musiała druk wypełnić ,żeby wiedzieli ,że to Ty wysłałaś ^^

ajłona, powodzenia z rozmowami

No i zapraszamy do NY lub NJ

Baskah > 16-10-2013, 16:48

Ja chciałabym do Kasas City trafić ! ale to by było niesamowite! a tak to sie ociągam i jeszcze nawet referencji nie wypełniłam. nie mam czasu na to. coś czuje że jednak wyjade w czerwcu!

karolinkaa77 > 16-10-2013, 20:45

Johnson osunąłeś bloga?

Probowalam wczoraj wejsc i pojawial mi sie komunikat ,że bloga nie ma . Co do TNT jakimś cudem dotarłam , chociaż łatwo nie było bo oczywiscie musiał być pod wsią na obrzeżach miasta ( nie wiem nawet czy to bylo ciagle miasto), oczywiscie nie mialam jakiegos szmiesznego numeru ( a dzwonilam do TNT i pytając czy cos musze wziąć -nie nie tylko dokunty do wysylki wystarcza) więc musiałam zaplacić 50 zł za przesyłke no ale moja wina , mialam dylemat czy wysłać na Piękną czy na Al. Ujazdowskie w Wawie i wybrałam Piękna , bo tam bylo spotkanie , w piatek zadzwonie dowiedziec sie czy wszystko jest już ok...

Baskah a w jakim terminie chciałas pojechać?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia