• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2010-2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Au Pair 2010-2011

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2010-2011
  • Re: Au Pair 2010-2011

blondi > 24-01-2011, 1:00

kurcze to mnie troche zdołowałyście dziewczynki...bo ja ogólnie miałam taki chytry plan 8) żeby rzucić te au-pairowanie w cholere tak jakos na poczatku maja i wyruszyć na Costa del Sol( co prawada jestem w hiszpanii ale do wybrzeża słońca mi daleko;/) no i właśnie znaleść sobie prace jako barmanka/kelnerka tak żeby na wakacje sobie przepracować...i teraz nie wiem co :roll:

dorotkaaa > 24-01-2011, 11:42

spróbuj, a noz cos znajdziesz, tym bardziej ze jak jestes w hiszpanii to pewnie troche po hiszpansku mówisz.. ale moze miej jakies pieniadze w zanadrzu na wszelki wypadek, powodzenia!

ps. tez chce tym operowaniem pier****** w tym roku ;D

juanita_90 > 24-01-2011, 16:47

[quote name="dorotkaaa"]Juanita nie wiem, moze w Madrycie taka idylla panuje, ale spotkałam wielu hiszpanów bez pracy i dotyka to wszystkich, np. moja hostka jest prawnikiem i mówi że w jej firmie obroty spadły o 30-40%, szykuje sie druga irlandia i grecja ;P poza tym wiem bo rozdałam chyba z 60 cv i prawie wszędzie mówili że są w komplecie, albo że nie ma ruchu więc nie szukają nikogo. I nie martw sie, nie szlajamy sie z żadnymi ciapatymi, dajemy rade![/quote]

uspokoj sie i nie badz taka przewrazliwiona... Jezeli nie ma pracy w Twoim regionie a jak piszesz chcesz skonczyz z au pair to ja nie rozumim dlaczego nie szukasz pracy w innych prowincjach

I o co ci chodzi z ciapatymi??? Cos cie chyba z tej strony boli jednak...Napisalam o doswiadczeniu bo kazda z nas ktora nie zamyka sie w gronie Polakow miala doswiadczenie z roznym typem ludzi. I tak jak mowilam wielu pracuje na czarno i pobiera paro. Rozdalas 60 cv i nikt Ci nie odpowiedzial?? No to chyba nie zainteresowalo ich Twoje cv albo godziny pracy w jakich chcesz pracowac. Tak to widze. Moj chlopak mowi,ze my mlode dziewczyny mamy o wiele wieksze szanse na znalezienie pracy. Mowimy przynajmniej w trzech jezykach(mam na mysli polski angielski i np hiszpanski). Musimy sie tylko wziasc i poszukac roboty. Tak to wyglada. No ale co ja bede mowic do tak doswiadczonej Dorotki...

Klarasek > 24-01-2011, 16:53

blondi ja bym na Twoim miejscu przede wszytskim przemyslala czy stac mnie na to by przez okres co najmniej 2tygodni sie utrzymac gdzies. Bo pracy odd reki raczej nie dostaniesz. Jak rozniesiesz CV to jakis czas minie zanim Ci dadza odpowiedz. A w tym czasie musisz gdzies mieszkac, jesc itp...

dorotkaaa > 24-01-2011, 18:44

hahah Ty się powinnaś WZIĄĆ najpierw za słownik języka polskiego ; ]

a Ty czemu nie masz dodatkowej pracy skoro masz tyyyyle wolnego czasu? Przecież tak łatwo o nią tutaj ; ]

Poza tym, Barcelona i tak jest jednym z bogatszych regionów i ma duże wpływy z turystyki, a moi hości i tak mówią, że to co sie teraz dzieje z bezrobociem jest niemożliwe, no ale oni pewnie nie znają się na rzeczy tak jak Ty :-) a strajki i manifestacje były droga Juanito.

Klarasek > 25-01-2011, 14:11

proponuję zawieszenie broni na wszystkich frontach... merytoryczną dyskusję zamiast tego.

Kto jest za ?

blondi > 25-01-2011, 15:02

hej no właśnie...hiszpańska pod grupa powinna być najszczęśliwsza

a co do mnie to myśle, że dałabym radę sie utrzymać przez jakies 2 tygodnie sama ...gdzieś tam, albo moze przez jakiś posredników poszukam :roll: a wiecie może ile tak średnio zarabiają w hiszpanii na ręke ( chodzi mi na ręka na godzine np w kawiarni, barze, restaruacji)

juanita_90 > 26-01-2011, 17:29

[quote name="dorotkaaa"]hahah Ty się powinnaś WZIĄĆ najpierw za słownik języka polskiego ; ]

a Ty czemu nie masz dodatkowej pracy skoro masz tyyyyle wolnego czasu? Przecież tak łatwo o nią tutaj ; ]

Poza tym, Barcelona i tak jest jednym z bogatszych regionów i ma duże wpływy z turystyki, a moi hości i tak mówią, że to co sie teraz dzieje z bezrobociem jest niemożliwe, no ale oni pewnie nie znają się na rzeczy tak jak Ty :-) a strajki i manifestacje były droga Juanito.[/quote]

a zastanowiłas sie,ze moze nie chce pracowac dodatkowo teraz???

nie bede z toba dyskutowac bo nie masz pojecia co mowisz...

dorotkaaa > 26-01-2011, 19:41

cool! ;D

rosario > 26-01-2011, 20:19

[quote name="Klarasek"]aparycja (łc. apparere ‘ukazać się’) wygląd zewnętrzny, prezencja.

Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych” Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.

Na dodatek jesteś przewrażliwiona[/quote]

nie jestem przewrażliwiona ; :wink: po prostu nie cierpię, gdy ktoś mi coś wmawia

mówiąc, że w pracy kelnerki liczy się aparycja, i że to może ułatwić znalezienie pracy, miałam na myśli właśnie prezencję. wiem, że potrafię się dobrze zaprezentowac i "sprzedać", a wiadomo, że takie umiejętności przy szukaniu zatrudnienia są na pewno przydatne.

nigdzie otwarcie nie stwierdziłam, że jestem "ładna itd" bo nie mi to oceniać, a ty skończ w końcu próby udowodnienia mi, że wiesz lepiej co JA miałam na myśli. swoją drogą - chyba nie sądzisz, że jak będziesz nadal gorliwie wkręcać mi, o co mi chodziło, to ja w końcu uznam, że może jednak ty masz rację na temat moich intencji, a nie ja sama? :roll:

i nie zamierzam dalej z tobą rozmawiać, bo przeraża mnie myśl, że mogłabym się zniżyć do twojego poziomu....

bądź zdrów, ciao klarasku
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna