• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

niepodrodze > 09-08-2013, 12:04

You need to have about US$155 to cover the following items at orientation:

US$70 for optional New York City Tour

US$20 for Telephone Card

US$50 Baggage fees

A o co chodzi z kartą i tym bagażem?

carly15 > 10-08-2013, 10:48

Czasem linie ktorymi bedziesz leciec do rodziny pobieraja oplaty za bagaz a karta to chyba jak chcesz zadzwonic do rodziny ale to zezt od Ciebie

patik > 11-08-2013, 17:04

Martie! Gratuluję

I kiedy lecisz ? Masz już jakiś termin ?

Dziewczynki ja od niedzieli ( gdy otworyli mi room )miałam dwie rodzinki na profilu też, rozmawiałam już z jednymi i z drugimi i nie miałam nawet pojęcia ile emocji mnie to będzie kosztowało. Strasznie jestem miękka jeśli chodzi o takie sprawy i nie sądziłam, że podejmowanie takich decyzji będzie aż tak trudne ..

Jarzebinka > 11-08-2013, 21:14

Niektóre dziewczyny musiały płacic za bagaz tutaj w USA jak leciały do rodizn, ale jednak większość miała to wykupione przez rodziny. A Karty chyba nikt nie kupował, bo przeciez rodzina i tak później da Ci telefon!

martie13 > 12-08-2013, 0:54

Jeśli nic się nie zmieni to lecę 9 września Ktoś ma też taki termin??

Johnson > 12-08-2013, 1:05

martie13

Najprawdopodobniej ja

martie13 > 12-08-2013, 11:20

No to świetnie, na pewno poznamy się osobiście

Divertissante > 12-08-2013, 16:31

Cześć dziewczyny!

Ale mnie tu długo nie było... Wszystko przez wakacyjne wyjazdy Chcę jeszcze użyć przed wyjazdem i pcham się gdzie tylko mi finanse pozwolą Moje inter poszło chyba dobrze, nawet nie wiem, z którą z GAWO rozmawiałam - chyba z Izą. Trochę ciągnęła mnie za język, ale byłam tak zestresowana, że nie mogłam zebrać myśli Z CC było zabawniej - umówiłam się na spotkanie indywidualne i ogólnie sobie gadam z laska a ona mi nagle wyjeżdża, że od razu inter przeprowadzimy! Także zaskoczyła mnie, momentalnie stres, ale wyluzowałam i też chyba nie poszło najgorzej, skoro wzięli mnie pod swoje skrzydła Najbardziej mnie dekoncentrowały pytania w stylu "co zrobisz, jeśli..." albo "jakie zajęcia będziesz robić z dziećmi, kiedy pogoda nie będzie ładna..." ciężko było mi coś wymyślić, bo to przecież zależy od dzieciaczka co będzie chciał robić, na co będzie miał ochotę. No i w większości takie zabawy wymyśla się spontanicznie xD A nie analizowałam wcześniej pytań, które pojawiają się na inter.

patik: Ja jestem w GAWO i CC. W sumie w obu agencjach już mam wszystko załatwione, tylko czekam za ostatnią referencją i będę miała otwierany room w CC, z GAWO ciężej, bo muszę filmik nagrać, a ciągle brakuje mi na to czasu, albo zwyczajnie nie mam pomysłu ;/ Jeszcze dodatkowo praktycznie ciągle mnie w domu nie ma i już w ogóle wszystko mi się w czasie przesuwa... Napiszę do Ciebie na pw, musimy się koniecznie zgadac!

martie13 - widzę, że masz takie podejście jak ja też od razu po maturze startuje (tyle, że ja mam 20lat - technikum) ale też uważam, że teraz jest na to najlepszy czas, jeśli się teraz angielski ogarnie na maxa, to później można zająć się innymi językami no i z pracą w trakcie studiów lepiej Udało Ci się z tą rodzinką na maxa! I jeszcze spotkanie przed przyjazdem <3 Warto czekać, jak widzisz

Sushi > 12-08-2013, 18:46

Jak dziewczęta idzie Wam z rodzinkami? Niepodrodze gdzie znalazłaś rodzinkę? pamiętam jak interesowały się nami te same

Jeśli jesteście w Gawo i macie do wyboru IE albo APC polecam APC. W IE nie miałam rodzinek przez 2 miesiące. Zmeniłam agencję na APC i już pierwszego dnia po otwarciu profilu miałam rodzinki na koncie. Nie minął tydzień i wreszcie znalazłam mój perfect match ale co się naczekałam to się naczekałam

Co prawda dopiero początek listopada wylatuję ale jakby ktoś też wtedy leciał to niech da znać! Byłoby fajnie się zgadać.

juja > 12-08-2013, 18:57

martie13 ja lecę 9 września o 7 z Wawy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia