• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Sushi > 13-08-2013, 13:14

Ja w poprzednim biurze czekałam ponad 2 miesiące i rozmawiałam tylko z dwoma rodzinkami. Długo nikt się nie odzywał więc zmieniłam na drugą agencję. Jak tylko otworzyli mi profil to tego samego dnia już miałam pierwszą rodzinkę a za dwa dni drugą. I ta ostatnia to był strzał w dziesiątkę.

Też samotna matka z dwójką dzieci ale jak tylko się odezwała i widziałam jak się rodzinka zachowuję od razu poczułam to "coś". Mają takie same zainteresowania co ja więc obie z Host Mom byłyśmy wniebowzięte, że tyle mamy wspólnego i tyle zajęć będziemy robić razem zwłaszcza, że teraz w domu też się tym zajmuję. Poczułam, że to jest po prostu to i już podczas rozmowy PIERWSZEJ powiedziała, że ona chce MATCH. Po kilku szczerych mailach z HM dostałam info z agencji, że mnie wybrali Rozmawiałam z ich Au Pair obecną. Po dwóch latach jedzie zmienić wizę i wraca, prawie płakała jak mówiła o swoim odejściu. Widać było, że są zżyci.I tak oto jadę sobie w cudowne miejsce do super ludzi. Różnie to bywa ale tak jak powiedziała patik nie ma żadnej reguły. Różnie się czeka i różnie się wybiera. Ktoś może mieć 15tą rodzinkę idealną a ktoś pierwszą. Jestem tego samego zdania, że jak zaiskrzy i jest się pewnym to trzeba brać

Samotnych rodziców też nie trzeba się bać

patik > 13-08-2013, 13:34

Tak tak tak ! Dokładnie

Czyli już masz wszystko ogarnięte, pewne i tak dalej Sushi ? A gdzie i kiedy ;>

patik > 13-08-2013, 13:36

Aha ! Teraz widzę, że w listopadzie lecisz, ale przynajmniej masz już pewne ! A gdzie ?

constancelatek > 13-08-2013, 14:25

patik: AuPair Care

Sushi > 13-08-2013, 15:36

Lecę do NY a dokładnie na Long Island

Sushi > 13-08-2013, 15:39

constancelatek: też mam tą agencję, rodzinek całkiem sporawo rozmawiaj ze wszystkimi. czasami coś Cię zauroczy w którejś z nich podczas rozmowy i okaże się, że to to. Chicago spore miasto. Warto spróbować!

martie13 > 13-08-2013, 15:49

Myślę, że na każdą z nas czeka tam gdzies wymarzona rodzina Ja miałam tak samo, że rozmawiałam z poprzednią au pair, która była u swojej Host Family 10 lat! Powiedziała mi, że już nie wyobraża sobie wracać do Polski, bo tutaj tez ma rodzine (i chodziło również o byłą Host Family). Pracuje teraz na stałe w Bostonie jako nauczycielka i jest jej tam dobrze. Mówiła mi, że rodzina jest wspaniała i miała na prawdę duży wpływ na moją decyzję!

patik > 13-08-2013, 16:00

Też jestem z APC i mimo obaw całkiem sprawnie to funkcjonuje

Trzeba próbować, nawet rozmowa z rodzinką, do której nie mamy przekonania, jest dla nas jakąś formą przełamania się, zdobycia doświadczenia choćby z językiem czy pierwszym kontaktem

Sushi ! Jeśli moja Host Mama da mi jutro odpowiedź i zdecydują się na mnie, to też tam będę !

Sushi > 13-08-2013, 16:12

No co Ty Patik! ale super by było a kiedy miałabyś do nich lecieć jeśli Cię wybiorą?

patik > 13-08-2013, 16:32

Sushi, jeśli się uda to potrzebują au pair na koniec września

Ta miejscowość to Rockville Centre
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia