• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair Hiszpania:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Summer Au Pair Hiszpania:)

• Summer Au Pair Hiszpania:)
  • Re: Summer Au Pair Hiszpania:)

cookiemonster > 02-03-2014, 18:57

Dzięki za odpowiedź Cassie, a gdzie będziesz? Już masz rodzinę? U mnie poszukiwania dopiero trwają. Jakby co jestem chętna na wspólne zwiedzanie- zawsze i wszędzie (byle kasy starczyło)

Co do komunikacji miejskiej/międzymiastowej to byłam wcześniej w Finlandii i tam to dopiero jest drogi transport

Stwierdziłam że jeśli wioska, to albo bardzo dobrze skomunikowana z większym miastem, albo nad morzem, bo inaczej się zanudzę. Więc chyba odpuszczę tę rodzinę spod Barcelony.

ka.wa > 02-03-2014, 21:24

Ja, jeśli dobrze pójdzie pojadę do Bilbao w lipcu na festiwal, także możemy się spotkać. Madryt, Barcelone i wszystko co się da.

Cassie > 02-03-2014, 22:38

Do Barcelony też się na pewno wybiorę, ale nie wiem kiedy Barcelonę juz zwiedziłam, więc odsunęłam trochę na bok to miasto ( mimo to nadal jestem zakochana <3) .

Co do rodzinki to prawdopodobnie ( na 90% albo nawet 95 %) jadę do tej samej rodzinki co ostatnio

Dobre warunki ,nie było jakiś większych problemów

cookiemonster > 02-03-2014, 23:30

Jeju, Barcelona jest numerem jeden na mojej długiej liście miejsc do odwiedzenia w Hiszpanii!

Cassie, czyli gdzie ta rodzinka?

ka.wa a gdzie będziesz na stałe? I na jaki festiwal wpadasz?

karolowanka > 03-03-2014, 2:08

Cześć Też zamierzam w tym roku być summer au pair i rozmawiam już z kilkoma rodzinkami. Ostatnio jednak przeglądałam z ciekawości połączenia lotnicze i ceny trochę wbiły mnie w ziemię. Średni koszt biletu z Polski do np. Walencji to ok. 1300 zł. Biorąc pod uwagę, że będę au pairkowała 2 miesiące i będę dostawała 60 euro tygodniowo, to kieszonkowe ledwo co pokrywa koszty podróży. Wiem, że au pair to nie wyjazd zarobkowy, ale chciałabym wyjść na "zero" i nic do niego nie dokładać.
    Możecie mi poradzić jak Wy rozwiązujecie "samolotowe sprawy"?

Cassie > 03-03-2014, 22:29

Zaragoza.

Co do biletów to ja np. lece do Barcelony (w tamtym roku, poczatek maja kupilam bilety za 750zl . W 2 strony+bagaz+pierwszenstwo wejscia na poklad) i z Barcelony autobusem do Zaragozy (okolo 15-16 euro mnie to wynioslo)

pariolla > 04-03-2014, 21:21

ja myślałam, że już straciłam kontakt z moją potencjalną rodzinką. bo z tymi referencjami był mały kłopot. ale dzisiaj bo prawie dwóch tygodniach ciszy sami się odezwali, przypomnieli.. taak się ucieszyłam! referencje też dostali, więc powinno być okej. 
    jest to rodzinka z Gibraltaru, okolice Estepony. kojarzycie tamte okolice?
    ja przede wszystkim chciałabym pojechać do Madrytu! byłam ale dość krótko, chciałabym jeszcze raz wpaść na stadion.. no i też ogólnie jak najwięcej zobaczyć
    rodzinka napisała mi, że chcieliby żebym przyleciała do Malagi. sprawdzałam, że teraz bilet kupiłabym za ok 500zł. więc całkiem okej. bilet powrotny funduje rodzina.

ka.wa > 05-03-2014, 18:29

<a class="" href="http://www.forumaupair.pl/user/4742-cookiemonster/" title="">cookiemonster</a> BBK festival
    póki co jestem w Daroca, godzina drogi do Zaragozy, ale nie ukrywam, że dzieciaki są trudne, więc zobaczymy co z tego wyjdzie!

Cassie > 05-03-2014, 18:46

Ale Ci zazdroszcze ! Tak mega tęsknie za Zaragozą <3

Gosia1423 > 06-03-2014, 19:03

A ja właśnie mam dylemat... Czy rozpocząć poszukiwania nowej rodziny, czy czekać, aż ta rodzina u której byłam, zaproponuje mi ponowne spędzenie wakacji... Bo chociaż jestem cały czas z nimi w kontakcie, to raczej nie bardzo widzi mi się jako pierwszej wychodzi z pytaniem co i czy planują robić w wakacje... 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia