• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

karolinkaa77 > 24-09-2013, 1:25

Dziewczyny glowa do gory !

mi sie udało mimo ,że bylam w IE , gdzie jest ponoć dużo mniej rodzin znalezc perfect mach ( mam nadzieje ) po 4 dniach od otwarcia aplikacji a lat mam 21

Więc nie ma co sie martwić , zajmijcie sie czyms i nie czekajcie jak na szpilkach , chociaz wiem ,ze latwo nie jest , w pewnym momencie znajdziecie rodzine , trzeba miec tylko nadzieje ,że bedzie to TA rodzina

Johnson jak minął pierwszy tydzien w Stanach ?? Jak rodzina ?? Balbina juz w NY??

women > 24-09-2013, 10:18

Divertissante !

patrz.

Wyprasowałam co nie co, i mówię sobie a siądę przed laptopem ogarnę email i zobaczę co się dzieje w naszym au pairowym swiecie.

Zrobiłam kawę, pije. Czytam - posta od Ciebie.

No i nie uwieżysz jak mi się mordka ucieszyła!

Tak, taka lista to super sprawa, ja non stop coś zapisuje.Życia mi nie starczy (:

Ale Póki co sciągam stopy i głowę i całą siebie na ziemię. I zajmuje się tym co muszę zrobić tutaj, nawet nie wiem czy wylecę, ale przygotowanym trzeba być co nie zmienia faktu że...Zbieraj też sobie informację co byś chciała zwiedzic, to też spoko!

Nie przejmuj się, ja chociażbym miała 5 lat do przodu, zeby coś robić to i tak zrobię 24h wcześniej. Ale to właśnie jest plus, że wykorzystujemy czas który nam zostaje

Dasz radę maleńka.

Właśnie!!!!! Jak tam Balbina?

women > 24-09-2013, 10:20

karolinkaa

zapomniałam Ciebie uwzględnić we wcześniejszym poście <3

4 dni! O matuleczko.

tóż to raj. na ziemi i wogóle.

Jacy oni są?

Sushi > 24-09-2013, 10:35

Tak jak Women mówi - 4 dni to luksus jak cholera :p

Na początku byłam w IE ale przez 2 miesiące miałam zainteresowane raptem dwie rodziny. W ogóle mi nie pasowały. Albo na wiek dzieci i miejscowość i obowiązki, różnie. Pozwoliłam sobie perfidnie napisać maila do IE, żeby dali znać czy coś nie tak w moim profilu, przeanalizowali wszystko krok po kroki i odpisali mi obszernego maila. Wszystko im się podobało, zdjęcia idealnie dobrane, nad filmikiem się napracowałam i są zachwycenie - kurde se myśle tak pięknie jest a rodzinek brak:p

Zmieniłam na APC i już w dniu otwarcia roomu miałam pierwsza rodzinkę.

To tak różnie z tymi matchami wychodzi, że nie wiadomo jak będzie w danej agencji, jakie są rodzinki co im się podoba co nie. Ale najważniejsze, że na pewno ta wymarzona się znajdzie. Każda potwora znajdzie swego amatora haha :p

Dziewczyny cierpliwości, zająć czymś głowę i czas zleci. Ja jak czekałam to myślałam, że pęknę!

karolinkaa77 > 24-09-2013, 14:26

women - jacy oni są ? Na razie wydają sie idealni , i bardzo ''normalni'' tzn. ze wszystkich rozmow na temat dzieci , zycia , uzywania samochodu itp. zawsze sie zgadzalismy , wiadomo ,ze mozna sie zdziwic po przyjezdzie wiec staram sie nie przesadzać w wysławianiu ich . Sam fakt ,że byli moim pierwszym matchem a ,że w IE mozna miec tylko jedna rodzine zaproponowali mi czy nie chce zeby zeszli mi z profilu zebym miala mozliwosc porozmawiania z innymi rodzinami czy powiedzieli ,zebym zaczela robić liste rzeczy ,ktorych potrzebuje i oni mi wszystko kupią , pytanie czy chce miec wlasny telewizor bo jesli tak to mi kupią itd. To są drobne rzeczy ale przekonują do rodziny. To co tez mi sie bardzo podoba to to ,że oni są swiadomi ,że mam 21 lat i że praca pracą ale chcialabym poznac nowych ludzi czy byc w nowych miejscach, fakt ,że nie jest zadnym problebem dla nich zebym zapraszala znajomych do domu i tak dlugo jak nie jestesmy zbyt glosno nie ma problemu .

Kolejna fajną rzeczą o nich ,że są szczerzy tzn nie staraja sie pokazac wszystkiego przez rózowe okulary czy "zataic" rzeczy ,ktore moglby by mi sie nie spodobać , i przez to ja moglam latwiej podjac decyzje bo jak by bylo zbyt rozowo to wiedzilabym ,że cos z nimi nie tak. Rozmawilam z nimi o sposobie wychowania dzieci i to co juz widzilam przez skype ,że dzieci mają granice , a wiem jak okropne to by bylo dla mnie gdyby przyjechala obca osoba ,ktora zaczelaby mowic NIE a rodzice nigdy tego nie robia. Wydaje się ze bardzo duzo nas łączy co ejst duzym plusem.

Host mom widać ze jest zdecydowanie głową rodziną - jest troszke bardziej zasadnicza ale abrdzo otwarta i ciepla i to glownie z nią pisze meile i to ona zajmowala się cała

" rekrutacją " Chociaż kolejna fajna rzecza jest ,że przy kazdej rozmowie na skypie rozmawilam z cala rodziną wiec automatycznie latwiej mi bylo ocenić dzieci czy ich jako calą rodzinę

Host dad jest zdecydowanie "zabawnym" i bardzo wyluzowanym człowiekiem , jestem prawie pewna ,ze nie bede miala problemu zeby z nim sie dogadać , łączy nas milosc do tej samej muzyki czy podrozowania , co tez zapunktowalo

Dzieci Dylan 1 - jest na etapie wspinacznki WSZEDZIE ale wydaje sie slodkim chlopcem - trzeba bedzie miec na niego oko , Brynn 2,5 wydaje sie ulozoną dziewczynką .

Kiedy poprosilam ich a dokaldniej host mom zeby mi wiecej powiedzila o swojej rodzinie dostalam 3 stronicowy list co sprawilo mi duża przyjemność , dostalam zdjecia swojego pokoju lazienki domu itd. Mam odczucia ,że chca mnie zebym zyla z nimi a nie obok nich co jest fajnym uczuciem ale jak mowilam wczesniej przekonamy sie jacy sa na prawde w listopadzie

Wiem ,że to luksus ,że znalazlam rodzine po 4 dniach ale na poczatku mialam watpliwosci glownie ze wzgledu na to ,ze byli moim pierwszym matchem wiec balam sie ,że jest za pieknie

I tak jak dziewczyny mowicie znalezienie rodziny to bardzo indywidualna sprawa wiec głowa do gory i duzoo cierpliwosci !

Johnson > 24-09-2013, 17:14

Hej

U mnie wszystko w porządeczku

Iszego dnia oficjalnej pracy zaspałem

jeżeli ktoś jest zainteresowany, mogę podać bloga na privie

karolinkaa77 > 24-09-2013, 19:41

Ja chce !

Baskah > 24-09-2013, 20:00

Ja chceee. Z mila checia sobie poczytam. Trzymac kciuki! Jutro Londyn do mnie dzwoni!

m jak monika > 24-09-2013, 20:22

gratuluje ! Rodzinka w 4 dni, niesamowite :O

ja na mój PF czekałam z miesiąc? Coś takiego

troszkę się już denerwuję spotkaniem w ambasadzie ale przecież musi byc dobrze

Też dopiero założyłam bloga, stwierdziłam że fajnie jest mieć coś takiego będąc tam, zawsze to jakaś odskocznia

gdyby ktoś chciał poczytać te bzdury to zapraszam

http://z-pamietnika-au-pair.blog.pl/

Divertissante > 25-09-2013, 1:00

karolinka, 4 dni to na serio super extra mega wypas luksus i spelnienie marzen! zwlaszcza ze to pierwszy match! genialna rodzinka, jak wynika z opisu, normalnie pozazdroscic!

women, zgadajmy sie na prv czuje, że możesz być dla mnie podporą, której potrzebuje

sushi mam to samo, tyle, ze ja juz pekam! xd

johnson, pozdrawiamy z jesiennej polski ! a twojego bloga sama odnalazlam xd

monika, to kiedy lecisz??

a tak ode mnie: jesli zaczelo mi sie wszystko tutaj walic, to czy znaczy to, ze niedlugo wyjdzie slonce, znajde PF i uciekne jak najdalej?????????? serio, jest mi zle, strasznie cholernie zle, ze az wstyd przyznac. i wydaje mi sie ze wlasnie dlatego jestem tez taka niecierpliwa...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia