• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Bańka > 13-07-2013, 16:30

TAK TAK jest tu rodzinnie. Zapraszamy. Ja najwięcej informacji zaczerpnęłam właśnie z forum Także czytajcie i posiłkujcie się P

MalaMe > 13-07-2013, 17:30

Pytanie do dziewczyn, które odebrały już swoją wizę.!

Podczas starania się o wizę, przeczytałam informację, że w paszporcie z wizą będzie wpięta mała koperta, której nie można otwierać. I tu mam pytanie. Czy macie wpiętą tę kopertę/karteczkę? Bo ja nic takiego nie dostałam.

nutella > 13-07-2013, 18:11

Witajcie ponownie po przerwie. Trochę się uzewnętrznię z moimi frustracjami, bo mam wrażenie, że ostatnio opuściły mnie całkowicie siły.

Wróciłam po 2 tygodniach wakacji. Prawo jazdy mam rozgrzebane, choć już bliżej niż dalej- to na pewno. W środę wracam na ostatnie 6 godzin jazd.

Au Pair video- zero pomysłu. List do rodziny- tak samo. Kwestionariusz na stronie CC prawie dokończony, tak samo APiA. Prowork mnie łaskawie poinformował, że muszą mi wysłać nową umowę, po po 2 tygodniach to już nie ważna... Więc teraz zastanawiam się czy w ogóle warto u nich próbować skoro na wejściu płacę prawie 200zł.

Żyć nie umierać... Od dziś zarządzam motywacje, bo zwlekam ze wszystkim i nagle z największego marzenia robi się przykry obowiązek. Chyba muszę nadal odchorować kucie maturalne.

Mam nadzieje, że u was lepiej)

mojaajom > 13-07-2013, 18:17

Nutella, mi się wydaje, że APiA i CC wystarczy, ale jak uważasz I uwierz, jak przejdziesz przez te formalności to potem się będziesz denerwować, że poza czekaniem nie ma nic do roboty

irmina > 13-07-2013, 19:45

[quote name="MalaMe"]Pytanie do dziewczyn, które odebrały już swoją wizę.!

Podczas starania się o wizę, przeczytałam informację, że w paszporcie z wizą będzie wpięta mała koperta, której nie można otwierać. I tu mam pytanie. Czy macie wpiętą tę kopertę/karteczkę? Bo ja nic takiego nie dostałam.[/quote]

Tak, ja miałam wpiętą karteczkę, a dokładnie DS-160

Jarzebinka > 13-07-2013, 19:55

to zależy, czy byłać w Krakowie czy w Wawie. Bo w Wawie dostajesz wpięte do Paszportu, a w Krakowie luźna kartka.

MalaMe > 14-07-2013, 13:11

[quote name="Jarzebinka"]to zależy, czy byłać w Krakowie czy w Wawie. Bo w Wawie dostajesz wpięte do Paszportu, a w Krakowie luźna kartka.[/quote]

Byłam w Krakowie, ale nie dostałam nic oprócz wizy w paszporcie. Formularz DS-160 dostałam z powrotem w konsulacie. Powinnam zabrać go ze sobą?

carly15 > 14-07-2013, 14:05

Tak! Musisz go zabrac mi Pani Konsul na koncu powiedziala ze musze te dokumenty z soba miec bo sa bardzo wazne.

MalaMe > 14-07-2013, 14:14

Ok, dzięki! Coś jeszcze oprócz tego i sevis ?

MalaMe > 14-07-2013, 14:17

carly! Rozmawiałam z tą samą Panią w konsulacie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia