• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

m jak monika > 15-09-2013, 18:14

Lecę do Maryland a dokładnie Glen Burnie, rodzina jest super mam bliźniaków 6 latków i dziewczynkę 4 letnią może być wesoło

patik > 15-09-2013, 20:09

Ja miałam fajną metodę na ustną maturę z polskiego ( Boże, 3 lata temu ;o ).

Mianowicie ... nie miałam pracy. Serio, nie napisałam w ogóle i miałam tylko luźne kartki i notatki. I miałam pewność, że niczego nie zapomnę

doti > 15-09-2013, 21:05

muszę się pochwalić (!!!) mam 1wszego matcha - nic tak nie cieszy jak mail od pierwszej rodzinki Mieszkaja 25mil od Washington i mają 3ke dzieci.. Wkrótce Skype to sie okaże jacy są ) aleeeeeee sie jarrrrrrRrrram

Sushi > 15-09-2013, 23:03

Niestety i w takim programie mogą zdarzyc się dziwne i podejrzane sytuacje wiec sprawdzają tak jak chcą. Każda osoba z okienka jest inna. Nie wiadomo na kogo się trafi. Mnie też pytała o referenecje. W sumie to nie spojrzala na moje dokumenty. Ani referencje ani umowę. Wyjełam je z teczki ale spojrzała się na nie i powiedziała, że nie nie ona woli żebym ja opowiedziała, bez papierków. Plus oczywiście te prawa dotyczące różnego rodzaju wiz i pełno potrzebnych informacji. Ledwo coś tam preczytałam a tu niespodzianka "niech Pani mi opowie co Pani zapamiętała z TEJ kartki.." :O i od czego by tu zaczą:p

Dziewczyny nie martwcie się dobrze będzie. Trzeba pójśc pewnym siebie i nie stresowa tak (chociaż chyba się nie da) ale przygotowanym na pewno trzeba byc.

Ciszę się za wasze roomy i trzymam kciuki za rodzinki

Divertissante > 16-09-2013, 0:28

patik, ja tez nie mialam pracy! wybralam taki temat, zeby moc swoimi slowami wszystko przedstawic, same znane mi dobrze ksiazki (i lubiane xd) wiec teoretycznie powinnam tam pojsc na pelnym lajcie... ale oczywiscie teoria rozni sie nieco od zycia, takze brak jezyka w gebie ale poszlo bardzo dobrze, moge byc zadowolona z siebie wiec i tym razem tak bedzie ^^ - moze stres dodaje mi podswiadomie odwagi ??? kto to wie...

na kogokolwiek trafie... blagam, niech da mi wize )

balbina > 16-09-2013, 1:01

ale ta cała rozmowa z konsulem wyglądała na normalną, nic dziwnego, że się o to pytał, bo musi sprawdzić, czy rzeczywiście jedziesz do tej rodziny, czy to nie jest tak, że nawet nie znasz tych ludzi, nigdy z nimi nie rozmawiałaś, i po prostu chce się na siłę dostać do USA

m jak monika > 16-09-2013, 1:49

hej doti a jak dokładnie nazywa się miasto? powodzenia !!

patik > 16-09-2013, 11:09

Balbi, w sumie grunt, że wiza jest w paszporcie! Jak wiemy naprawdę rzaaadko zdarza się, żeby ktoś w rezultacie jej nie otrzymał

M jak Monika - gratuluję, fajny wiek dzieci !

Doti - dawaj znać jak po Skype ! Powodzenia !

Divertissante - czemu mnie to nie dziwi ;p

doti > 16-09-2013, 20:54

M jak Monika: Chantilly, Virginia . A dzisiaj... NOWA rodzinka!!! WOW WOW WOW. Jestem w szoku! 2gi match!!

teraz 2ka dzieci, są z Chestnut Hill, Massachusetts. ale jakoś szału nie ma.. Z obiema rodzinkami umawiam się na skypa - PO oczywiście powiem jak było ) buziaki

doti > 17-09-2013, 0:39

Ok. jestem po skypie z 2gą rodzinką (pierwsza narazie nie określiła się kiedy chcą rozmawiac..)

i tak jak szału nie było po przeczytaniu ich aplikacji ... to po rozmowie z HM caaaałkowicie stwierdzam jest SZAŁ !! !! !!

bardzo pozytywna kobitka, konkretna dzieciaki 14miesiecy i 6lat (szkoła 8-16) w czwartek następny Skype - już z HD

noo to jak mi tak dobrze idzie to może jutro jakiś match z californi, bo w Bostonie to zimnoooooooo )

A jeszcze musze dodać że to wszystko (haha ok 2 matche) bez filmiku w aplikacji ...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia