• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA wrzesien/ październik?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA wrzesien/ październik?

• USA wrzesien/ październik?
  • Re: USA wrzesien/ październik?

Victoria > 31-07-2010, 23:05

Marysiu, gratulacje! I jak poszlo?

martyna > 01-08-2010, 0:04

ta rodzinka o której pisałam ostatnio nie daje za wygraną. Właśnie dostałam maila od ich operki, żebym zmieniła zdanie, że rodzina jest świetna i nie traktują jej jak pracownika tylko członka rodziny. Mówi, że im na mnie zależy. Ponoć hostka pracuje w domu i czasami jak się ją poprosi to daje piątek wolny jak się chce gdzieś jechać. Zadałam jej kilka pytań i czekam na odpowiedź. Jestem w kropce. nie wiem co robić!! może to znak, że mam jechać?

Victoria > 01-08-2010, 0:37

Martyna, jak sa fajni, to moze powinnas sie zdecydowac? Moze i 45 h to duzo, ale ja przypuszczam ze wiele rodzin mzoe mowic na poczatku, ze au pairki beda pracowac mniej niz to 45 h a w koncu pozniej moga chciec wiecej (?)

Niby sobota zajeta to troche lipa, ale ja mysle ze jak nie ma jakiejs godziny policyjnej to nie szkodzi. I ten piatek wolny czasem? To widac chca pojsc na reke.

Ale ja mysle, ze tak to jest ze biuro naciska na au pairki, zeby wybraly rodzine (nie na odwrot oczywiscie) - w koncu to oni placa i agencjom na nich zalezy...

martyna > 01-08-2010, 0:40

tyle ze cc sie nie odzywa, to ich operka mi napisała że mam się zastanowić bo rodzince się spodobalam...

Victoria > 01-08-2010, 0:45

CC w weekendy chyba niestety nie pracuja.

a co moi ich au pairka? to dobrze jak juz jakas rodzinka miala au pair, wiec sa obeznani itd. mysle ze to duzy plus ze ktos Ci moze powiedziec, jacy naprawde sa

martyna > 01-08-2010, 0:51

no ona ich zachwala, aktualnie czekam na maila od niej. Nie spodziewałam się, że tak im zależy... myślałam że znikną dziś...

Victoria > 01-08-2010, 1:07

To chyba dobry znak! Moze maja dobre doswiadczenia z Polkami? a ich au pair skad jest?

martyna > 01-08-2010, 1:11

columbia

maria_kujpom > 01-08-2010, 9:09

Nie myslalam, ze zdecyduje sie na drugi match- ale maja w sobie to cos co czlowieka do nich przekonuje.

Martynko musisz sie zastanowic, w kazda sobote bys pracowala? czy tylko co jakis czas?

karolinka > 01-08-2010, 10:14

to nie zalezy od agencji, czy pracuje sie w weekendy czy nie... przeciez schedule dostajesz od rodziny.. czasem rodziny wymagaja, zeby operka pracowala czasem w weekendy a w zamian maja jakis dzien w tygodniu.. czasem sie zdarza, ze babysitting macie wieczorem w piatek lub sobote..

martyna zastanow sie dobrze, czy czujesz, ze to TA rodzina.. bo jak masz sie pozniej stresowac i smucic sie to nie ma sensu.. pamietaj, ze masz spedzic z ta rodzina najblizszy rok, a jak cos nie wyjdzie, zebys sie nie stresowala rematchem..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia