• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

zlosnica > 28-04-2011, 14:01

przykro mi, ale nikt Ci tyle nie zapłaci )

paty > 28-04-2011, 14:03

też mi się tak wydaje ...

marika299 > 28-04-2011, 14:43

zlosnica ma racje

Luanda > 28-04-2011, 16:50

Hej dziewczyny,

Moja przyjaciółka, Portugalka, która wcześniej była au pair w Belgii, otrzymała identyczny email i też zastanawiała się czy to nie scam. Szukałą nawet jakiejś informacji w Internecie, ale nic nie znalazła oprócz tego fora, no ale ponieważ nie zna polskiego, nic nie zrozumiała i dopiero dzisiaj pokazała mi tą stronę. Tak więc piszę trochę w jej imieniu, ponieważ chciałaby wiedzieć jak skończyła się Twoja historia Lolka.

W każdym razie ta przyjaciółka zaczęła odpisywać na maile dopytując się o szczegóły. Dostawała odpowiedzi na maile (w sumie wysłała 4), ale wiadomo, chciała wszystko sprawdzić, więc poprosiła o rozmowę przez skype'a. Im zależało na czasie i chcieli znać szybko jej odpowiedź, bo chcieli jej załatwiać mieszkanie w Wielkiej Brytanii, jednak powiedzieli, że nie rozmawiają przez skypa. Ona na to "No skype, no deal" i się skończyło. Nie odpisali więcej.

Jak to się skończyło u Ciebie Lolka albo u was dziewczyny?

pozdrawiam

zlosnica > 28-04-2011, 18:32

Im chodzi tylko o wyłudzenie pieniędzy, zazwyczaj jest tak, że przy którymś z kolei mailu, już niby po zaakceptowaniu rodziny, piszą, że załatwią Ci wizę pracowniczą przez agencję i opłacą jej jakąś (większą) część, ale resztę Ty musisz im wysłać

rosario > 28-04-2011, 19:46

po co nowy temat zakladasz? identyczny problem, tytul...... :| bez sensu

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=4&t=5601">viewtopic.php?f=4&t=5601</a><!-- l -->

dosiunia > 28-04-2011, 20:36

rosario, lepiej mieć pewność : ))

lolka > 28-04-2011, 22:47

Jeśli chodzi o mnie, to postanowiłam troszkę z nimi popisać.

Zadawałam im pytania, ale na te pytania odpowiedzi nie dostawałam, dostawałam jakby z góry przygotowane maile, które nie miał za dużo wspólnego z moimi wcześniejszymi, dlatego doszłam do wniosku że to mega ściema, jakby to sam komputer robił.

A co ciekawe, dziewczyna również z tego forum dostała takiego maila, i to ona sprowokowała mnie do tego żebym napisała kolejnego ( chciałam się przekonać czy dostane tego samego) I co się okazało ? Ku mojemu zdziwieniu dostałam TEGO SAMEGO maila...

Także proszę uważać, myślę że mogą być od różnych osób i inne maile, ja w każdym razie dostałam od Lambetra Newtona.....

lolka > 28-04-2011, 22:49

Ah no i skończyło się na tym że napisałam im FUC** YOU

Nathalie > 28-04-2011, 23:09

Dobre

Ja scamersow do spamu wrzucalam. Ale nigdy nie zapomnę kolesia, co zadzwonił( nie wiem skąd miał numer, ale cóż...) co mi zaproponował kasę, bym pomogła mu nie być sama. Bo on nie lubi sie kąpać sam i nago w jacuzzi. Chyba moje przekleństwo usłyszała cała warszawa^^
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia