-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
Cassie > 06-03-2014, 23:24
Zapytaj czy szukają au pair na wakacje znowu i czy chcieliby znowu Ciebie .
Już zostało mało czasu , więc nie ma na co czekać w sumie -
pariolla > 08-03-2014, 11:46
'It was lovely to speak to you and please don't worry, you were great and you have very good English! We would be really happy if you would join our family in July.' muszę się pochwalić, bo jestem taaaka szczęśliwa -
Cassie > 08-03-2014, 12:52
Świetnie !!
Przypomnij gdzie będziesz ? -
Gosia1423 > 08-03-2014, 21:02
Cassie napisał(a):Zapytaj czy szukają au pair na wakacje znowu i czy chcieliby znowu Ciebie .
Dzięki Tobie zdecydowałam się i jednak ubrałam w zgrabne zdania te trudne pytanie. Już wiem, że muszę czegoś szukać, bo w te wakacje będą przeprowadzać remont domu i w związku z tym nie potrzebują au pair. Dzięki za odpowiedź
Już zostało mało czasu , więc nie ma na co czekać w sumie -
cookiemonster > 08-03-2014, 21:13
Gratuluję pariolla!
Dziewczyny, jak jest z kursami hiszpańskiego w miastach/miasteczkach? Da się znaleźć coś darmowego w okresie wakacji? Ewentualnie jeśli nie, to jakie są koszta i czy rodziny są skłonne je pokryć, czy raczej nie jest to powszechne? Piszę sobie z kilkoma rodzinkami i większość jest zdziwionych tym że chcę się uczyć języka poza domem. A przecież to jedno z głównych założeń programu... -
Cassie > 08-03-2014, 22:27
W wakacje raczej ciężko z kursami ( mówię na podstawie Zaragozy, która jest dużym miastem,chyba 5 co do wielkości w Hiszpanii) . Są one zazwyczaj po wakacjach . W wakacje są raczej w godzinach porannych (ale nie jestem pewna). Co do kosztów to jest to droga impreza . około 400 euro nawet .
Zainteresuj się darmowymi kursami dla imigrantów . Często są latem . ( Clases de Español para Inmigrantes)
Summer au pair rządzi się troche innymi prawami i rodzina raczej Ci nie zapłaci za kurs . Jeśli byłabyś na rok to ok , ale na 2-3 miesiące to inna sprawa . -
pariolla > 10-03-2014, 1:05
w okolicach Gibraltaru i kilka tygodni w Anglii -
Cassie > 10-03-2014, 18:03
Szkoda że tak daleko ode mnie !
Ja wczoraj dostałam potwierdzenie i na 100 % będe w Zaragozie tego lata . -
eewcia555 > 10-03-2014, 19:23
hejmam nadzieję, że piszę w dobrym wątku, ale jestem tu nowa Prawdopodobnie w czerwcu jadę do Hiszpanii, dokładnie do miejscowości Leganes, na dwa miesiące. Wczoraj miałam pierwszą rozmowę na skypie z rodzinką i jestem chyba zdecydowana wydali się bardzo pozytywni i otwarci Czy ktoś z Was jest w tych okolicach i nie chciałby mi czegoś ciekawego powiedzieć? słyszałam że są dobre połączenia komunikacyjne więc spokojnie będę mogła pozwiedzać.
I mam jeszcze do Was pytanko, bo pewnie znacie się na tym lepiej. Rodzinka poprosiła mnie (przez agencję) o rozmowę na skypie. Rozmowa odbyła się wczoraj, ale nie ma co, to był dla mnie mega stres. Były momenty kiedy czegoś nie zrozumiałam, a ja jak debil wstydziłam się po raz setny o powtórzenie. Wymieniłyśmy się meilami w razie jakichś pytań, a hostka dała mi czas na zastanowienie. Myślicie, że powinnam napisać do nich meila i zapytać o parę rzeczy z którymi mam wątpliwości? Dużo lepiej mi zrozumieć po ang jak czytam niż jak słucham.
z góry dzięki <3 -
pariolla > 10-03-2014, 21:57
no szkoda..szukałam jakiejś rodzinki bliżej Madrytu, ale nie znalazłam.. na szczęście ci z Gibraltaru wydają się być świetni
eewcia555 napisał(a):hej
mam nadzieję, że piszę w dobrym wątku, ale jestem tu nowa Prawdopodobnie w czerwcu jadę do Hiszpanii, dokładnie do miejscowości Leganes, na dwa miesiące. Wczoraj miałam pierwszą rozmowę na skypie z rodzinką i jestem chyba zdecydowana wydali się bardzo pozytywni i otwarci Czy ktoś z Was jest w tych okolicach i nie chciałby mi czegoś ciekawego powiedzieć? słyszałam że są dobre połączenia komunikacyjne więc spokojnie będę mogła pozwiedzać.
I mam jeszcze do Was pytanko, bo pewnie znacie się na tym lepiej. Rodzinka poprosiła mnie (przez agencję) o rozmowę na skypie. Rozmowa odbyła się wczoraj, ale nie ma co, to był dla mnie mega stres. Były momenty kiedy czegoś nie zrozumiałam, a ja jak debil wstydziłam się po raz setny o powtórzenie. Wymieniłyśmy się meilami w razie jakichś pytań, a hostka dała mi czas na zastanowienie. Myślicie, że powinnam napisać do nich meila i zapytać o parę rzeczy z którymi mam wątpliwości? Dużo lepiej mi zrozumieć po ang jak czytam niż jak słucham.
z góry dzięki <3
zazdroszczę Madrytu! <3 wpadnę w odwiedziny! ;d
wydaje mi się, że jeśli masz jakieś wątpliwości to powinnaś napisać.. jestem pewna, że zrozumieją, że masz jeszcze pytania