-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
balbina > 26-02-2013, 14:59
[quote name="kasiag3"]aguta - zazdroszczę ci że już masz pierwszą rozmowę za sobą) To musi być mega fajne przeżycie ;d ja juz nie moge się doczekać jak ja znajdę jakąś rodzinkę )[/quote]
No był stres, ale poszło w miarę gładko
[quote name="emili"]
[quote name="aguta"]
Potomac, Maryland
[/quote]
to okropnie blisko mnie
Nie ma co powidzenia![/quote]
No niestety rodzinka potrzebuje au pair na za miesiąc, za dwa, także jak się dowiedziałam o tym, a oni dowiedziali się, że ja chę w lipcu jechać to musieliśmy z siebie zrezygnować. :<
[quote name="emili"]
[quote name="kasiag3"]Ja mam pytanie do osob z APiAJak długo czekaliście na otwarcie i zatwierdzenie waszej aplikacji? bo mi moja koordynatorka powiedziała ze w tamtym tygodniu będzie otwarta no a niestety nie jest[/quote]
Mialam podobnie, dlugo za dlogo - ja dod. trafilam na przerwy jakies dluzsze weekendy czy cos...
Ale zadzwonilam do biura i napisalam @ do glownego. na 2 dzien tak jak madz pisala , room zostal otwarty. Wiec :
napisz im co myslisz, ze sie martwisz, ze mowiono ze Ci otworza prof a nadal cisza, ze chcialabys wiedziec czy cos nalezy poprawic jesli nie to dlaczego stoisz w miejscu z roomem.
[/quote]
Emili - Ja napisałam wczoraj RANO maila do APiA - do Warszawy i room ani nie otwarty, ani odpowiedzi nie dostałam.
Jeszcze się trochę wstrzymam z dzwonieniem, bo w sumie nie dałam im dużo czasu ( tydzień temu w poniedziałek wysłałam im dokumenty priorytetem ), także zobaczymy jak to będzie za tydzień -
Jarzebinka > 26-02-2013, 16:02
Aguta jak zwykle gorącej wodzie kąpana! Musisz poczekać jeszcze -
balbina > 26-02-2013, 16:14
no bo kurde sprawdzenie takiego roomu to 1 godzinaa oni tak dłuuuuuuuuuuugo to robią :<
Tym bardziej, że cztery "wątki" mam zatwierdzone, więc na co czekać?
a poza tym jak widac telefony do nich pomagają! -
kasiag3 > 26-02-2013, 18:07
aguta - rozumiem co czujesz bo ja też się wkurzam, u mnie żaden 'wątek' nie jest jeszcze zaakceptowany, więc masakra, czekam 10 dni juz ;D -
DominikaDomi > 26-02-2013, 18:29
ale jak maja milion takich roomow to wychodzi milion godzin -
kasiag3 > 26-02-2013, 18:37
no własnie :< -
magda-lenka > 26-02-2013, 20:04
Witajcie,
jako, że 21 maja wracam już do Polski (kiedy ten rok zleciał?;-)), pomagam mojej host rodzinie znaleźć nast. aupairkę.
Rodzinka z Atlanty (byłam prawie wszędzie w Stanach i przysięgam -nie chciałabym mieszkać w innym miejscu);
2 dzieci (bliźniaki chł/dz), które w lipcu skończą 4 lata
host jest prawnikiem, hostka HR-owcem
mało pracy -dzieci codziennie chodzą do przedszkola/ latem na summer camp w tym samym miejscu
Kogo szukają:
-"starsza" dziewczyna, 22+
-z realnym dośw w opiece nad dziećmi
-dobry kierowca (główne zadanie to wożenie i odbieranie dzieci ze szkoły)
-najlepiej studia z zakresu pedagogiki, psychologii itp. (lub ewent. bardzo dużo doświadczenia)
Rzadko zaglądam na forum, więc jakby któraś z Was była chętna, to piszcie na priv, chętnie opowiem więcej.
Poza tym prawdopodobnie 1szy tydz nowa aupair spędzi ze mną, więc wszystko pokażę też na miejscu -
Jarzebinka > 26-02-2013, 22:30
NIe napisałaś jeszcze jaka agencia
ok zobaczyłam w innym wątku, ze agencja jest obojętna -
magda-lenka > 27-02-2013, 4:51
@Jarzebinka -kazda agencja wchodzi w gre, nie sa jeszcze zwiazani z zadna umowa... -
madz > 27-02-2013, 11:01
Jakies dziwne mi sie wydaje ze rodzina chce au paie na poczatek kwietnia a nie jest w agencji jeszcze. Wiem magda ze bylas na forum i czytalam kiedys twojego bloga, ale serio jakos nie moge ogarnac czemu rodzina obudsila sie tak pozno. A moze po prostu nie mogli znalezc kolejnej au pair, dlatego teraz napisalas nam tu info.