• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

patik > 01-08-2013, 12:19

No właśnie ! W końcu Wymodliłyśmy

carly15 > 01-08-2013, 23:29

Dziewczyny ile czekalyscie na zatwierdzenie swojej oplaty w APiA?

irmina > 02-08-2013, 10:05

Od razu praktycznie dostałam info, że otrzymali potwierdzenie przelewu, a na drugi dzień już było info o zaksięgowaniu

DominikaDomi > 02-08-2013, 19:03

Chcialam tylko dac znac, ze wrocilam jedn do Polszy

Baskah > 03-08-2013, 21:20

Boje się ze u mnie tez tak może być jak u Ciebie Domi. Tyle zachodu starań i wrócę po miesiącu do domu. Ale się nie przekonam jak nie pojadę tam i sama nie sprawdzę. Póki co myślę, że jest to moje największe marzenie aby zobaczyć Stany i pobyć tam z nimi. Za stara jestem też aby się wahać. To jest mój ostatni gwizdek....

niepodrodze > 04-08-2013, 12:16

Dziewczyny z APIA, jak jest z tą wycieczką po NY na szkoleniu? W który dzień ona się odbywa? Jest możliwość zwiedzania na własną rękę? Czy trzeba koniecznie jechać ze wszystkimi? Mam rodzinę w NY, chciałabym w tym czasie ją odwiedzić i raczej z nimi pozwiedzać.

patik > 04-08-2013, 12:19

Myślę dziewczynki, że takie wyjazdy to naprawdę kwestia indywidualna, mimo, że jesteśmy tu wszystkie w tym samym celu i łączy nas jedno marzenie, to każda w zderzeniu z rzeczywistością weryfikuje siebie na swój własny, niepowtarzalny sposób

I dobrze, że ryzykujemy, poznajemy siebie. Nie ma ryzyka, nie ma zabawy, a życie mamy tylko jedno

Domi, nawet jeśli wróciłaś, to na pewno ten okres coś zmienił w Twoim życiu, otworzył oczy na wiele spraw. Dowiadujemy się więcej na temat samych siebie i tego, co dla nas najważniejsze

Baskah, przeglądam to forum od jakiegoś czasu i próbuję się Was 'nauczyć' ( ;p ), żeby kojarzyć która gdzie i kiedy leci, ale w dalszym ciągu się gubię. Powiedz mi, kiedy planujesz wyjazd ? :>

Ja dostałam wczoraj o 22:15 wiadomość z APC, że otwarli mój room, więc podejrzewam, że zabawa dopiero się zaczyna

Buziaki!

Jarzebinka > 04-08-2013, 17:39

Odbywa się w pierwszy dzień szkolenia. Można pojechać samemu, ale zazwyczaj dziewczyny tego nie robią, bo za daleko i nie potrafią znaleźć stacji kolejowej (jeszcze nie do końca odnajdują sie w USA). Do tego są bardzo zmęczone. ALE jeżeli rodzina przyjedzie, to jedz!!! Dużo lepiej na tym wyjdziesz! Bo wycieczka jest średnia... Ah no i jeszcze jakbyście dziewczyny miały czas wieczorem na szkoleniu mozecie sobie isc popływać, albo na spacer. Ja z innymi au pairkami wybrałyśmy sie na spacer. Znalazłysmy stacje kolejową, przeszlyśmy nad nią i zaraz po drgiej stronie jest taki deptak z widkokiem na Tappan Zee Bridge. POLECAM- widoki NIEZIEMSKIE!!

[Obrazek: 294142_573704255993816_116245539_n.jpg] Robione słabym aparatem w tel...

niepodrodze > 06-08-2013, 11:03

Jarzebina, dzięki za info a jak jest z ta zapłata dla agencji? Można to robić zwykłym przelewem? Carly; jak zaplacilas?

Bańka > 06-08-2013, 14:29

[quote name="niepodrodze"]Jarzebina, dzięki za info a jak jest z ta zapłata dla agencji? Można to robić zwykłym przelewem? Carly; jak zaplacilas?[/quote]

Nawet trzeba zwykłym. Panie u mnie w banku (kiedy dałam im dane) powiedziały, że to polski bank, polski rachunek więc bez sensu sa podane te kody (one są do przelewów zagranicznych) szczególnie, że kwotę trzeba przelać w PLN
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia