-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
Beatryczeee > 28-01-2014, 19:03
No i ja właśnie znalazłam swoją idealną rodzinęMiesiąc na Miniorce, udało się. Jeszcze doszlifujemy szczegóły i zacznę chyba odliczać xD Cudowni są, naprawdę. Można się zakochać w tej rodzinie, mega ciepłe osoby -
pariolla > 28-01-2014, 19:58
zazdroszczę!ja mam kontakt z kilkoma rodzinami z okolic Madrytu ale zobaczymy czy coś wypali wczoraj nawiązałam kontakt z jedną au pairką, która szuka kogoś na swoje miejsce i zapowiada się całkiem dobrze, czekam na kontakt od jej hostów. -
Gosia1423 > 28-01-2014, 21:25
Ja swoją rozmowę na Skypie prowadziłam w języku hiszpańskim, mówili do mnie biorąc na poprawkę fakt, że to nie jest mój język ojczystyKwestię wynagrodzenia itp rozegrałam w ten sposób, że podczas drugiej czy trzeciej wiadomości na APW, na pytanie czy mam jakieś pytania, zapytałam o to jak ma wyglądać moja praca, godziny, obowiązki. Tym samym wymusiłam odpowiedź o wynagrodzenie i warunki Na prawdę nie wygląda to dobrze, gdy podczas rozmowy z potencjalną host rodziną wychodzi na to, że jedyne co nas interesuje to pieniądze i to jak będzie wyglądał nasz pokój. Owszem jest to ważne, ale często zbyt bezpośrednie pytania przekreślają nasze szanse, dlatego nie robi się tego na początku "znajomości", tylko w inteligentny sposób "wymusza się", żeby host rodzina sama o tym napisała -
Cassie > 30-01-2014, 9:27
Ja też próbowałam pokierować rozmową tak, żeby sami powiedzieli mi wszystko na temat pokoju i pieniążków.
W sumie to jak się dowiedziałam, że osobne mieszkanie to pomyślałam "no scam jak nic ! " , ale pieniążki okazały się realne, więc pisałam z nimi dalej .
Potem skype, poznanie dzieciaczków. Było fajnie -
pariolla > 31-01-2014, 1:03
jeeejku, znalazłam świetną rodzinę. modlę się by wypaliło. pochodzą z Anglii, tymczasowo mieszkają w Hiszpanii. i część wakacji spędzają w Anglii dokąd także mnie by zabrali.. *-* -
prettyvisitors > 15-02-2014, 21:32
pariolla, i jak wyszło z tą rodzinką?
Ja dzisiaj rozmawiałam ze swoimi dziewczynkami i mam dobre przeczucia. Są gadatliwe, uśmiechnięte, a starsza dobrze radzi sobie z angielskim. Ehh, nie mogę się doczekać powrotu do Madrytu (: -
pariolla > 16-02-2014, 21:27
Póki co nadal kontakt mailowy.. Przesłali mi adresy mailowe do poprzednich au pair, napisałam do nich i potwierdziły że rodzinka świetna. Poprosili o referencje charakteru od jakiegoś mojego jakiegoś nauczyciela bo jeszcze nie byłam au pair. Jestem w trakcie załatwiania. I wstępnie umawialiśmy się, że w ten weekend porozmawiamy na skype, ale się nie odezwali więc może czekają na referencje. Muszę załatwić, ale w sumie nie wiem jak to ma wyglądać. Myslałam o tym, żeby podać ich maila mojej nauczycielce i żeby ona im wysłała wiadomość, ale nie wiem czy tak by było okej.. -
cookiemonster > 01-03-2014, 19:31
Hej,
Jest zna ktoś może okolice Vic? Piszę z rodziną z wioski w tamtym rejonie (6 km do Vic, 60 do Barcelony) i zastanawiam się czy to nie za daleko od cywilizacji? Ile kosztuje transport- np. pociąg z Vic do Barcelony? Co można robić w Vic- nie zanudziłabym się na śmierć?Chciałabym mieć gdzie wyjść, z kim się spotkać. Może ktoś planuje tam być w wakacje?
-
Cassie > 01-03-2014, 21:29
Ja jednak mimo wszystko nie polecam wiosek.
Nie wiem jak tam jest ,ale ogólnie transport jest dość drogi w Hiszpanii . Przynajmniej jak na kieszonkowe au pair .
Z tego co sprawdziłam to z Vic do Barcelony w jedną stronę zapłacisz 6,15 . Sprawdź tutaj :
http://www20.gencat.cat/portal/site/rodalies -
Cassie > 01-03-2014, 21:44
Planujecie jakieś podróże po Hiszpanii ?
Ja chciałabym zwiedzić więcej niż rok temu i w planach mam :
-Bilbao
-Donostia
-Pamplona
-Madryt
-Valencia