• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

patik > 24-07-2013, 21:20

Witam kobietki

Również na forum jestem nowa i chciałam się przywitać, mimo iż od jakiegoś już czasu tu zaglądam.

Pokrótce tylko przedstawię swoją sytuację : końcem czerwca zaczęłam aplikować do agencji GAWO, aktualnie zamknęłam zamykanie formalności, czyli wszelkich dokumentów jak również uzupełniania au pair room'u i czekam na jego aktywację ze strony agencji APC. Pomijam te awarie, które mi spędziły sen z oczu bo już obstawiałam, że penie to ja musiałam coś zepsuć . Witam Was serdecznie i dołączam do wspólnej grupy wsparcia

Divertissante , z tego co zdążyłam prześledzić, to chyba jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji Też zależy mi na jak najszybszym wyjeździe i też mam świadomość, że za późno się za to zabrałam I chyba też będziemy mniej więcej w podobnym czasie miały uruchomiony au pair room.

Jak Twój interview ? Na jakim jesteś etapie z dokumentami i w ogóle. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że o ile dokumentacja przebiegła sprawnie to najdłużej zbierałam się do nagrania filmiku, straszne to było dla mnie, zbyt sztuczne mi się to wydawało jak tak oglądałam niektóre filmiki. Ale dzisiaj pani Iza z GAWO zatwierdziła mi filmik, więc pozostaje mi teraz czekać na rozwój akcji.

Pozdrawiam kobietki

Pati

martie13 > 24-07-2013, 22:14

No więc chyba macie rację, że chodzi o wiek- mam 19 lat. Bardzo mi zależy żeby pojechać właśnie teraz, po maturze. Później będą studia, znajomi z uczelni, zobowiązania... pewnie same wiecie jak to jest i o co mi chodzi Chcę ogarnąć ten cały angielski perfekt i mieć lepszy start w życiu, może nawet studiować tam, kto wie

Należę do Au Pair in America, a co do filmiku to wiem, że jest trochę słaby, bo jak go nagrywałam to byłam przed maturą i nie miałam za bardzo czasu na to...

sebollo4 > 25-07-2013, 0:15

Ale teraz jesteś już po, masz pewnie trochę wolnego czasu i można nagrać nowy. Filmik to bardzo ważny element całej aplikacji.

Jarzebinka > 25-07-2013, 2:41

No jeżeli jesteś po maturze to filmik musisz mieć ZAJEBISTY! Ja też chciałam wyjechać "już"! Zaczełam wypełniac aplikacje na poczatku października- przyjechałam tutaj 20 maja! A ja jeszcze starałam się znaleźć rodzinę w czasie gdy mniej au pairek było w systemie. Bo teraz jest 2x, albo nawet 3x wiecej niz było.Także, dziewczyny ciezko jest tam pojechac na JUŻ.

niepodrodze > 25-07-2013, 17:56

A ja mam pytanie, jak jest z tym predeparture project w APiA? Trzeba to robić koniecznie, jest to później jakoś sprawdzane?

bozka2209 > 25-07-2013, 18:06

Ja to zrobiłam, ale w sumie nie pamiętam czy uzupełniłam wszystko w 100%. Wydaje mi się, że nie. Były pytania na przykład o religię host rodziny i ich ustosunkowanie się do tego a ja nie miałam zielonego pojęcia jakiego wyznania są moi hości. Pominęłam to i wydaje mi się, że generalnie nikt tego nie sprawdzał

Baskah > 25-07-2013, 19:04

Tez jestem ciekawa gdyz moje biuro to Apia ogolnie powiem wam ze boje sie znowu tego calego roomu i calej aplikacji ....

martie13 > 25-07-2013, 19:41

Kurczę, tak myślałam właśnie, że to sprawka filmiku :/ Mam tylko mały problem z nim bo po pierwsze na prawdę nie wiem jak zrobić dobry (nie chodzi mi tu o pomysłowość, ale o sprawy techniczne), a po drugie przebywam teraz w Holandii w pracy i nawet nie mam takiej możliwości... Jak myślicie, skoro już jedna rodzina się zgłosiła to liczyć na to, że jednak mi się uda?

juja > 25-07-2013, 20:41

Witam nowe Dziewczyny

Chciałam się pochwalić iż dostałam dziś wizę

A na pocieszenie ja znalazłam rodzinkę na początku lipca, a chciałam wyjechać we wrześniu czy w sierpniu już sama nie wiem. Znalazłam mega super rodzinke w tydzień

Różnie to bywa niestety, niektórzy czekaja sporo, a niektórzy maja szybciej. Ja co prawda nie zdążyłam zrobić filmiku nawet, ale logicznie myśląc myślę, że są dużo większe szanse mając jakiś ciekawy filmik, żeby rodzinka chociaż wiedziała jak mówicie w j. angielskim no i w ogóle trochę zobaczyła jakie jesteście

Powodzenia

Baskah > 25-07-2013, 21:23

Ja chxialabym wyjechac w styczniu. Boje sie ze rodzin bedzie malo i ogolnie. Na forum tu te sie malo dzieje. Pamietam rok temu to bylo mnostwo dziewczyn ...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia