• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA styczeń / luty 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA styczeń / luty 2013!

• Wątek zamknięty
  • USA styczeń / luty 2013!
  • Re: USA styczeń / luty 2013!

bama > 13-12-2012, 12:40

Strasznie przykro mi, że z tą rodzinką z NY tak sie potoczyło. Od nocy na moim profilu jest rodzinka z Colorado i w sumie sama nie wiem co mam o niej myśleć, bo mają strasznie ubogą aplikację i dosłownie o wszystko będe musiała ich wypytać, z drugiej strony chyba wolałabym żeby zeszli z mojego profilu.

Majena > 13-12-2012, 19:39

Cześć dziewczyny ja podobnie jak Wy wybieram się w terminie luty/marzec ale zobaczymy jak będzie. Dziś właśnie miałam interview i o dziwo mówię po angielsku ! i to zrozumiale. Teraz tylko czekam na otwarcie roomu. Jadę z APiA i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń, a moja koordynatorka jest świetną dziewczyną Mówiła, że w okresie świątecznym rodziny mają najwięcej czasu na przeglądanie naszych aplikacji więc jest nadzieja pozdrawiam !

Jarzebinka > 13-12-2012, 22:03

A skąd jesteś? Napisz coś o sobie i swojej aplikacji. Ja też jestem w APiA i od kiedy mam open room miałam tylko jedną rodzinkę. Ale koleżanka, która jest starsza w ciągu kilku dni miała chyba z 6 rodzinek. Także, to chyba zależy od wieku i dobrej aplikacji ( chociaż i tak stawiam na wiek, bo aplikacje mam dobrą)

sylvia > 13-12-2012, 22:42

Tak więc oficjalnie mogę cieszyć się wyjazdem, gdyż dzisiaj uzyskałam wizę

Stres był ogromny, ale okazało się, że niepotrzebnie.

Zadano mi kilka prostych pytań i tyle.

Byłam w Krk więc jak ktoś chce coś wiedzieć jak to tam wygląda to chętnie pomogę

californiadreaming > 13-12-2012, 23:41

Super, gratulacje sylvia!

Majena > 14-12-2012, 1:12

Mam 25 lat (jeszcze) i to ponoć jest mój plus, bo rodzinki patrzą też na wiek. W aplikacji napisałam, że studiuję pedagogikę, miałam praktyki z młodzieżą i dziećmi zagrożonymi patologią społeczną. Opiekuję się od 1,5 roku małym chłopcem (obecnie ma 2.5 l ), prócz tego pomagam córce koleżanki w nauce. I pracuję jako barmanka czyli u mnie ciągle się coś dzieje To z doświadczeń.

Znajdziesz Soją rodzinkę trzyma kciuki !

Jarzebinka > 14-12-2012, 15:33

Pewnie tak, ale musze troche poczekac, dzis pojawila sie u mnie rodzinka. ale z 3 dzieci, w tym najmlodsze 2 lata. Takze raczej zrezygnuje, bo chcialabym max 2( boje sie, ze moge sobie nie poradzic)

No to na pewno bardzo szybko znajdziesz rodzinke, ja niestety z moim 19 letnim wiekiem troszeczke musze poczekac...

Majena > 14-12-2012, 16:39

Trzeba uzbroić się w cierpliwość 3 dzieci to już wesoła gromadka, tez bym miała obawy przed nimi

JoAna1208 > 14-12-2012, 19:10

Cześć Dziewczyny,

powiem wam, że coś z tym wiekiem jednak chyba jest ja mam 25 lat i dwa dni po otwarciu roomu miałam juz kilka rodzinek a w sumie po tygodniu miałam swoj perfect match i lecę w lutym a moja aplikacja nie była jakaś wyróżniająca się (nie miałam filmiku ani żadnych zdjęć super, wręcz z agnecji mi powiedziano że mogę mieć problem ze znalezieniem rodziny) a tu proszę wszystko się bardzo szybko potoczyło

Majena > 14-12-2012, 21:08

Super gratulacje!

Pobudziłaś moją nadzieję, że mnie równie szybko się uda Ja też nie mam filmiku i szczerze mówiąc nie chce go nagrywać. Wiadomo można się pokazać od tej idealnej strony ale po co, skoro można porozmawiać liczę na szczęście.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia