-
-
Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami
marvellous > 21-04-2012, 0:52
[quote name="blackcar"]Na au pair word jest pewien samotny tatus co szuka au pair na wakacje. Wydaje się bardzo miły ale! Jade akurat to Genovy i szukalam kanapy na cs, i zaoferował mi coucha(hHHhahah) (poznalam go po zdjeciach) i w komenatrzach mial negatywne 2 komentarze :
I originally planned to surf giorgio's couch for three days, but was forced to leave on the first night after he tried to get me drunk, cuddle with me with his shirt off, and kiss me. I felt extremely uncomfortable and unsafe in his home. I am very careful when I choose my hosts and he seemed okay after several exchanges of messages, and his behavior totally caught me by surprise.
Jest nadal na au pair world, takze uwaga jak cos;-)))[/quote]
o matko az ciarki przechodza! okropnosc! -
Ainhoa92 > 21-04-2012, 10:07
Ludzie ! ; / Naprawdę trzeba uważać i ostrożnie dobierać rodzinke ,chociaż tak naprawdę nie da się pewnych rzeczy przewidzieć ani wyczuć .Ostatnio szperałam na aupair world i rowniez natrafiłam na samotnego ojca-wdowca.Opis,wymagania-wszystko jak w najlepszym porządku.O swoich synkach też napisał oczywiście plus o swoich dwóch psach.ok.Wchodzę w galerie ,a tam jedne ,jedyne zdjęcie-on kucający w rozkroku w gaciach ze swoimi dwoma pupilami po boku.Także powodzenia życzę mu w znalezieniu chętnej aupairki xD Naprawdę nie wiem co ludzie jego pokroju sobie myślą.Ja osobiście nie chciałabym jechać do samotnego ojca.Może to głupie uprzedzenie bo i tacy potrzebują pomocy jeżeli np.zmarła im żona,ale ja osobiście bym miała wątpliwości. -
Katasza > 21-04-2012, 19:14
Ainhoa92
Wiem o ktorego chodzi...i z tego co pamietam to on też miał sporo zgłoszeń ;] Co jest najbardziej groteskowe w tym wszystkim. -
Ainhoa92 > 21-04-2012, 22:14
o.O .. Dookładnie.Nie wiem JAKIE DZIEWCZYNY zainteresowała ta oferta i wole nawet w to nie wnikać xD -
blackcar > 22-04-2012, 17:56
ten z psami to z hiszpani haha widzialam;p ale jescze jeden byl taki ojciec, z koloryferem na brzuchu haha no nie powiem, przystojny tatko, ale pojechac bym nie pojechala -
Aisling > 22-04-2012, 22:14
Ja się nie będę rozwodzić za bardzo, ale niedawno pojawił się na au pair world Oscar Benavides z Madrytu. Cóż, to jest mój były host. Jak ktoś chce więcej poczytać na ten temat, na blogu znajdzie co nieco. Ale tak całkiem szczerze odradzam. Jesli macie mozliwość innych ofert, nawet nie aplikujcie. -
cyrllik > 16-05-2012, 13:58
Witam i sle pozdrowienia z Islandii
Tak na prawde to nie wiem czy powinnam przed ta rodzina ostrzegac... ogolnie mili ale.... Sprzatanie to tragedia, nienawidze kiedy w tygodniu jest wolny dziec bo robia taki syf w domu ze glowa mala a po tem ja to wszystko sprzatam. Kobitka umie usiasc przed telewizorem, poobcinac sobie paznokcie u nug i zostawic je do kolejnego dnia az ja umyje podloge. Kazdy z nich wala wszedzie swoje rzeczy, a curka to juz w ogule (przychodzi po szkole zaklada trapery ojca i chodzi po domu) Podloge musze myc na mokro 3 razy w tygodniu i 2 razy na sucho. Czasami kiedy wracam po weekendzie to w zlewie na poniedzialek zostaje mi pelno brudnych naczyn. W loduwce prawie nic mie ma, ona jada sniadanie w pracy i on tez....wiec po co im cos w loduwce. Obiady gotujemy wspolnie ale to ja po nim sprzatam. Pracuje po 8 i pol godziny dziennie jak nie dluzej bo zadko sa na czas. Dziewczynka to koszmarne dziecko, nic kolo siebie nie zrobi oprocz balaganu, lacznie z lazienka krora dziele z dziecmi. Nie mam wlasnego auta ani nie moge urzywac ich aut a na Islandi w tylko w taki sposob mozna sie gdzies dostac, najblirzszy sklepjest 40 min marszem a szkola jezykowa godzine.
Ja rezygnuje z tej rodziny, nie wiem moze mam zbyt wysokie wymagania ale inaczej sobie wyobrarzalam ta prace. Na szczescie mam tu znajomego u ktorego spedzam weekendy i uniego poszukam czegos na miejscu.
Pozdrawiam i przepraszam za bledy. -
owieczka dolly > 16-05-2012, 14:49
Mieszkalam 2 lata na islandii :mrgreen:
Rozumiem, ze jestes poza reykjavikiem?
Tam bez aua ciezko, nawet w stolicy bo autobusy co prawda kursuja miejskie ale dosc rzadko i tanie nie sa;p
Jak masz gdzie sie ewakuowac to na twoim miejscu bym odeszla - bo szkoda sie meczyc..
Ale wczesniej mozesz im zostawic te brudne gary i powiedziec ze to nie nalezy do twoich obowiazkow a podloge mozesz im pomoc umyc raz w tygodniu.
Chca mieszkac w syfie niech mieszkaja..widocznie lubia :mrgreen:
I jak rzydzana jedzenie to nie ma co na takich czasu tracic..
I tak dobrze ze jestes tam na wiosne-lato...islandzka zima..to dopiero frajda 8) -
cyrllik > 16-05-2012, 15:22
zapomnialam dodac ze o dziecko dbaja tak ze w poniedzialek ma odpazona pupe co przez tydzien zaleczam oraz ze oj pokuj jest jedyny w ktorym nie ma internetu wiec jestem zmuszona rozmawiac przez skypa publicznie co jest bardzo niekomfortowe. W pralni jest sterta ich nieupranych ubran oraz upranych ktore czekaja na zlorzenie. Jesli czekaja na mnie to sie nie poczekaja, ja staranie omijam ich rzeczy a kiedy myje podloge to co najwyrzej rzuce ich rzeczy na lorzko. Nie jestem taka potulna, mam doswiadczenie z dziecmi bo pracowalam w przedszkolu ale zawsze chcialam wyjechac do Islandii. Rodzina bardzo mnie irytuje, kiedy powiedzieli abym zostala na weekend to cos zrobimy....zrobilismy pojechalismy na pare godzin do babci a niedziele cala spedzilam w domu. Daleko od Reykiawiku nie jestem ale aby sie tam dostac potrzebuje prawie 2h to gdzie pojade jak koncze po 16? na spacer jak wyszlam to phly mnie pogryzly bo jest niedaleko stajnia. -
owieczka dolly > 16-05-2012, 15:44
Zmien rodzine - poszukaj na au pair world..moze jakas sie oglasza. Tam bedzie ciezej ci zmeinic - bo rodzin chetnych pewnie za duzo nie ma jak w uk czy niemczech - ale z takimi ludzmi nie ma co siedziec..
A twoj znajomy nie moze ci pomoc zaltwic normalnej pracy?
Teraz idzie sezon wiec w rejkjaviku mozna by sie bylo przejsc po hotelach, knajpach.