• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair Hiszpania:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Summer Au Pair Hiszpania:)

• Summer Au Pair Hiszpania:)
  • Re: Summer Au Pair Hiszpania:)

Cassie > 25-01-2014, 15:20

No super by było gdybyśmy się spotkały !

Jeśli uda mi się być w Zaragozie to w któryś weekend zapraszam do siebie , bo będę mieszkać sama , więc mogę przenocować i wgl

Ale to zależy czy wrócę do tej samej rodzinki

Beatryczeee > 27-01-2014, 16:41

Czeeeść! W sumie jak wszystko dobrze pójdzie to wyląduje od czerwca do sierpnia w Santanderze ( nie banku xD) więc jakbyście miały ochotę się spotkać to ja bardzo chętnie. Pierwszy raz jako au pair i trema taka ,że masakra, ale w sumie bardziej podekscytowana

Cassie > 27-01-2014, 19:23

Opowiadaj o rodzince !!

Miejscowość super ,ale szkoda że tak daleko ode mnie , haha;D

pariolla > 27-01-2014, 23:12

Ja mogę dopiero pod koniec czerwca, wcześniej mam sesję. Niby kilka dni ale robi różnicę

Beatryczeee > 28-01-2014, 0:51

Rodzinka ma dwójkę,  4. letni chłopczyk i 2. dziewczynka, więc coś czuję, że będzie co robić, haha Oczekują głównie rozmowy po angielsku i dotrzymania towarzystwa, wypełnienia im dnia etc. Generalnie mają dużo propozycji, a do mnie dobiła się kolejna rodzina z 17l. dziewczyną i 13. letnim chłopakiem, więc ta opcja byłaby jeszcze fajniejsza, ( nie żeby coś, ale dziewczyna jest w moim wieku xD)  tylko, że to już Miniorka i generalnie oczekują trochę innych układów, nawet nie wiem czy korzystniejszych. Tyle dylematów Pierwszy raz " au pair " więc w sumie nie wiem jak to wszystko jeszcze pozbierać   Zresztą, jak na razie chce spróbowac swoich możliwości, zrobić coś innego i spędzić świetnie wakacje. No i co poradzić, ale "szczeniak" ze mnie jeszcze Dopiero we wrześniu te upragnione "naście". 

Btw. czy was rozmowa z rodzinką tez stresuje? Nie mam na myśli pisania, bo to robię bez problemu, ale takie "skajpowanie" to mnie przeraża, chociaż znam naprawdę dobrze angielski.

ka.wa > 28-01-2014, 3:44

Ja się stresowałam skajpem, bo zakozaczyłam, że znam hiszpański i poprosiłam ich o rozmowę po angielsku (ojciec znał). W sumie chyba wyszłoby lepiej po hiszpańsku bo angielski kaleczył niesamowicie.
    Ale i tak wszystko poszło ok. To Hiszpanie, oni są zawsze wyluzowani! Jak coś to się uśmiechaj!

Cassie > 28-01-2014, 9:24

Mnie też stresują rozmowy na skype ! Całe szczęście z moją rodzinką jak 1 raz rozmawiałam na skype to była taka rozmowa na luzie bo już się zgodziliśmy na siebie itd . Więc było luźnie "cześć , co tam u ciebie etc.

pariolla > 28-01-2014, 17:46

Ja ma swoją pierwszą rozmowę za kilka dni i właściwie nie wiem o co pytać. Fakt, jest masa pytań które chciałabym zadać ale nie wiem czy nadają się na pierwszą rozmowę Wiadomo popytam o dzieciaki, zainteresowania i takie inne. Ale co z kieszonkowym itp. Raczej głupio pytać tak od razu..

Tak w ogóle, to strasznie nie lubię, gdy ktoś chce od razu rozmawiać na skypie. Wolę jednak wymienić kilka wiadomości i dopiero później gdy co nieco wiem o danej rodzinie, pogadać. Choć jeszcze takiej rozmowy nie było. 
    Zawsze albo coś nie pasowało, albo tchórzyłam

Beatryczeee > 28-01-2014, 17:54

Ja się boję, że stchórzę. Jak na razie powiedziałam, że pod koniec tygodnia się z nimi zgadam na skype, bo jak na razie mam pełno innych rzeczy do zrobienia i nie mam skypa- nie używam po prostu i nigdy nie był mi potrzebny. I tak, to samo- też jestem ciekawa takich spraw o które nie należy pytać za pierwszym razem, no ale to są kwestie kluczowe. Zreszta, sama jesteś dość otwarta więc jak coś robię to nie lubię takich dziwnych "barier", jestem szczera więc pyt o pieniądze z siebie wydusze, z trudem, no ale jednak

ka.wa > 28-01-2014, 18:49

Ej dziewczyny, bez przesady. Jedziecie tam, może nie do pracy, ale jednak będziecie się opiekować ich dziećmi i macie prawo zapytać o kieszonkowe. Może nie wypalcie z tym na samym początku rozmowy, ale pod koniec.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia