-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
angelinaa.star > 16-11-2007, 15:38
ale ja już taka dziwna jestem, lubię sprawiać ludziom rado?ć. poza tym my?lę tak że skoro jadę do nich na rok to nie wypadam mi jechać z pustymi rękami. Mam dziwny system warto?ci wiem. Najgorsze jest kupowanie czego? ludziom o których praktycznie nic nie wiesz. My?lę o czym? neutralnym ale mi nie wychodzi, normalnie nerwicy od tego dostanę -
idril > 17-11-2007, 0:09
ale z pusta reka nikt Ci nie karze jechac!
moim zdaniem wystarczy jak samo powiedzialas neutralny drobiazg. -
Karolina_c > 17-11-2007, 10:21
angelinaa, altruizm to moje drugie imie, szkoda, ze idze w parze z naiwnoscia :? ja mam to samo, uwielbiam uszczesliwiac i nie wyobrazalam sobie pojechac bez niczego. Ja postawilam na gry edukacyjne i polskie slodycze
Ale nie rob ZA DROGICH PREZENTOW, dla mnie krawat i obrus to przesada. Dobra, przyznaje sie, swojej kupilam bizuterie z krzemieniem pasiastym. I co? Rodzina byla do pupy, wyjechalam od nich po miesiacu.
Ty nie masz sprawiac wrazenia wielkiej obdarowujacej ksiezniczki. Wydaje mi sie, ze jak jest skromniej to oni bardziej chetni pozniej za babysittingi placic, cos fundnac. Inaczej pomysla "a pewnie rodzice jej jeszcze przesylaja, sama sobie oplaci" -
angelinaa.star > 17-11-2007, 12:52
No wła?nie wczoraj tez co? tak do mnie dotarło. Kupiłam 2 piękne albumy jeden o Warszawie moim kochanym mie?cie "Warszawa 1920, 1978, 2006". Album mistrz i taki malusi o Polsce ale też foty piękne. Dzieciakom zakupię furę słodyczy i tyle. W końcu chcę się zmie?cić w jedn? walizkę wiec nie ma co szaleć. -
idril > 17-11-2007, 17:36
no i bardzo dobrzeto zdecydowanie wystarczy! -
Grizzly > 17-11-2007, 21:43
Ja moim tak samo sie wykosztowałam, album, puzzle, farbki witrażowe i widać jak sie skonczyło. Nie warto kupować drogich prezentów, jak ktos tam pisal wczesniej, na prezenty będzie czas później -
Grizzly > 02-05-2008, 21:55
O wa?nie, i to później chyba nadeszło..
Otóż za miesi?c kończę opersk? kariere, i wypadałoby hostom jaki? prezent na pożegnanie kupić.. tylko jaki??
S? ?wietnymi ludźmi, super nam się układa, ale nie udajemy że traktujemy się jako rodzine. To działa bardziej na zasadach przyjaciól/ partnerów. Na ?więta poleciałam do domu i kupiłam im tylko kartke, ale oni mi nie dali nic;p Na wielkanoc dali mi zaj?czka z czekolady, ja im nic:p Po prostu nikt nigdy od nikogo zadnych prezentów nie oczekiwał, chociaz na urodziny hostce kupilam bukiet kwiatów, bo chciałam.. ale co na koniec? Nawet nie wiem czy oni mi co? dadz?..
A pozatym babcia, moja trzeciaza któr? chyba będę najbardziej z calej rodziny tęsknić już mi wcisnęła 35 funtów na prezent dla mamy, bo mama przyleci do mnie za 3 tygodnie w odwiedziny.. i ona nie wiedziala co jej kupić i ja niby mam cos fajnego wybrać. Żadne protesty sie na nic zdały oczywi?cie, z babci? nie wygrasz Ale co mama ma babci kupic?
Co JA mam jej kupić? Jest dla mnie wspaniała, traktuje jak swoj? wnuczkę, albo i lepiej.. tylko ze ja na serio nie wiem co z tym fantem zrobić..
Mama mówi ze dla babci i dziadzia kupi jakies ładne porcelanowe filiżanki, hostom chce jakies serwety czy co?, ale to już folklorem zajeżdża..:]
Prosze napiszcie co by?cie zrobiły w takiej syt.. -
Grizzly > 02-05-2008, 21:55
O wa?nie, i to później chyba nadeszło..
Otóż za miesi?c kończę opersk? kariere, i wypadałoby hostom jaki? prezent na pożegnanie kupić.. tylko jaki??
S? ?wietnymi ludźmi, super nam się układa, ale nie udajemy że traktujemy się jako rodzine. To działa bardziej na zasadach przyjaciól/ partnerów. Na ?więta poleciałam do domu i kupiłam im tylko kartke, ale oni mi nie dali nic;p Na wielkanoc dali mi zaj?czka z czekolady, ja im nic:p Po prostu nikt nigdy od nikogo zadnych prezentów nie oczekiwał, chociaz na urodziny hostce kupilam bukiet kwiatów, bo chciałam.. ale co na koniec? Nawet nie wiem czy oni mi co? dadz?..
A pozatym babcia, moja trzeciaza któr? chyba będę najbardziej z calej rodziny tęsknić już mi wcisnęła 35 funtów na prezent dla mamy, bo mama przyleci do mnie za 3 tygodnie w odwiedziny.. i ona nie wiedziala co jej kupić i ja niby mam cos fajnego wybrać. Żadne protesty sie na nic zdały oczywi?cie, z babci? nie wygrasz Ale co mama ma babci kupic?
Co JA mam jej kupić? Jest dla mnie wspaniała, traktuje jak swoj? wnuczkę, albo i lepiej.. tylko ze ja na serio nie wiem co z tym fantem zrobić..
Mama mówi ze dla babci i dziadzia kupi jakies ładne porcelanowe filiżanki, hostom chce jakies serwety czy co?, ale to już folklorem zajeżdża..:]
Prosze napiszcie co by?cie zrobiły w takiej syt.. -
idril > 03-05-2008, 10:43
no z nieba mi spadalas! wlasnie sie zastanawialm co moge kupic hostce i spobie przypomnialma dzieki Tobie ze ona przeciez filizanki kolekcjonuje!
ja to ciapa jestem!
prezenty to jak dla mnie zawsze problem sprawiaja.
nie wiem co kupic.
mam ja teraz lepiej jak jade bo juz ich mniej wiecej [raczej mniej] znam.
wiec juz dzieciom kupilam co tam trzeba. hostka ta filizanke dostanie a co dla hosta to ja nie mam zielonego, rozmowego, pomaranczowego, niebieskiego, czerwonego pojecia.
a na pozegnaie co mozna hostom/babci/dzieciom dac?! nie wiem. :? :roll: -
idril > 03-05-2008, 10:43
no z nieba mi spadalas! wlasnie sie zastanawialm co moge kupic hostce i spobie przypomnialma dzieki Tobie ze ona przeciez filizanki kolekcjonuje!
ja to ciapa jestem!
prezenty to jak dla mnie zawsze problem sprawiaja.
nie wiem co kupic.
mam ja teraz lepiej jak jade bo juz ich mniej wiecej [raczej mniej] znam.
wiec juz dzieciom kupilam co tam trzeba. hostka ta filizanke dostanie a co dla hosta to ja nie mam zielonego, rozmowego, pomaranczowego, niebieskiego, czerwonego pojecia.
a na pozegnaie co mozna hostom/babci/dzieciom dac?! nie wiem. :? :roll: