-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
m jak monika > 03-10-2013, 15:35
Jeśli chodzi o CC to musiałabyś jechać na spotkanie wstępne. Są w różnych miastach ja akurat byłam w Poznaniu, na spotkaniu wpisujesz swoje dane i jesteś w ich bazie danych. Później wypełniasz aplikacje, plusem jest to że nie musisz nic płacić dopiero gdy znajdziesz rodzinę. Jak wypełnisz aplikacje to otwierają Ci room.
http://z-pamietnika-au-pair.blog.pl/ -
doti > 03-10-2013, 16:46
Dam znac jak poszlo, narazie jestem mega spokojna i w ogole nie zestresowana.. co pewnie sie nie zmieni ... oby tylko bez przygod poszlono i be wizy nie wracam xD
Leci ktos jeszcze 4.11 z apc ? -
vanessa > 03-10-2013, 19:18
JAZZTINA - Też jestem w APiA i mam otwarty room od 10 września. Do tej pory miałam jeden match- po dwóch tygodniach od otwarcia room'u. Jak na razie miałam jedną rozmowę z tą rodzinką, zobaczymy co będzie dalej. -
ajłona > 03-10-2013, 19:34
[quote name="Baskah"]witaj ajlona. witaj w swiecie au pairjakie biuro i kiedy chcesz leciec?[/quote]
Prowork. Chce lecieć jak najszybciej, jak tylko znajdę rodzinkę. Na razie miałam dwie rozmowy, ale chyba jednak nic z tego nie będzie. I jeszcze nie powiedziałam w pracy że odchodzę... i w sumie nie wiem kiedy to zrobić. Może któraś z Was- bardziej doświadczonychpowie mi z jakim mniej więcej wyprzedzeniem rodzinki szukają au pair- tzn ile mniej wiecej minęło u Was od PM do wylotu, hm ? -
Baskah > 03-10-2013, 21:44
Jka pewnie czytałaś tu na forum że to bywa różnie. Czasem dziewczyny znajduja PF w tydzien i praktycznie miesiac pozniej są już w Stanach a czasem trwa to troszkę dłużej. -
ajłona > 03-10-2013, 22:05
ok ok
ale mi bardziej chodzi nie o to jak szybko znajduje się PF tylko jak długi czas mija od wyboru do wylotu. Tzn z jak dużym wyprzedzeniem rodziny szukają operek.
hm... pewnie z tym bywa różnie -
Baskah > 03-10-2013, 22:13
z tym to doswiadczenia nie mamsorki zakrecona dzis jak sloik jestem ;p -
alexandra8 > 03-10-2013, 23:39
Ajłona, mi zajelo rowny miesiac i kilka dni od PM do czasu kiedy mam wylot ale tez wszystko sie dzieje w ekspresowym tempie bo zalezy na czasie i mi i hostce wiec mysle ze to taki minimalny czas do wyjazdu i zalatwiania wszystkich formalnosci -
doti > 04-10-2013, 11:00
Mam WIZE !!!!!!!!!jak wroce do domu napiszs szczegoly. Buziaki dla wszystkich -
Divertissante > 04-10-2013, 12:35
meri masz racje, jak same nie zobaczymy, przezyjemy to cale zycie bedzie to za nami chodziczwlaszcza jesli ktos mysli o tym od dluzszego czasu
jazztina mysle ze jesli sprawnie zalatwisz referencje i inne papierki to pojdzie w cc latwo, u mnie sie przedluzylo bo meilowe referencje nie chcialy dojsc -.- ale tak to profil utworzony mialam praktycznie od razu i czekajac na referencje moglam juz go wypelaniactakze mysle, ze warto sprobowac ja teraz zaluje, ze wypisalam sie z cc, a nie chce znowu im glowy zawracac xd aaa no wlasnie jeszcze spotkanie! ale to mozna sie umowic na indywidualne ja tak mialam i od razu przeprowadzila ze mna interview, takze spoko ? (tez bylam w pz)
ajlona z reguly jest tak, ze od zatwierdzenia rodzinki do wylotu musi minac 6 tyg, takze mysle ze spokojnie zdazysz sie zwolnic
doti gratuluje !!! nastepna z nas odchaczona!kto nastepny?????