-
-
Re: NYC i okolice (New York, New Jersey i Connecticut)
adziszkowa > 20-08-2012, 21:55
Witam po raz kolejny ;P tym razem odezwała się do mnie rodzinka z Maplewood, New Jersey. Czy ktoś coś wie na temat tych okolic? Pozdrawiam -
kralowa > 21-08-2012, 5:28
Co do Maplewood-ja mieszkam zaraz obok-fajne miasteczko! Jest co robić, dobra pizza i meksykańska knajpa, do nyc 40 min pociągiemPolecam!
Aaaa i od czwartku jedna Polka tam będzie, a we wrześniu kolejna w South Orange -1,5 mili od Maplewood, więc dobra ekipa się szykuje! -
adziszkowa > 21-08-2012, 13:10
dziękuje za informacje! a wiesz może czy ten pociąg do NYC drogi? ile może kosztować? Generalnie rodzinka wydaje się super, ale nie mam do dyspozycji samochodu. Wiesz może czy w tym rejonie funkcjonuje dobry transport publiczny? Wszelkie informacje mile widziane -
kralowa > 21-08-2012, 17:03
Ja też nie mam auta i żyjeCo do transportu publ to ja używam jedynie pociąg. w dwie strony to jest 16$ z Maplewood. Nie jest to mało ale do nyc autem i tak nie pojedziesz ;p Więc jest to w miare tani środek transportu
Maplewood jest małe, możesz zapytać ich o rower np. -
adziszkowa > 21-08-2012, 17:06
napisze do Ciebie wiadomość prywatną jeżeli nie masz nic przeciwko -
agata.gda > 27-08-2012, 4:50
Hej. Od wczoraj mieszkam w New Rochelle, NY (ok.30 min od NYC). Szukam kogoś kto chciałby się spotkać, pogadać, pojść gdzieś, porobić cokolwiek. Moze być wszędzie gdzie dojeżdża pociąg no i oczywiście też w NYC. Jestem wolna wieczorami i w weekendy. Będzie mi baaaaaardzo miło jeśli ktoś się odezwie.
Powodzenia!- dla wszystkich -
izzieem > 28-08-2012, 3:27
A czy ktoś mieszka w Westport, CT? -
blonde > 28-08-2012, 11:45
Ja będę w Stamford, to całkiem blisko -
izzieem > 28-08-2012, 16:56
No właśnie mam rodzinę z Westport i jeśli rodzina się zdecyduje to tam lecę. -
blonde > 28-08-2012, 17:10
O to bardzo fajnie! Cieszę się, że udało Ci się znaleźć rodzinę, bo byłaś w rematchu, prawda? No z Westport do Stamford jest jakieś 20min, a do NYC około godziny więc to bardzo fajna lokalizacja. Ja przyjeżdżam za tydzień, we wtorek, ale jeszcze szkolenie i pierwsze szalone dni u rodzinki... ale mam nadzieję, że uda nam się spotkać