-
-
Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami
young_lady_88 > 24-09-2012, 10:58
Kaja okropnie mi przykronie wiem, jak Cie pocieszyc, wiec pamietaj, ze to on sie powinien wstydzic, nie Ty. stary dziad, jak mozna cos takiego zrobic. to pewnie nawet niezgodne z prawem, a juz na pewno niemoralne przeszukiwac cudzy komputer i kopiowac zdjecia bez Twojej zgody.
mam nadzieje, ze jego zona Ci uwierzy, ale niestety babki zwykle wierza swoim mezom
on jest na drodze zeby rozbic swoja rodzine, albo juz to zrobil. to na pewno nie Twoja wina ani nie Twoj problem, jest dorosly wie co robi. jesli brakuje mu sexu to 'zainteresowalby' sie kazda au pair jaka by mieli, nie tylko Toba. Ty jestes super uczciwa ze nigdy nie dalas mu do tego zadnych powodow, wiec nie zrobilas niczego zlego pamietaj. jesli ten idiota chce miec mlodsza dziewczyne to w koncu sobie taka znajdzie i to jest i bedzie tylko jego wina.
aha, i jesli maja profil na au pair world to mysle, ze KONIECZNIE powinnas skontaktowac sie z administracja tej strony, powiedziec co on zrobil, wyslac im kopie emaila ktory dostalas od jego zony i niech zablokuja im konto na zawsze!! -
1984magda > 25-09-2012, 20:22
hej dizewczyny chcialabym ostrzec wszystkie wybierajace sie do niemiec do malowniczego maisteczka na pd .miasteczko malownicze i rewelacja ale pracodawczyni wykorzystuje do kwadratu. A teraz podam ZAKRES LEKKICH PRAC DOMOWYC: sprzatanie 2 razy w tyg generalne pow ok 200 m , gotowanie posilkow wymyslnych jak w restauracji( np mussaka, lasagna itp) , pieczenie ciast, mycie okien, czyszczenie kuchni szczoteczka do zebow , polerowanie armatury w lazienkach itp praca ok 9-10 plus babbysitting oczywiscie nie platny 2- 3 razy w tyg.Oczywiscie w zakresie obowiazków jest opieka nad slodkimi dzieciaczkami, ktore rzeczywiscie sa slodkie i kochane.Czyli sprzatasz , robisz wszystko za marne grosze plus opiekujesz sie dziecmi.Rodzian nie oplaca kursu jezykowego, jezyka sie nie nauczysz bo w domu mowia po polsku.Rodziana polsko- niemiecka. Pracowalm kilka miesiecy, wrocilam do Polski tak wycienczona i nerwowa ze moja rodzina myslala ze bylam w obozie pracy, schudlam 8 kg. Kamery podsluchy itp. -
Anjaa > 25-09-2012, 20:57
[quote name="1984magda"]hej dizewczyny chcialabym ostrzec wszystkie wybierajace sie do niemiec do malowniczego maisteczka na pd .miasteczko malownicze i rewelacja ale pracodawczyni wykorzystuje do kwadratu. A teraz podam ZAKRES LEKKICH PRAC DOMOWYC: sprzatanie 2 razy w tyg generalne pow ok 200 m , gotowanie posilkow wymyslnych jak w restauracji( np mussaka, lasagna itp) , pieczenie ciast, mycie okien, czyszczenie kuchni szczoteczka do zebow , polerowanie armatury w lazienkach itp praca ok 9-10 plus babbysitting oczywiscie nie platny 2- 3 razy w tyg.Oczywiscie w zakresie obowiazków jest opieka nad slodkimi dzieciaczkami, ktore rzeczywiscie sa slodkie i kochane.Czyli sprzatasz , robisz wszystko za marne grosze plus opiekujesz sie dziecmi.Rodzian nie oplaca kursu jezykowego, jezyka sie nie nauczysz bo w domu mowia po polsku.Rodziana polsko- niemiecka. Pracowalm kilka miesiecy, wrocilam do Polski tak wycienczona i nerwowa ze moja rodzina myslala ze bylam w obozie pracy, schudlam 8 kg. Kamery podsluchy itp.[/quote]
Czy już podobnej rodzinki nie było? Coś mi swita, ale nie jestem pewna. Jaka jest nazwa tego miasteczka?
3maj się! Eh... szkoda słów -
1984magda > 25-09-2012, 22:47
bylam ich 1 dziewczyna do wykorzystywania niestety i juz wspolczuje mojej nastepczyni . -
1984magda > 25-09-2012, 23:09
poczytalam sobie odp na forach i widze ze nie tylko ja mam takie zdanie na temat wykorzystywania zagranica przez polakow .Osoba u ktorej pracowalam jest wlascicielka agnecji dla operek niemiecka oraz dla opiekunek osob starszych, takze jakbyscie co slyszaly o owej firmie na pd Niemiec, to nie polecam.Lepiej w Polsce pracowac, ja i tak sie wybierma zagranice dalej ale o pracy jako operka nie ma mowy. -
1984magda > 07-10-2012, 12:23
tak jak pisalam w temaci wyzej mimo ze nei pracuje juz u mojej bylej rodziny to byla pracodawczyni dalej nie daje mi spokoju i uwaza ze jestem jej winna prace -
kasiek88 > 03-11-2012, 19:20
Dziewczyny, przestrzegam Was przed 6-osobową rodziną z Aberdeen, która podaje swoją narodowość jako brytyjską, a pochodzą z Nigerii (są już na aupair-world, sprawdzałam). Mają bliźnięta w wieku 2 lat, a także 4 i 6 letnie córki. Swoje au-pairki traktują jako roboty (codziennie praca po 10 godzin, 7-17, a w poniedziałki czasem ponad 12), kiepsko karmią, wymagają, żeby była jednocześnie matką i ojcem, ogólnie nie szanują, w czas wolny wliczają pilnowanie dzieci, które leżakują po szkole. Nie dają własnego pokoju - przed moim przyjazdem nikt w pokoju nie posprzątał, drzwi się nie zamykały z powodu zepsutej klamki, szperali mi w moich rzeczach, w moim pokoju trzymali swoje rzeczy, miałam tylko kilka półek zasłoniętych jakąś płachtą i jedną szufladę. W moim łóżku codziennie leżakowała dziewczynka w ubraniach, w których bawiła się w przedszkolu. Uciekłam stamtąd po 4 tygodniach i nareszcie odetchnęłam.
W razie pytań, piszcie. -
Krotka123 > 08-11-2012, 20:00
Witam, chciała bym przestrzec wszystkich przed rodziną w której przeszłam koszmar. Kobieta ma na nazwisko Bertelsmann i jest mulatką zamieszkującą w Niemczech aktualnie poszukuje kolejnej opiekunki więc uciekajcie jak najdalej. Więcej informacji na priv. Ostrzegam również przed agencją Internationaler Au-Pair-Service Friedberg
Celina Mundt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koszmar!!!!!!!!!!!!!!!! -
aneczka52 > 14-11-2012, 21:08
H -
Natalia 88 > 21-11-2012, 2:08
Witam ostrzegam przed rodziną Head z okolic Newbury. jestem tu od 2 dni dzisiaj chciałam wyjezdzac. w rozmowie było pieknie ladnie 35h wolne weekendy praca od 7-9 i 15-20. przez telefon powiedziała mi ze sprzatac mam po dzieciach i drobne prace co sie okazało w czoraj sprzatałam cały dom czyli 4 sypialnie garderoba 3 lazienki salon bawialnia kuchnia dwa gabinety korytarze itd dzisiaj praktycznie to samo... do tego pranie prasowanie, wyobrascie sobie ze kazała mi prac swoje ( i nie tylko swoje) gacie recznie praktycznie wszystko jest na mojej glowie. oczywiscie to ze wszysto jest dla mnie nowe nic jej nie interesuje powinnam to wiedziec. jak jej powiedzialam ze chce wyjechac w dniu dzisiejszym to odpowiedziała mi ze musze zostac 2 tyg zeby znalazla zastepstwo. ponoc od 15 lat co roku miala au pair czyli stara wyżeraczka... powiedzcie mi czy jesli bym powiedziala ze chce wyjechac natychmiast to grozi mi jakas kara??