• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Mam Maching :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Mam Maching :)

• Mam Maching :)
  • Re: Mam Maching :)

kamysia > 09-05-2009, 14:34

.

Marta85 > 09-05-2009, 15:52

Dominikan umow sie chociaz na rozmowe!!! To w koncu Kalifornia i tylko 2 dzieciaczkow ja miaalm duzo propozycji od rodzin z 4 i 5 dzieci...

Yoanna > 09-05-2009, 17:39

san ramon... ib_iza i jojo tam byly ladna okolica

dominikan@ > 09-05-2009, 17:51

Johnson wiesz co dostaje dużo ofert więc wybrzydzam gdybym ich nie miała to z pewnością bym nie wybrzydzała tylko brała to co by się napatoczyło Nie wiesz jak ważna jest lokalizacja bo nigdy nigdzie nie operowałeś wiec w sumie w tym przypadku twoja opini wogóle nie biorę pod uwagę A co do lokalizacji to ja nie zmieniam jej co tydzień tylko zawsze chciałam być w NY i nic tego nie zmieni. I to absolutnie nie chodzi o żaden szpan bo 80% moich znajomych nie wie że byłam tyle czasu w Anglii a obecnie prawie nikt z nich nie wie że wybiera się do USA. I niechce żeby wiedzieli.

Ps. Kiedyś też zgodziła bym się na jakąkolwiek rodzinę bo większość rodzin niestety odrzucało mnie z powodu języka. Teraz kiedy mam świetne referencje od angielskiej rodzin (na które harowałam jak wól rok czasu) całkiem dobry angielski to uważam że mam prawo sobie wybrzydzać do woli.

Johnson > 09-05-2009, 18:00

Nie musisz brac mojej opinii. Akurat mieszkalem po 2-3 miesiace w paru krajach, i wiem jak lokalizacja wplywa na to jak sie pracuje. Cieszy mnie to ,ze masz wiele ofert, no i jak chcesz to wybrzydzaj

dominikan@ > 09-05-2009, 18:01

Co innego mieszkac 2- 3 miesiące za granicą (jako nie au pair) a co innego mieszkać rok jako au pair!!!

Johnson > 09-05-2009, 18:03

I tak najwazniejsi sa ludzie

dominikan@ > 09-05-2009, 18:11

Kamysia w sumie niewiele wiem na temat tej rodziny. Dostałam tylko krótki list. To dopiero druga propozycja z Proworku wiec zobacze jak będzie dalej (bo w sumie 2 propozycie w ciągu 3 czy 4 dni to nie tak źle). Wiem tylko tyle że musiała bym pracowac od 8 do 17 od poniedziałku do piątku(bo oboje rodzice pracują na cały etat). Nie podoba mi sie bardzo to że różnica pomiedzy dzieciakami jest w sumie mała a ponadto musiała bym być z nimi non stop od tej 8 do 17 bo dzieci nie chodzą do preschool!!! Więc wydaje mi się że to troche duzo przez 9 godzin non stop być z 2 dzieci w takim wieku.

Johnson - tak tak no pewnie i ty zamierzasz przez 2 rozmowy tel + kilka maili poznac że to ta rodzina dla której chcesz pracowac bo byli mili i zapytali How are you

kamysia > 09-05-2009, 20:52

.

dominikan@ > 09-05-2009, 21:24

Nie nie o to chodziło Kamysia tylko o to że tak naprawdę nie wiemy do kogo jedziemy bo przez tel prawie każdy się wydaje fajny Jeśli jakas au pairka przypadnie rodzinie do gustu i będzie im na niej zalezało to jest chyba oczywiste że będą dla niej mili i wogóle. Chodzi o to że nie jesteśmy w stanie tak naprawdę stwierdzić na podstawie kilku tel czy maili czy ta rodzina jest naprawdę ok. Dopiero po przyjeździe na miejsce, po pierwszych starciach się o tym przekonamy Wiec wybieranie rodziny na podstawie "Mili się wydają" jest jeszcze głupsze od wybierania rodziny napodstawie jej miejsca zamieszkania!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna