• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Baskah > 23-07-2013, 16:26

Madz kiedys namietnie czytalam twojego bloga teraz nie moge... Zablokowalas?

Ja list przeslalam. Nawet z bledami i go takiego zamiescili ^^

martie13 > 23-07-2013, 16:43

Witam wszystkie au pair!

Jestem tu nowa więc przede wszystkim chciałam się przywitać ale i także zadać kilka pytać, więc CZEŚĆ

Moja aplikacja została oficjalnie zaakceptowana jakoś w połowie kwietnia, natomiast w połowie maja miałam pierwszy match z potencjalną Host Family. Niestety nie przypasowaliśmy do siebie i już więcej nie mieliśmy ze sobą kontaktu :/

Do dziś nie mam żadnych nowych zgłoszeń, to jest ponad 2 miesiące... Wiem, że pewnie się powtarzam, bo pewnie wiele z Was miało podobnie, ale i tak chciałabym się poradzić. Rozmawiałam o tym zarówno z konsultantką z Warszawy, jak i z Londynu i zapewniają mnie, że należy uzbroić się w cierpliwość... Czekam więc a przy okazji czytam trochę fora i jak widzę, że niektóre dziewczyny mają nawet po kilka zgłoszeń DZIENNIE to po prostu zaczynam się zastanawiać jak to możliwe, że ja czekam tyle i NIC!

Więc co radzicie? Może powinnam jakoś poprawić aplikację, zmienić filmik, coś dodać...?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie z Was, przy okazji uważam, że taki wyjazd to wielka sprawa i szacun dla każdej z nas za taką decyzję!

Martyna

Bańka > 24-07-2013, 0:46

Dziewczęta w poniedziałek zdobyłam wizę Do wylotu coraz bliżej

Jarzebinka > 24-07-2013, 0:47

Najwięcej zależy od wieku. Ile masz lat?

Baskah > 24-07-2013, 10:11

Gratulaje Bańka!

Witaj Martyno!

Wydaje mi ie ze tez duzo zalezy od filmiku bo to jest pierwsze na co patrza rodziny jezeli jest kreatywny to wtedy mozna zobaczyc jaka jjest osoba. Wiek te gra ogromna role bo wola starsze au pair chociaz nie ma reguly zalezy jaka rodzina w jakiej agrncji jestes? co twoja koordynatorka na to? Bombarduj je i powiedz ze chcez rodzin wiecej na profilu cos ruszy wtedy

juja > 24-07-2013, 10:43

Nie wiecie, kiedy skończy się awaria w APC ?

Divertissante > 24-07-2013, 11:57

W sumie chciałabym Ci coś poradzić, ale sama dopiero co zaczynam zabawę z aplikacją także żadnego doświadczenia nie mam...

Dziewczyny za 5 min mam interview!!! STRASZNIE się stresuję, najbardziej chyba gadaniem po angielsku.... RANY niech to już będzie za mną...

irmina > 24-07-2013, 12:14

Wiek!!! Ja miałam beznadziejny filmik (cóż bywa), ale moja hostka powiedziała mi otwarcie, że mam przewagę, bo nie mam 20 lat, tylko 25...

Divertissante > 24-07-2013, 12:33

Ale z tego co wiem, niektórzy wolą też młodsze, wiecie żeby dzieciaki bardziej traktowały ją jak siostrę, a nie opiekunkę. Myślę, że to zależy od rodziny.

Słuchajcie, jak się umawia babka z agencji na interview, a ja czekam na nią już pół godziny, to znaczy, że ja mam do niej zadzwonić na skypie czy czekać aż ona łaskawie sobie o mnie przypomni?? Jeszcze mi dzisiaj pisała meila, że o 11. Wkurzam się już na maksa (najpierw byłam zestresowana ale już mi przeszło). Za pół godziny muszę wyjechać, a ona mi pisała, że inter potrwa ok godziny. Skoro to ja mam do niej zadzwonić, a nie ona do mnie, to czemu mi tego nie napisze??? Skąd mam wiedzieć jakie są procedury skoro ta głupia baba mi nawet nie napisała, że będzie miała urlop??? (i przez to nie miałam wgl kontaktu z agencją przez ponad tydzień, aż w końcu znajoma mi poleciła do nich zadzwonić - gdybym tego nie zrobiła to pewnie do teraz nie miałabym linku do roomu i nie dostałabym dokumentów) TO JEST CHYBA JAKIŚ ŻART.

juja > 24-07-2013, 18:38

Divertissante i jak mialas interview w końcu?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia