-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
roark > 27-02-2013, 11:42
[quote name="magda-lenka"]Witajcie,
jako, że 21 maja wracam już do Polski (kiedy ten rok zleciał?;-)), pomagam mojej host rodzinie znaleźć nast. aupairkę.
Poza tym prawdopodobnie 1szy tydz nowa aupair spędzi ze mną, więc wszystko pokażę też na miejscu[/quote]
Madz oni chcą na połowę maja -
madz > 27-02-2013, 11:54
Boze to nie wiem co mi sie z poczatkiem kwietnia ubzduralo :p
Ale i tak pozno szukaja :p takie mam wrazenie :) -
roark > 27-02-2013, 12:57
Madz z tego co się orientuję to są jeszcze rodziny, które na początek kwietnia szukają więc połowa maja to wcale nie tak późnoWiększość rodzin z tego co zaobserwowałam szuka au pair z 2-3 miesięcznym wyprzedzeniem. SZOK, że niektóre rodziny już na wakacje szukają Albo tak jak Dominika miała już w styczniu rodzinkę na lipiec -
madz > 27-02-2013, 13:52
No ja też w styczniu miałam final match na ostatni weekend czerwca.
No niby tak, ale mają przynajmniej już agencję. To mnie trochę dziwi. Bo chyba w końcu Magda jest w jakiejś agencji, a pisze że rodzina nie jest z żadną związana. -
roark > 27-02-2013, 14:01
Teraz jest w APiA -
Jarzebinka > 27-02-2013, 14:57
Madz, pewnie po prostu chcą znależć odpowiednią AP i wszystko jedno im z jakiej agencji -
DominikaDomi > 27-02-2013, 18:56
Ja tez liczylam, ze znajde rodzine na lipiec jakos w maju, a tu taka niespo. Niektore rodzinki szukaja pol roku wczesniej, a inne wlasnie 2-3 miesiace. -
magda-lenka > 27-02-2013, 19:52
@madz
zapewniam Cię, że są jeszcze "dziwniejsi" Amerykanie (Polacy i inne narodowości też), którzy np. natychmiast potrzebują opiekunki....
wybacz, ale doszukiwanie się podstępu w moim poście jest chyba trochę mało eleganckie i niezbyt stosowne, nie uważasz?
FYI: gdy byłam aupairką w USA 6 lat temu, swoją host rodzinę znalazłam na stronie great aupair i jak oni dowiedzieli się, w jakiej jestem agencji, wtedy WSTĄPILI DO TEJ SAMEJ; tym razem na tej samej stronie mój profil znalazła koordynatorka z APiA
taką drogę też doradziłam moim obecnym hostom -gdy zwiążą się umową z jedną firmą, mogą stracić kogoś fajnego, kto jest w innej.
logiczne?
nigdy nie powiedziałam, że moja host family jest idealna, ale ze mną zmatchowali się po 2 dniach od podpisania umowy z agencją (jestem wybredna, z bardzo dużym dośw i szukałam kilka miesięcy odpowiedniej rodziny); jestem przekonana, że jak już wybiorą agencję to w przeciągu tyg będą mieć aupairkę...
napisałam o tym na forum tylko dlatego, że być może któraś z Was byłaby zainteresowana.
nie przewidywałam, że na tym forum wszelka forma pomocy to już scam -
magda-lenka > 27-02-2013, 19:54
[quote name="Jarzebinka"]Madz, pewnie po prostu chcą znależć odpowiednią AP i wszystko jedno im z jakiej agencji[/quote]
dokładnie -
magda-lenka > 27-02-2013, 19:56
[quote name="madz"]No ja też w styczniu miałam final match na ostatni weekend czerwca.
No niby tak, ale mają przynajmniej już agencję. To mnie trochę dziwi. Bo chyba w końcu Magda jest w jakiejś agencji, a pisze że rodzina nie jest z żadną związana.[/quote]
kontrakty z agencją aupair są roczne, nie dożywotnie