-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
carly15 > 06-08-2013, 19:32
Tak przelew normalny w kasie w okienku wplacilam
Te kody sa podany chyba dla tego ze czasem au pair jest z polski a np przebywa w uk i wtedy musi zrobic ten przelew zagraniczny i podac to wszystko ten kod ban itd zeby zaplacic za program.
Co do wycieczki po ny ja chyba sie nie zdecyduje. Wiekszosc dziewczyn jedt niezadwolona z niej a 70 dolarow wywalic szkoda. No sama juz nie wiem :/ z jednej chce a z drugiej nie -
oalexandre > 06-08-2013, 20:29
@carly
nie spróbujesz, to się nie dowiesz -
Jarzebinka > 07-08-2013, 4:47
Powiem wam tak: Jeżeli któraś będzie mieszkać blisko NYC niech nawet nie myśli o tym, żeby wydac 70 baksów, bo SZKODA! Ale jak ktoś dalej mieszka, to myślę, że fajna wyprawa! Ja mimo tego krókiego czasu miałam tak śmiesznego przwodnika, że było całkiemcałkiem. -
juja > 07-08-2013, 12:13
Nikt mi nie chcę odpowiedzieć w wątku o wizach to może ktoś tu będzie tak miły i mi napisze.
Czy w paszporcie jest tylko wiza i DS 2019 ? Czy cos jeszcze ? -
niepodrodze > 07-08-2013, 14:18
Ja w ogóle nie jestem fanką zwiedzania z przewodnikiem, wolałabym to zrobić sama. Ale nie wiem, głupio będzie, jeżeli wszyscy będą jechać, a ja zostanę. -
carly15 > 07-08-2013, 16:53
Podobno duzo dziewczyn z tej wycieczki rezygnuje.
Ja sama nie wiem co mam tobic.
A co robia au pairki te co nie zapisaly sie na wycieczke w tym czasie jak te pojada zwiedzac. -
Bańka > 07-08-2013, 21:14
Ja myślałam, że nie pojadę, bo przecież będę mieszkać na Brooklynie. Jednak stwierdziłam, że dla nas teraz 70$ to może i dużo, ale jak się popatrzy na to co już za tydzień dostaniemy, to może warto wydać te 70$(czyli tylko 1/4 tygodniówki) i i zobaczyć coś co później będzie inspiracją do większego spenetrowania tych miejsc. I pomimo wczesniejszych zaprzeczeń napisałam maila z odpowiedzią - YES -
Bańka > 07-08-2013, 23:58
Dziewczyny, mam nadzieję, że wiecie coś na temat przewożenia dysków przenośnych. Czy głupotą jest przewożenie dysku pełnego filmów wiadomego pochodzenia? Czy na lotnisku w ogóle ich to nie interesuje? -
martie13 > 08-08-2013, 0:18
Hej dziewczyny!
Chciałam Wam powiedzieć, że przyniosłyście mi szczęścieKilka dni po moich desperackich postach ;p zgłosiła się do mnie rodzina z Bostonu! Od razu przypadliśmy sobie do gustu, mamy tyle wspólnego i świetnie się czuję z nimi Najlepsze jest to, ze oni 18 sierpnia przyjeżdżają do Amsterdamu, no a ja przecież tutaj tymczasowo pracuje, więc postanowiliśmy się spotkać. Dziś dostałam wiadomość, że mnie chcą, jestem taka szczęśliwa! Pozdrawiam i życzę tego samego! -
Jarzebinka > 08-08-2013, 1:29
Nie interesuje ich raczej to, ale otwierają laptopa i sprawdzają czy nim nie ma pomiedzy monitorem i klawiaturką. Co do tej wycieczki to wieksza czesc jednak jedzie. Ci co nie jadą zostają w Hotelu na basenie, albo idą pochodzić po "wielkim mieście", gdzie wszyscy trąbią na nie, bo tyle dziewczyn grupkami chodzi, albo odwiedzają pierwszy raz w życiu CVS (gdzie mozna alkohol kupic- tylko pamietajcie żeby wziąć paszport).
dużó dziewczyn dostaje w prezencie od rodziny tą wycieczke