-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
idril > 14-08-2007, 22:21
moje w domu (nie pytajcie :oops: ) to sa takie ze maluje najpierw na koszulce (takiej co sie w nia katki wklada nie do noszena na sobie, nie ubranie) czarna obwodke. to jest czarna gestniejsza farba. czekam na jej wyschniecie. i wypelniam ja kolorami innych farb. czekam na wyschniecie. i odklejam to z koszulki (latwo sie odkleja tylko trzeba uwazac zeby ta cieka warstwa farby sie do sie ni podsklejalam miedzy soba) i sie przykleja na szybe.
ja mam takie, ale nie wiem o jakie chodzilo mojej poprzedniczce
co do ksiazeczek to moze byc chyba ze znajdzesz takie miekkie ksiazeczki i bez liter. tj. bo co im po polskich chyba ze po ang. znajdziesz czy po jakiemu tam ci potrzeba.
co do domina to ja nie wiem, to jest ogolno dostepne; puzzle niby tez ale nie jest powiedziany ze znjada taki sam obrazek w swim kraju.
a mam pomysl na domino.
moze byc takie z obrazkami wiesz domek do domku. biedronka do biedronki itd.
co do alkoholu dla hostow to u mnie ten pomysl by nie przeszedl bo moi sa abstynentami. tzn. nie calkowitymi ale nie pija alkoholu tak jak np. wino do obiadu czy kolacji czy drinka wieczorem przy ogladaniu filmy/ czytanie ksiazki.
host ostatnio przez dwa dni meczyl jedno piwo. -
Karolina_c > 14-08-2007, 22:36
tez to robie na koszulkach foliowychale jak juz obrysuje ksztalty czarnym i chce kolorowymi to najpierw na srodku jakiegos fragmentu robie wielka kolorowa krope i rozprowadzam patyszkiem albo wykalaczka, bo inaczej za duzo wchodzi na czarne... -
idril > 14-08-2007, 22:44
a ja mam z dozownikiem takie farbki i nawet jak wejdzie na czarne to po zaschnieciu na czarnym robi sie przezroczyste i widac tlyko czarne w tym miejscunormalnie niepogadasz! -
tweety > 15-08-2007, 0:10
A ja my?lałam, że takimi farbkami to odmalowuje się wzór z kalki która jest, ale od razu na szybie i uzupełnia się go innymi farbkami :? -
Karolina_c > 15-08-2007, 14:29
no ja niby tez mam z dozownikiem, ale lubie jak jest perfekt :lol:
nie no na szybie? jak? pionowo? no chyba, ze nie na oknie. ja wzorek klade pod folia -
asiafrugo > 15-08-2007, 14:38
ja swoim dalam wodke(host sam prosil o wodke bo on lubi probowac, w sumie wszystko, z innych krajow - na polce w living room ma pelno buletek z alkoholami z innych krajow - moja wodka byla drugim polskim trunkiem bo on juz mial Wisniowke od kolezanki polki), album o moim miescie (sasiadka pracuje w Urzedzie Miasta i mi dala za darmo album po angielsku :lol: ) , 2 latkowi ksiazeczko-puzzle (5 ukladanek) bardzo ladne i jedyne 15 zl a 4 miesiecznej male sloniki do kapieli - ja sie nie wykosztowalam bo tanie bylo wszystko a im sie podobalo :wink:
nie ma co sie wysilac na prezenty dla host rodzin chodzi tylko o cos malego symbolicznego, zeby w razie co za duzo nie zalowac ze sie wydalo na NICH kase :wink:
a propo tych farbek....ja robie na koszulce tak jak Idril - najpierw kontury a jak wyschnie to wypelniam kolorami i 24 h odklejam i na szybe - ale jak cos robilam np na ramce do zdjec to robilam od razu na szkle - wiadomo :wink: -
WAMPIREK > 15-08-2007, 15:29
A ja daje moim hostom : Hostowi : wódkę (DĄBOWA) , Hostce : słodycze (bombonierka,ptasie mleczko), a dziecku (3latka) : kredki i takie dwie fajne ksiazeczki do kolorowania ,wycinania ,przyklejania i slodycze ... -
tweety > 16-08-2007, 0:41
Więc zdecydowałam, że dla hostów: wódka (nie wiem jeszcze która, czy Żubrówka czy Pan Tadeusz ew Chopin), album o Polsce (w planach do kupienia bo jeszcze go nie mam), dla chłopców: wycinanki i inne "robótki" męskie o żołnierzykach, piłce nożnej i dinozaurach, dla małej 14-mies. dziewczynki miękk? kostkę z dzwoneczkiem w ?rodku i obrazkami zwierz?tek na niej. Kostkę można używać w k?pieli jako zabawkę. Dla wszystkich wezmę słodycze: krówki, czekolady Wedla, toruńskie pierniki i chałwę. Dodatkowo kupiłam Bawiblok 2. Jest to "ksi?żka", w której jest mnóstwo zabaw na rysowanie szlaczków, kolorowanie, dopasowywanie kształtów, zgadywanie itd. Z tego zamierzam z nimi korzystać w wolnym czasie
Mam jeszcze pytanie: czy pakowały?cie jako? specjalnie te prezenty? Czy dawały?cie je tak jak kupiły?cie w opakowaniach? Bo my?lałam, by dać je do np do papierowych torebek (oczywi?cie na miejscu je włożę do torebek ). Co radzicie? -
asiafrugo > 16-08-2007, 1:15
Wampirek ja tez dalam hostowi Debowa - mowil ze mu bardzo smakowala :wink: -
salisee > 16-08-2007, 3:18
ja kupilam album o polsce- po polsku i angielskudla 4 alatka ilustrowany slownik polsko- angielski dla dzieci a dla 2 latka poslkie bajki po angielsku
byli w niebo wzieciwszystko zapakowalam w torby