• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Baskah > 04-09-2013, 9:15

Mysle ze przedluzanie nie wchodzi w gre. Chociaz nigdy sie nie wie na 100% co bedzie za rok. Zobaczymy. Ale pomysle ba poczau musze sie zglosic i zobacYc czy beda chetni

Johnson > 05-09-2013, 14:02

Chciałem się pochwalić ,że dostałem wizę!!

sylwia_sp89 > 05-09-2013, 14:52

Cześć wszystkim

Jestem tutaj nowa, choć już jaki czas przeglądam tę stronkę i muszę przyznać, że jest bardzo pomocna 26 sierpnia otworzyli mi room w agencji Au Pair in America i 3 września odezwała się hostka. Dodam, że jestem w programie Extraordinare, gdyż ukończyłam studia pedagogiczne. Jak do tej pory rozmawiałyśmy tylko raz przez tel i parę maili, ale mam pewne wątpliwości. Kobieta jest bardzo miła matką trójki dzieci: chłopca (6 lat) i dwóch dziewczynek (3 latka i 1,5 miesiąca). Dla najmłodszego dziecka mają zatrudnioną pielęgniarkę, która będzie się nim zajmować do ok. 4 miesiąca życia. Poza pielęgniarką mają też gosposie, która przychodzi w pn, śr i pt na ok. 4 godz. Hostka od razu zaznaczyła, że często lata na Florydę w sprawach biznesowych, więc będę "zmuszona" latać tam z nią, żeby zająć się dziewczynkami bo chłopiec zostaje na ten czas z ojcem. Generalnie jest bardzo miła, oferta wydaje się super, dodatkowo nasz styl życia raczej się pokrywa, jednak jest jeden problem - nigdy wcześnie nie mieli Au Pair!!! Co prawda mieli nianię przez 8 lat, ale to nie to sama. Dla mnie również będzie to pierwszy wyjazd, więc podchodzę do sprawy delikatnie. Co o tym sądzicie? Ona nawet nie wiedziała, że ja będę tam uczęszczać na kursy, ale jutro przychodzi do nich babka z agencji więc może ich doinformuje. Ratujcie i doradzajcie!

Dodatkową sprawą jest lokalizacja - Rowayton, CT (ok. 40 mil od NY). Strasznie bogata miejscowość, ale bardzo mała (tylko 4 tyś. mieszkańców). Nie chcę utknąć gdzieś na rok. Może ktoś z Was już tam był, bądź jest i może mi co nieco sprawę przybliżyć?

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi

Baskah > 05-09-2013, 15:47

Gratulacje z kazdym takim postem wierze ze i mi sie uda

juja > 05-09-2013, 22:52

Johnson gratuluje

Baskah > 06-09-2013, 0:11

Sylwia chociaz bardzo bym chciala to ci nie pomoge.

Jedynie w sprawie 1 au pair to slyszalam ze to dobrze bo rodzina bardzo starasie przestrzeggac planu.

Divertissante > 06-09-2013, 0:49

Karolinka osobiscie jeszcze nad tym nie myslalam (wciaz czekam na akceptacje z APC), ale wydaje mi sie, ze chyba kazde pytanie jest wlasciwie, w koncu masz spedzic z hostami caly rok

Baskah serio ciezko mi cokolwiek powiedziec, ja nawet osobiscie nie wiem, czy zostane na 13 miesiac, chociaz bardzo bym chciala! - wszystko zalezy czy od razu po powrocie pojde na studia, czy jednak cos innego mi wpadnie do glowy (chociaz juz na dzien dzisiejszy mam kilka alternatyw ) A chetni na bank sie jacys znajda! Trzeba myslec pozytywnie

Johnson moje gratulacje

Sywia niestety nic madrego mi na mysl nie przychodzi, sama jade pierwszy raz i tez niewiele wiem. Chociaz baskah moze ma racje?

A ja czekam i czekam i już doczekac sie nie moge xD

Bańka > 06-09-2013, 3:03

Hej. Dziewczyny,

I te starsze i te nowsze Powodzenia w szukaniu wymarzonych rodzin. Ja już ok. 3 tygodnie jestem z moją rodzinką na Brooklinie. Na razie wszystko jest ok.

Weekendami zwiedzam NYC, powoli myślę o pojechaniu trochę dalej.

Pozdrawiam wszystkich

sylwia_sp89 > 06-09-2013, 10:53

Dziekuje za porady

Chyba sie jednak na nich zdecyduje. Na poczatku bylam troche wystraszona tempem (pierwsza rodzina, pierwsza rozmowa i juz akceptacja), ale wczoraj zglosily sie kolejne 3 rodziny, wiec mam porownanie. Jesli nic sie nie zmieni, to w poniedzialek zglaszam rodzinke w agencji

Czy ktoras z Was wybiera sie w okolice Rowayton, CT? To jest ok. 6 mil od Stamfordu i 46 mil na polnoc, wzdluz wybrzeza od NY.

Johnson > 06-09-2013, 19:03

Update

2 dni czekania i paszport z wizą w środku już jest w moich rękach

Równy tydzień do wyjazdu z domu/ potem 3 dni wawa....i żegnaj polsko/europo
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia