• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

balbina > 26-02-2013, 14:59

[quote name="kasiag3"]aguta - zazdroszczę ci że już masz pierwszą rozmowę za sobą ) To musi być mega fajne przeżycie ;d ja juz nie moge się doczekać jak ja znajdę jakąś rodzinkę )[/quote]

No był stres, ale poszło w miarę gładko

[quote name="emili"]
    [quote name="aguta"]

Potomac, Maryland

[/quote]

to okropnie blisko mnie

Nie ma co powidzenia![/quote]

No niestety rodzinka potrzebuje au pair na za miesiąc, za dwa, także jak się dowiedziałam o tym, a oni dowiedziali się, że ja chę w lipcu jechać to musieliśmy z siebie zrezygnować. :<

[quote name="emili"]
    [quote name="kasiag3"]Ja mam pytanie do osob z APiA Jak długo czekaliście na otwarcie i zatwierdzenie waszej aplikacji? bo mi moja koordynatorka powiedziała ze w tamtym tygodniu będzie otwarta no a niestety nie jest[/quote]

Mialam podobnie, dlugo za dlogo - ja dod. trafilam na przerwy jakies dluzsze weekendy czy cos...

Ale zadzwonilam do biura i napisalam @ do glownego. na 2 dzien tak jak madz pisala , room zostal otwarty. Wiec :

napisz im co myslisz, ze sie martwisz, ze mowiono ze Ci otworza prof a nadal cisza, ze chcialabys wiedziec czy cos nalezy poprawic jesli nie to dlaczego stoisz w miejscu z roomem.

[/quote]

Emili - Ja napisałam wczoraj RANO maila do APiA - do Warszawy i room ani nie otwarty, ani odpowiedzi nie dostałam.

Jeszcze się trochę wstrzymam z dzwonieniem, bo w sumie nie dałam im dużo czasu ( tydzień temu w poniedziałek wysłałam im dokumenty priorytetem ), także zobaczymy jak to będzie za tydzień

Jarzebinka > 26-02-2013, 16:02

Aguta jak zwykle gorącej wodzie kąpana! Musisz poczekać jeszcze

balbina > 26-02-2013, 16:14

no bo kurde sprawdzenie takiego roomu to 1 godzina a oni tak dłuuuuuuuuuuugo to robią :<

Tym bardziej, że cztery "wątki" mam zatwierdzone, więc na co czekać?

a poza tym jak widac telefony do nich pomagają!

kasiag3 > 26-02-2013, 18:07

aguta - rozumiem co czujesz bo ja też się wkurzam, u mnie żaden 'wątek' nie jest jeszcze zaakceptowany, więc masakra, czekam 10 dni juz ;D

DominikaDomi > 26-02-2013, 18:29

ale jak maja milion takich roomow to wychodzi milion godzin

kasiag3 > 26-02-2013, 18:37

no własnie :<

magda-lenka > 26-02-2013, 20:04

Witajcie,

jako, że 21 maja wracam już do Polski (kiedy ten rok zleciał?;-)), pomagam mojej host rodzinie znaleźć nast. aupairkę.

Rodzinka z Atlanty (byłam prawie wszędzie w Stanach i przysięgam -nie chciałabym mieszkać w innym miejscu);

2 dzieci (bliźniaki chł/dz), które w lipcu skończą 4 lata

host jest prawnikiem, hostka HR-owcem

mało pracy -dzieci codziennie chodzą do przedszkola/ latem na summer camp w tym samym miejscu

Kogo szukają:

-"starsza" dziewczyna, 22+

-z realnym dośw w opiece nad dziećmi

-dobry kierowca (główne zadanie to wożenie i odbieranie dzieci ze szkoły)

-najlepiej studia z zakresu pedagogiki, psychologii itp. (lub ewent. bardzo dużo doświadczenia)

Rzadko zaglądam na forum, więc jakby któraś z Was była chętna, to piszcie na priv, chętnie opowiem więcej.

Poza tym prawdopodobnie 1szy tydz nowa aupair spędzi ze mną, więc wszystko pokażę też na miejscu

Jarzebinka > 26-02-2013, 22:30

NIe napisałaś jeszcze jaka agencia

ok zobaczyłam w innym wątku, ze agencja jest obojętna

magda-lenka > 27-02-2013, 4:51

@Jarzebinka -kazda agencja wchodzi w gre, nie sa jeszcze zwiazani z zadna umowa...

madz > 27-02-2013, 11:01

Jakies dziwne mi sie wydaje ze rodzina chce au paie na poczatek kwietnia a nie jest w agencji jeszcze. Wiem magda ze bylas na forum i czytalam kiedys twojego bloga, ale serio jakos nie moge ogarnac czemu rodzina obudsila sie tak pozno. A moze po prostu nie mogli znalezc kolejnej au pair, dlatego teraz napisalas nam tu info.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia